Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol még csecsemő a testvér,...

Ahol még csecsemő a testvér, ha reálisan nézed, inkább a nagyra jut sokkal kevesebb idő, vagy inkább a kicsire a nagy csecsemőkorához képest?

Figyelt kérdés
2013. okt. 24. 22:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Számomra elég egyértelmű, hogy a csecsemő fogja kapni a nagyobb figyelmet.
2013. okt. 24. 22:30
 2/7 besenyőpistabácsi válasza:
Amikor ketten vannak, meg kell osztani, vagy együtt! Ha együtt, akkor nem kell osztoszkodni! Mindenkinek igénye szerint.
2013. okt. 24. 22:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagy sok időt tölt bölcsi/oviban így egyértelmű, hogy kevesebb közös idő lesz vele.
2013. okt. 24. 22:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, amikor egyszerre vannak otthon.
2013. okt. 24. 23:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a nagy csecsemőkorához képest a kicsi kevesebb figyelmet fog kapni, mert akkor még ő volt az egyetlen csoda az életedben, de egy talpraesett anyuka szerintem nem csinál ebből problémát. Nekem 1,5 év van a két gyerkőc között és simán megoldottam. Amíg a kicsi szopizott, addig a nagy mellém ült és mesét vagy verses könyvet olvastunk, nagyokat sétáltunk, a kicsi jókat aludt a babakocsiban a játszótéren. Nekem a házimunka volt, ami kicsit megsínylette a dolgot, de az első pár hónapban rendeltem az ebédet, így nem volt annyira feszített a tempó. Próbáltam a kicsivel kapcsolatos teendőkbe (fürdetés, pelenkázás, öltöztetés) bevonni a nagyobbat is, hogy akkor is érezze, hogy nem szorul háttérbe. Soha nem panaszkodott :)
2013. okt. 25. 06:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egy csecsemővel kevesebbet kell foglalkozni,mint egy nagyobb 2-3-4-5-6 éves gyerekkel,egy csecsemő sokat nézelődik,alszik,de szerintem ettől még nincs elhanyagolva
2013. okt. 25. 08:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy kire jut több-kevesebb idő, nem lehet percre mérni. Mindenkinek a korához képest kell időt biztosítani, vagy időt tölteni velük.

Nálunk mikor a kicsi született a nagy 2év3hónapos volt. Szerencsémre anyukám eljött segíteni, mert férjem akkor nagyon sokat dolgozott alig láttuk, mama a nagyfiammal töltött több időt, hogy én tudjak a kicsivel foglalkozni. De ez nem azt jelenti, hogy a nagyra rá sem néztem! De kb két hónapig a kicsi csak karban szeretett lenni, úgy érezte magát biztonságban. Kellett egy-két hét mire rájöttünk, hogy mik az igényei a kicsinek. Utána magamon hordtam és a naggyal így is tudtam játszani. Nyár elején született, sokat ültem kint velük a kertben, a kicsi akkor akár a babakocsiban is elnézelődött. vagy alvásidőben kint aludt. Szóval nem lehet ezt percre mérni, hogy kivel mennyi idő... és pl amig eteted a kicsit addig is lehet a naggyal beszélgetni, vagy mesét nézni, stb.

Nálunk mikor a legkisebb született, akkor a középső volt 20hós, a nagy sem volt még 4éves. A kicsi borzasztó nyugodt természte volt, ahova tettük elnézelődött, elaludt, elvolt mint egy kis angyalka. Megkaptam már itt, hogy de borzasztó vagyok, hogy a kicsivel nem foglalkozok- pedig szó sincs róla, hogy így lett volna. Elláttam őt is mint a másik két gyermekemet, és sosem volt magára hagyva, mindig mellettünk volt, a járókában, vagy a földön szivacson... Imádtam dajkálgatni, ölelgetni, csodálatos kis újszülött volt... <3 Azért mert nem az ölemben feküdt egész nap, nem azt jeleni, hogy vele nem foglalkoztam, vagy egy hajszállal is kevesebb szeretet kapott volna mint a testvérei. Mivel ő ilyen kis nyugibaba volt és lekötötte magát a fényekel-hangokkal, később a tesók látványával, azért még nem azt jelenti, hogy egész nap rá sem néztünk. (csak ezen az oldalon egyeseknek).

De a lényeg, hogy minden gyerekkel lehet együtt és külön is foglalkozni. MIndnekinek életkorához képest lehet minőségi időt is tölteni. Vannak gyerekek, akik igénylik, hogy anya egy fél órára/órára csak kizárólagosan velük foglalkozzon minden nap, tesók nélkül- de nem mindenki ilyen. NÁlunk a nagyobbak mostmár remekül eljátszanak együtt, de nagyon sokszor a kicsit sem lehet kihagyni már. Pl együtt legóznak, pedig a kicsi még nincs két éves- és hihetetlen sokat tanul a nagyoktól.

Nem kell ennyire kiélezni ezt és görcsösen azon gondolkodni, hogy most 2percet a kicsit pelenkáztam, akkor 2percre csak a naggyal játszok... ezek kialakulnak. A nagytesó(k) is elfogadják a kicsiket és kialakulnak a napok a gyerekekkel, hogy kivel hogyan mennyi időt töltünk.

2013. okt. 25. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!