Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért gondolja azt sok anyuka,...

Miért gondolja azt sok anyuka, hogy a babának mindig szopnia kell?

Figyelt kérdés

Egészségügyben dolgozom és valamelyik nap fültanuja voltam egy telefonbeszélgetésnek. Az anyuka a babárol beszélt és boldogan mesélte, hogy a kicsi egész éjszaka szopott.

Szintén a napokban láttam, hogy egy anyuka még enni sem tudott mert ha nem a babájával volt elfoglalva akkor a telefon lógott a fülén.

Nektek mi erről a véleményetek? Szerintetek ezek az anyukák tapasztalatlanság miatt ilyenek vagy miért?

Ugye ti sem hiszitek el, hogy egy két napos baba egész éjszaka szopik?

2013. okt. 28. 12:39
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
75%

Úristen, és te egészségügyben dolgozol! Gondolom még nincs gyereked, és remélem, hogy nem csecsemős nővér vagy. Nem részletezném, hogy egy 2 napos baba még igényli az anyja kozelségét, hiszen nemrég még a hasában volt.

A tejtermelés meg akkor indul be, ha szopizik a baba.

És tényleg, már megint azok a rohadt szoptatós anyukák hőzöngenek, és szegény nem szoptatós anyukák meg le vannak alázva?!

2013. okt. 28. 13:01
 12/42 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy csecsemős lenne, mert akkor nem írna baromságokat, és tudná hogy nem minden anyukának indul be a teje a kórházban!!!!!
2013. okt. 28. 13:04
 13/42 A kérdező kommentje:
Néhány anyuka még arra sem képes, hogy megfésülködjön vagy varatszedés előtt lezuhanyozzon. Az ilyen nőket látva szégyellem, hogy nő vagyok. Nekem is van gyerekem de én nem szoptattam mert nem akart szopni.
2013. okt. 28. 13:07
 14/42 anonim ***** válasza:
88%

Jah, hogy Te nem szoptattál... Azt sem tudod miről van szó, de ítélkezel...

Szörnyű hogy ilyen emberek dolgoznak az egészségügyben, ott ahol leginkább szükség lenne a kedvességre, megértésre... Borzasztó!!!!!

2013. okt. 28. 13:11
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Ó, igen... a kórházban próbálj meg mást csinálni, ha nem indul be azonnal a tej, és tápszert meg nem adnak a r.hadékok. Két verzió van, vagy rajtad lóg és legalább csend van vagy üvölt, mint a sakál. Hogy tudatlan vagy és rosszindulatú az meg más kérdés. :)
2013. okt. 28. 13:27
 16/42 anonim ***** válasza:
71%

én nem mertem ezt a kérdést feltenni-féltem,hogy nekem esik mindenki.

nem gondolom,hogy a gyereknek egész nap cicin kellene lenni-egyen-és ha jól lakott,máshogy babusgatom,meg van cumi is.nem is jó a gyomornak -de mindenki maga dönt,hogy mire van ideje.

2013. okt. 28. 13:32
 17/42 anonim ***** válasza:
84%

Na, magyar egészségügy......

Ítélkezel és nem vetted a fáradtságot arra sem, hogy szoptass.

Védőnő vagy vagy szoptatási tanácsadó? Ha egyik sem, akkor bőven van mit tanulnod és még másoknak is az igény szerinti szoptatásról és az újszülöttek anatómiájáról és a tejbelövelésről-kolosztrumoról:

- néhány ml termelődik csak az első 4-5 napban, ezért szopiznak szinte állandóan a babák, ha nem lenne a kórházakban még mindig a téves 3 óránkénti hozzáállás, ugyanis a gyomruk születéskor akkora, mint egy cseresznye...és abban a pár miliben van a sok tápanyag ami nekik az első napokban kell, jó hogy gyakran szopizik és ezáltal lövel be a tej pár nap múlva.

A te dolgod, azért kapod a fizetésed, hogy ápold a bent fekvő kismamákat. Ha nem tetszik, mondj fel, sokaknak megkönnyítenéd az életét. Remélem, a kismama panaszt tesz a felettesednek a hozzáállásod miatt.

Tudhatnád, hogy a cici nem csak evésre való, főleg az első időszakban, bár honnan is tudnád, ha nem szoptattál.....ítélkezés az megy. Ezért kellene az ambuláns szülés bevezetése, ameddig ilyen embereket vesznek fel, kényszerből addig a kismamák semmi jóra ne számítsanak csak ilyen paraszt hozzáállásra. Nemhogy segítenél az első keserves napokon túljutni még piszkálod is. Na én ezért örülök az egyágyasnak, amiben voltunk. Felőlem vághatta bármelyik nővérke a pofákat, semmi nem számított csak az újszülött fiam.

Lehet lepontozni, de vezetőként dolgozom, de ezt a hozzáállást soha nem fogadtam el a dolgozóimtól: pici bocikkal foglalkoztam a baba előtt, de ha valaki nem úgy állt hozzá, az mehetett.

2013. okt. 28. 13:38
 18/42 anonim ***** válasza:
84%
Szomorú, hogy ennyi ésszel és toleranciával dolgozik valaki az egészségügyben :(.
2013. okt. 28. 13:41
 19/42 anonim ***** válasza:
96%
Börtönkórházban dolgozol, hogy időre kell felétek enni? Nem rinyál, hanem jogosan méltatlankodik az aki elől elviszed az ételt. Tiszteld jobban azt aki az adójából eltart, ha már a szoptatáshoz nem értesz még elméletben sem.
2013. okt. 28. 13:55
 20/42 anonim ***** válasza:
87%
Az én babám is egész éjjel szopizott ,mert ha elvettem tőle sírt,kiderült,hogy éhes volt,és mivel kevés tejem volt fogyott is. Amikor kapott tápszert,szépen evett ,aludt!
2013. okt. 28. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!