Hogyan álljak ehhez a viselkedéshez?
Van egy majdnem három és fél éves, és egy 22 hónapos kisfiam. A kisebbikre alig ismerek rá. Röpke pár hónap alatt iszonyatosan akaratos lett, ha méregbe gurul, mindent teljes erővel földhöz vág, miközben néz engem. Ha rászólok, odajön hozzám és ami a kezeügyébe van hozzám vágja, vagy megüt. Próbáltam szép szóval ráhatni, felvenni ilyenkor elvonni a figyelmét, de nem sok sikerrel, sőt, ha felveszem vagy bele kapaszkodik a hajamba vagy belémharap. Néha ráütök a kezére, de elég rosszul érzem magam ilyenkor és nem szeretném ezt a módszert alkalmazni.
Azért is nehéz, mert a nagyobbik fiammal nem volt ilyen probléma, és most tehetetlennek érzem magam. Az is eszembe jutott, hogy talán az válthatta ki ezt viselkedést, hogy új helyre költöztünk átmenetileg, és az apukájuk csak egy héten egyszer és hétvégén van velünk, a munkahelye miatt. Ami viszont pozitív ebben, hogy panel helyett kertes házba vagyunk, ahol bármikor kimehetnek. Persze tudom, hogy ez nem helyettesíti az apa jelenlétét és fontosságát, és remélem hamar újra együtt leszünk, mert így nekem sem könnyű.
Szóval valakinek lenne valami jó ötletete vagy esetleg tapasztalat, hogy nektek mi segített, ha volt ilyen problémátok ?
Nekem fordítva volt ilyen a két gyereknél. Szerintem személyiségfüggő, sok kisgyerek ilyenkor kezdi feszegetni a határokat, láttam egy-két durva hisztit vagy kis méreggombócokat a bölcsiben.
Kitartás, következetesség kell, aztán majd lenyugszik. Ha fájdalmat okoz, akkor lehet büntetni, elvenni a játékot, kicsit kivonni a forgalomból (különültetni egy székre pár percre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!