Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szomszédasszony szerint...

A szomszédasszony szerint hagyjam itthon a babám, amikor alszik és úgy el tudok menni az ebédért (hordatjuk). Ez normális?

Figyelt kérdés

5-10 percre van az a hely, ahonnan hordjuk az ebédet és a kislányom ha olyankor alszik, nem szívesen ébresztem fel, megkérem inkább a szomszédasszonyt, hogy hozza el nekünk, mert ők is onnan hordják. Most is megkértem, erre azt mondta, nyugodtan otthagyhatom a kiságyban arra az 5-10 percre az 5 hónapos kislányomat, semmi baja nem lesz.

Most én féltem ennyire a babámat vagy a szomszédasszonynak "elmentek otthonról"???

2013. okt. 24. 10:55
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Úr isten mennyi rosszindulató ember van! Én teljes mértékben egyetértek a kérdezővel! Mint mondta nem rendszeres dolog ez ennyit igazán megtehetne a szomszéd. Vagyis én tuti segítenék neki. De sajnos ez nem minden emberben van meg hogy segítsünk másokon.
2013. okt. 24. 16:53
 32/35 A kérdező kommentje:
Na, jött a sok "szuperanya"...
2013. okt. 24. 17:51
 33/35 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ez az egész vita azért van, mert attól függően, hogy hol él az ember, teljesen más viszonyban van a szomszédaival. Pl. egy pesti panelben sokszor még köszönni sem szokás a szomszédnak, nem hogy szívességet kérni tőle. Aki ilyen helyen él, persze hogy nem érti. Mi egy kisvárosi társasházban lakunk, itt ez teljesen másképp megy. A szomszédok becsengetnek, ha valami gondjuk van a számítógépükkel és a férjemtől kérnek segítséget (informatikus), hoznak gyümölcsöt a telkükről, ha nyaralni voltak, hoznak ajándékot a kisfiamnak stb. Szóval én is minden további nélkül elhoznám a kajájukat, ha megkérnek rá és amúgy is oda megyek.

De természetesen ha egy szomszéd ilyet mondana nekem, utána nem kérnék tőle szívességet és igyekezném elkerülni. Borzasztó, hogy ilyen felelőtlen emberek vannak, akik ilyen tanácsokat osztogatnak, és a legszomorúbb, hogy gondolom a saját gyerekét is simán egyedül hagyta, amikor kicsi volt. Az ilyenekkel szokott előfordulni, hogy a 40 fokos autóban hagyják a babát, amíg bevásárolnak, és a baba már nem él, mire visszaérnek...

2013. okt. 25. 00:25
 34/35 anonim ***** válasza:
10%
Én sem hagynám egyedül a babát még egy percre sem, de soha eszembe sem jutna a szomszédot kérni ilyesmire..
2013. okt. 25. 07:37
 35/35 anonim ***** válasza:
10%
Hát abban pedig igazuk van az általad "szuper anyukáknak" nevezett válaszolóknak, hogy nem várhatod el egy szomszédtól, hogy hozza el a kajátokat... ezen nincs miért felháborodni... ha Pesten laksz, ha vidéken ez nem lehet elvárás! Max megkérdezi az ember, de ha így reagál, akkor nyilvánvalóan nem szívesen teszi meg, de ezért nincs miért kiakadni!
2013. okt. 25. 07:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!