Tényleg megkésett a fejlődése, ha 7 hónaposan még nem ül?
Ez én babám 32 hétre született
Most 11 hónapos. Már megy a bútorok mellett, és néha már el is engedi őket, és úgy lépeget 3-4 lépést.
Kúszik, mászik, ül.:))
Szerintem nem ártana azért elvinned egy Dévényi gyógytornára. Ott felmérik az állapotát, és tudnak segíteni a babádon. Én is elvittem, elmondta a dolgokat, kaptunk hengerpárnát. Itthon tornáztattam. De neki nem kellett többet menni, csak ha nem mentek volna a dolgok.
Te is megnyugszol, és kapsz egy két jó tanácsot
Szerintem ne aggódj de ha tudsz szakítani rá időt meg pénzt és tényleg nagyon idegesít a dolog akkor vidd el gyógytornászhoz megnézetni.
Én is a napokban hívtam a védőnőt mert még nem ül fel a babám, nem mászik csak hintázik négykézláb és felállni se akar, csak kúszik. 9 hónapos. Ma este. :)
A felülésre azt mondta, hogy azt majd mostanában kell neki 9-10 hónaposan, a mászást szintén, tehát lemaradva nincs, a felálláson meg szinte nevetett, hogy azt csak 11 hónapos kora körül kell. És megkért, hogy ne legyenek ilyen magas elvárásaim és ne aggódjak.
Szia! Elosszor is ne aggodj!Elsoszulottem 40.hetre jott avilagra,es jobb oldali fejtartas miatt gyogytornaszhoz kellett jarnunk.Igy fekudt honapokig valoszinu az anyamehben,azert alakulhatott ki.Nem korababa volt,megis gyogytornasznal kotottunk ki.Most 6 eves es balettozik,rogton masodevbe tanacsoltak,olyan ugyes,es kotetlenek az izmai,nagyon hajlekony.
Masodik babam 7,5 honapos,s ugy dol el par perc utan,mint a postabankos maci :-)))))))Mondjuk 9,5 kilo,lenne min megulnie,olyan mint egy babzsak ahogy leultetem...:-)))))Engem meg a maszassal frusztralnak az utcaban levo anyukak...Ha egy ho mulva nem maszik,ezzel a babammal is a gyogytornasznal kotunk ki.Azert remelem o nem balettozni fog fiu letere..:-))))
TB alapon jartunk gygytornasznal,es nem kerult semmibe,itthon is csinaltuka gyakorlatokat ahogy javasoltak,es pikkpakk javult a helyzet,sot elonyuk szarmazott a dologbol.
Kitartas,ne aggodj,bizz a babadban!
A babák általában 8 és 10 hónapos koruk között ülnek fel maguktól, szóval egyáltalán nincs elkésve.
A fogak kibújása is változó minden babánál. Egy ismerősöm kislányának 9 hónaposan jött ki az első, aztán szép sorban a többi.
a enyem 8 hós, 6 és fél hós volt, amikor felállt, már oldalazva simán megy, DE csak egy hete ül magától, szépen.
leülni szoktak utoljára.
szóval nyugi
Az én babám is 7 hós + 1 hetes és még egyáltalán nem ül.
Időre született, de nem akar még ülni, ha ültetem "megül", de ennyi! Kezdjek én is aggódni?
Védőnő minket nem sürget, igaz nem is jár ki soha!
Szerintem egyáltalán nem elmaradott a babád, csak lehet h kicsit később fog elkezdeni ülni. De ez nem baj, mert másban meg biztos sokkal ügyesebb, okosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!