Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz, hogy az újszülöttekre...

Igaz, hogy az újszülöttekre minden nap tiszta ruhát kell adni?

Figyelt kérdés

Ezt hallottam egyik nap, de nem értem miért, ha nem lesz alul maszatos, és nem bukja le, akkor minek? A babák még nem koszosodnak, meg nem izzadnak.

Bocsi, ha butaságot kérdezek. Első babát várom.

2013. nov. 8. 12:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
84%
Én el sem tudnám képzelni, hogy a gyerekeimre ne tiszta ruhát adjak mindennap.
2013. nov. 8. 12:37
 2/24 A kérdező kommentje:
Jó, most túl azon, hogy neked milyen a képzelőerőd, objektíve mi az oka a minden napos váltásnak? Mi van, ha két napig van ugyanabban? (Nyilván csak nappalra, éjjel másban aludna.)
2013. nov. 8. 12:39
 3/24 anonim ***** válasza:
73%
Még csak város és így gondolod, de kint lesz majd öltözteted :) Egyébként 2x is rá lehet adni ugyanazt a ruhát, ha nem sokat volt rajta. Legalább is én a nadrágot, pulcsit vagy a tipegőt ráadtam többször is, ha csak elmenni volt rajta, vagy fürdés előtt adtam rá. Egyébként mosatlanul nem adom vissza azt amiben egész nap volt.
2013. nov. 8. 12:40
 4/24 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem többet is fogsz adni rá egy nap alatt, mivel valószínű, h kifolyik majd a pisi a pelenkából. Szerintem body és rugi legyen sok otthon :-)

Legalább is nálunk így volt :-)

5/24 anonim ***** válasza:
30%
*várod
 6/24 anonim ***** válasza:
62%
Ha neked elfogadható, hogy két nap ugyanabban van, akkor csináld úgy.
 7/24 anonim ***** válasza:
55%

Én sem adnám rá ugyanazt, bár nálunk naponta több ruha is elment, ha nem a palus folyt ki akkor lebukta, vagy evés közben ráfolyt a tejcsi.

Nekem sem esne jól ugyanazt a ruhát többször felvenni, ha nem izzadok bele, nem koszolom össze akkor sem.

2013. nov. 8. 12:41
 8/24 A kérdező kommentje:

Akkor meg kérdezem másképp:

Van-e bármilyen egészségügyi vagy higiéniás oka annak, hogy nem lehet kétszer ugyanazt ráadni? Gondolok itt bármilyen bőrfertőzésre, ilyesmi.

Sehol nem írtam, hogy igénytelenségből egy hétig adnám rá ugyanazt, de érdekel, hogy mitől evidens a napi csere.

Ismétlem, ha nem folyik ki semmi, és nem bukja le.

2013. nov. 8. 12:49
 9/24 anonim ***** válasza:
73%
Nincs oka, szerintem. Nekem is van felnőttként "itthoni" ruhám, és nem cserélem minden nap. Szabadidő pólóval. És felnőttként azért csinálok is ezt-azt. Ha nem koszos én csak néhány naponta cserélem az itthoni ruhám. A pólót gyakrabban, de pl. egy szabadidődnacit minek naponta mosni? A gyerekkel is így vagyok. Ha nem koszos a ruhája, akkor nem viszem rögtön mosni. Az alsó ruhát, ami érintkezik a testével és (szerintem) lehet melege benne, stb. azt cserélem, de a rugit, ha nem lesz koszos, nem, úgy tekintek rá, mint a saját pulcsimra. 1-2 nap simán belefér.
2013. nov. 8. 12:54
 10/24 anonim ***** válasza:
43%

Én "alsóneműt" vagyis bodyt mindig tisztát adtam. Valahogy magamból indulok ki. Ha véletlenül ki is marad egy nap a zuhanyzás, attól még tiszta bugyit veszek másnap. (Mondjuk évente max. 5x fordul ez elő)

A felsőbb réteget tényleg nem muszáj cseréni (rugdalódzó), ha nem lesz koszos.

Mondjuk 3 gyerek után azt mondom, hogy ez ritka, mint a fehér holló. :D

Olyan volt, hogy ha fürdés előtt egy órával cseréltem a ruhát, akkor fürdés után is ráadtam "jó lesz ez még alapon".

Egyébként meg több gyerekem is nyári, az egyik május végén született, egész nyáron izzadt mint a ló, napi4-5x biztos átöltöztettem (bodyt cseréltem, más nem is kellett rá)

Másik gyerekem meg olyan bukós volt, hogy ha csak akkor öltöztettük át, amikor már "túró szaga" volt (anyatejtől), akkor is napi 4-5 csere megvolt.

Szóval vágjatok bele, aztán majd meglátod hogy jó, kialakul az. Szerintem az ilyen dolgokban nem kell előre kőbe vésni az elveket. :)

2013. nov. 8. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!