A szomszédasszony szerint hagyjam itthon a babám, amikor alszik és úgy el tudok menni az ebédért (hordatjuk). Ez normális?
5-10 percre van az a hely, ahonnan hordjuk az ebédet és a kislányom ha olyankor alszik, nem szívesen ébresztem fel, megkérem inkább a szomszédasszonyt, hogy hozza el nekünk, mert ők is onnan hordják. Most is megkértem, erre azt mondta, nyugodtan otthagyhatom a kiságyban arra az 5-10 percre az 5 hónapos kislányomat, semmi baja nem lesz.
Most én féltem ennyire a babámat vagy a szomszédasszonynak "elmentek otthonról"???
Szerintem ez az egész vita azért van, mert attól függően, hogy hol él az ember, teljesen más viszonyban van a szomszédaival. Pl. egy pesti panelben sokszor még köszönni sem szokás a szomszédnak, nem hogy szívességet kérni tőle. Aki ilyen helyen él, persze hogy nem érti. Mi egy kisvárosi társasházban lakunk, itt ez teljesen másképp megy. A szomszédok becsengetnek, ha valami gondjuk van a számítógépükkel és a férjemtől kérnek segítséget (informatikus), hoznak gyümölcsöt a telkükről, ha nyaralni voltak, hoznak ajándékot a kisfiamnak stb. Szóval én is minden további nélkül elhoznám a kajájukat, ha megkérnek rá és amúgy is oda megyek.
De természetesen ha egy szomszéd ilyet mondana nekem, utána nem kérnék tőle szívességet és igyekezném elkerülni. Borzasztó, hogy ilyen felelőtlen emberek vannak, akik ilyen tanácsokat osztogatnak, és a legszomorúbb, hogy gondolom a saját gyerekét is simán egyedül hagyta, amikor kicsi volt. Az ilyenekkel szokott előfordulni, hogy a 40 fokos autóban hagyják a babát, amíg bevásárolnak, és a baba már nem él, mire visszaérnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!