Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyugat-Európában és Amerikában...

Nyugat-Európában és Amerikában miért lett ennyire tabu az együttalvás a gyerekekkel, meg ez a gyerektől való elkülönülés, testi érintkezés csökkentése? Mi ez az elkülönítés mánia?

Figyelt kérdés
Indiában, Iránban természetes, hogy az egész család összebújva alszik, akár a gyerek 10-11 éves koráig, nálunk is régebben ez volt a normális, de most nagyon hódít ez az amerikai, nyugat-európai szokás, hogy a gyereket már újszülött korától külön kell rakni, meg alapból is minimalizálni kell vele a testi érintkezést, szeretgetést. Szerintetek Nyugaton miért alakult ki ez a trend?

2013. nov. 7. 14:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben osztom a véleményét azoknak akik azt mondják, hogy mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Nálunk az első naptól külön szoba, külön ágy- ez volt az egyetlen amiből nem akartam, és nem is engedtem!

A legjobb barátnőm kislánya 10hónapos velük alszik a mai napig, bár a barátnőm rengeteget panaszkodik már, de sosem jutott eszembe ezért elítélni! Ahogy senki mást sem!

Én nagyon szeretem a Kisfiam, de eszembe sem jutott hogy velünk aludjon. Egyrészt: szeretek nyugodtan aludni, és nem attól félni, hogy mikor - hogyan fekszem rá. Másrészt, Én nem akarok majd 3-4 éves korában azzal bajlódni, hogyan szoktassam vissza a saját ágyába.

Egyáltalán nem érzem magam szar anyának, sem pedig elkülönítőnek :) :D

Én nem bántam meg, hogy így döntöttem, ellenben a barátnőmmel :)

2013. nov. 7. 18:37
 12/13 ketteske ***** válasza:
Amerikában nagyon gyakori volt a bölcsőhalál,szerintem biztonsági okokból is javasolják a külön alvást.
2013. nov. 7. 20:06
 13/13 anonim ***** válasza:
Az együttalvás egyáltalán nem veszélyes, ha néhány fontos dologra odafigyel az ember. Ettől függetlenül szerintem mindenki úgy aludjon, ahogy az a családjának a legjobb. Együtt vagy külön. Ettől nem lesz kevésbé szeretve.
2013. nov. 8. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!