Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szomszédasszony szerint...

A szomszédasszony szerint hagyjam itthon a babám, amikor alszik és úgy el tudok menni az ebédért (hordatjuk). Ez normális?

Figyelt kérdés

5-10 percre van az a hely, ahonnan hordjuk az ebédet és a kislányom ha olyankor alszik, nem szívesen ébresztem fel, megkérem inkább a szomszédasszonyt, hogy hozza el nekünk, mert ők is onnan hordják. Most is megkértem, erre azt mondta, nyugodtan otthagyhatom a kiságyban arra az 5-10 percre az 5 hónapos kislányomat, semmi baja nem lesz.

Most én féltem ennyire a babámat vagy a szomszédasszonynak "elmentek otthonról"???

2013. okt. 24. 10:55
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
83%
szerintem a szomszédasszonyodnak mentek el otthonrol.Én biztos nem hagynám egyedül.Az én kislányom 7 hós. és még soha nem hagytam magára,mentem már nélküle de természetessen megkértem valakit hogy addig legyen vele még akkor is ha alszik.
2013. okt. 24. 12:18
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igaza a szomszédasszonyosnak, de azért nehogy Te legyél már felháborodva, mert nem örül, ha plusz egy ételhordót kell cipelnie. A szívességet megköszönjük maximum, nem pedig elvárjuk.
2013. okt. 24. 12:32
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Gyereket egyedül nem hagyunk otthon, de írtad, hogy ez benned sem merült fel.

Az étkezést oldd meg máshogy, ha a szomszádasszonynak teher. Ő tesz szívességet, nem kötelező neki. Kérj házhozszállítást, vagy menj akkor az ételért, amikor a gyerekkel együtt tudtok menni.

2013. okt. 24. 12:44
 24/35 anonim ***** válasza:
77%
A szomszédasszonyod nem normális! Remélem neki nincs gyereke!
2013. okt. 24. 13:00
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Minden gonoszkodás nélkül, én sem cipelném szívesen más dolgait... az mindig felelősség még akkor is ha csak egy éthordóról van szó. Én sem kérném meg a szomszédot.

Amit mond, hülyeség, én nem hagynám otthon a babát még 5 percre sem.

Szerintem ha tudod hogy így jön ki az alvása, altasd el babakocsiba és amikor kell menni a kajáért akkor nem kell felébresztened csak elindulsz vele kocsival.

2013. okt. 24. 13:12
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam 3 éves, de soha nem hagytam még 5 percre sem magára- felelőtlen az a felnőtt, aki így tesz vagy ezt tanácsolja.

Ebéd: egyetlen szomszédtól sem kérném azt, hogy hordja nekem az ételt. Az ilyen helyeken nem délre készül el az ennivaló. Hívd fel őket, beszéld meg, hogy pl. 11-re vagy amikor sétáltok érte tudsz-e menni. Ha nem működik, még mindig ott vannak a dobozos, netes rendelős ételszállítók, akik mér reggel/délelőtt házhoz viszik.

2013. okt. 24. 13:22
 27/35 anonim ***** válasza:
70%

Én igazat adok a kérdezőnek!

Nehogymár néha napján ne tudjak elhozni két ételhordót!Ez mint csak azon múlik hogy kibe mennyi segítőkészség ,empátia szorult!És én azért érzek együtt veled kérdező mert hasonló szituban vagyok csak nekem nem ebédért kell mennem hanem a nagytesóért időre az oviba,és biza nállunk is van olyan,hogy a Kicsi úgy bealszik vagy későn alszik el ebéd után,hogy még nagyban durmol mikor már indulnom kéne az oviban!És mielőtt jönnek a lehurrogások:

Babakocsiban nem akarom elaltatni mert ott FÉL ÓRÁNÁL TÖBBET MÉG SOHA NEM ALUDT!Az meg kevés neki!

Felébreszteni meg nem szeretem(pedig nincs más megoldásom) én se mert nyűgös és már nem alszik vissza a babakocsiban sem!Viszont így meg lőttek a délutánnak:hót koki nyűgös mert nem aludta ki magát de az istennek sem aludna már el újra még akár késsőbb se!Sajnos nekem ilyen nyügi baba jutott!

Óvoda nekünk is 5 percre van,bizony nekem is jó volna egy segítő szomszéd aki esetleg átjönne arra az 5 percre míg elszaladok a nagyért!

Úgyhogy én megértem a problémád kérdező!

A szomszédod meg nem normális,gyereket nem hagyunk magára!!

2013. okt. 24. 14:38
 28/35 anonim ***** válasza:
70%
Már nem azért,de hogy lehet így hozzáállni egy szomszédhoz? Nem a rokonod,csak egy szomszéd,ismerős,akihez semmi közöd. Ha engem kérne meg a szomszédom,én ugyan biztosan nem cipelném hazáig a kajáját. A csomagját,ha úgy van,készségesen átveszem,de pl.nem adom fel a leveleit,mert épp én is postára megyek. Még a családomtól sem vártam el soha,hogy ugráljanak nekem,nem még egy idegentől. Abban igazad van,hogy nem hagyod otthon a babádat,de nehogy már fel legyél háborodva,mert nem viszi házhoz az ebédet. Felnőtt ember vagy,intézd el magad,ne mindig másoktól várj segítséget. A babád altasd a babakocsiban és amikor menni kell,akkor csak eltolod,észre sem fogja venni,hogy mi történik körülötte,tuti nem fog felébredni.
2013. okt. 24. 14:57
 29/35 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy ne MINDIG másoktól várjak segítséget??? Másodjára kértem meg, mert a kislányomnak jön a foga, éjszaka alig aludt és nem akartam felébreszteni, mikor menni kellett volna az ebédért!
2013. okt. 24. 15:27
 30/35 anonim ***** válasza:
52%
Képzeld,az én fiamnak is jöttek a fogai,voltak álmatlan éjszakák,mégsem a szomszédot ugráltattam,hogy hozza haza az ebédem. Most ez mi? Azt hiszed te vagy az egyedüli,akinek fogzik a babája? Megsúgom,hogy nem. Minden normális felnőtt el tudja intézni a dolgait,csak te szerencsétlenkedsz,mert alszik a gyerek. Tessék megoldani,ahogy bárki más. Hatalmas feladat...
2013. okt. 24. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!