Mit szóltok ehhez a viselkedéshez?
A nővérem (30) viselkedése engem egyszerűen kiakaszt. Már nem lakik velünk, vannak gyerekei, de amikor eljönnek hozzánk, folyton azt hallom tőle, hogy anyuék semmit sem csinálnak jól, ők mindig mindent jobban csinálnak, ez hogy néz ki a házban, az hogy néz ki (de ha hozzájuk menne egy vendég ő szégyelné el magát, olyan rendetlenség van). Sétálni megyünk, és azt mondja, hogy hogy néz ki ez a ház, tiszta idétlen, hát én nem festeném ilyenre a házat stb. Anyuék viselkedését is folyton kritizálja, alig van szép szava a másikhoz, gyereknevelésben sem adhatunk neki tanácsokat (nem parancsot, csupán tanácsot), mert azonnal felhúzza az orrát. Azt mondja, hogy az ő gyerekei és mi ne szóljunk bele. (zárójeles megjegyzés: a gyerekek jól el vannak kényeztetve, ezáltal kihasználják a szülői szigor mellőzését...)
Én nem tudom, hogy valaki hogy viselkedhet így a szüleive. Az még nem is zavarna, ha csak velem mint testvérével, mert én lenyelné, vagy beszólnék, na de a szüleivel? Apáék mindent megadtak neki, iskoláztatás --> így lett egy jól kereső munkahelye is. Én már arra is gondoltam, hogy pont amiatt ilyen lenéző és utálatos, hogy elég jómódban él.
Vélemények? Hozzászólások?
Kérlek minél többen írjatok!
21/L
Ha kritizál, ne vegyétek fel, vagy mondjátok meg neki, hogy nektek ez így tetszik, és pont. Ha nem tetszik, nem kell nézegetni.
Vagy kérdezd meg tőle a legkedvesebb hangodon, hogy miért, te mit csinálnál a házzal, hogy jobban nézzen ki? Ebből nem hiszem, hogy jól jönne ki, ha mégis konkrétan meg tudja mondani, akkor mondd azt, hogy köszönitek a tanácsot, meggondoljátok, vagy hogy nektek így jobban tetszik, de örülsz, hogy ilyen különbözőek az emberek.
A gyerekei nevelésébe pedig tényleg ne szólj bele, semmi közöd hozzá.
Hát gondolom, hogy örül, hogy elkerülhetett a kis faluból.És büszke arra, hogy mit ért el az életben (persze ezt ahogy irtad, ezt a szüleidnek köszönheti részben mivel iskolztatták). Ismerek én is egy pár ilyen embert akik angyon büszkék magukra, de sajnos attól még más nem igy látja..
Ez van, hagyjad a gyerekekkel, fel se vedd ha el vannak kényeztetve azt csak ők szivják meg..
Szerintem elfelejtette, hogy honnan indult. Ugyanabból a kis faluból és ugyanabból a kis családból, amit most ő kritizál.
Soha nem tudhatja az ember, hogy mikor kerül szarabb helyzetbe, és nem biztos, hogy akkor annyit tud produkálni, mint azok, akiket most kritizál. Csak sajnálni lehet az ilyen embereket, de sajnos sokan így állnak hozzá a dolgokhoz...
Csak olyan fura ez! Mert a szüleim sohasem voltak lenézőek, önzőek, sőt apu nagyon is segítőkész, nem csak a családtagjainknak segít...
Mitől lett ilyen? Van ez egy vele született tulajdonság, csak most mutatkozott meg számomra igazán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!