Igaz az, hogy a baba fejlődése során problémát okozhat az, hogyha huzamosabb ideig babahordozóban van szállítva?
A szülésznőm mondta ezt (8,5 hetes terhes vagyok), hogy a babát nem szabad huzamosabb ideig babahordozóba tenni 6 hónapos koráig, mert a gerincének görbületei nem fejlődnek majd megfelelően. Továbbá azt mondta, hogy egy baba sem érzi magát jól meggörnyedve, terhelve a gerincét, és többször látott olyat, hogy a babák ki akarnak feszülni az ülésből emiatt (kényelmetlen nekik a pozíció). Továbbá elítéli azokat az anyukákat, akik éjjel nappal babahordozóba teszik a gyermeküket (kocsiban, babakocsiban, otthon pihenőszékként), és azt javasolta, hogy az első 6 hónapban csak vízszintbe helyezve szállítsuk. Azt is mondta, hogy a gyerekek emiatt később kezdenek el ülni, állni, menni.
Szerintetek? Illetve tapasztaltatok már rendelleneset, olyan anyukák, akik ezt csinálják, az állandóan hordozóban lévő babátokon?
Valóban igaz, hogy nem tesz jót a gerincüknek, a szülésznőd nem mondott hülyeséget.
Gondolom, nem fogod egész nap szegény apróságot babahordozóban 'tartani', csak ha szükséges. pl. mentek autóval valahova!
Babakocsiból is az a legjobb, amit teljesen letudsz dönteni!!!
Az én lányom sokat volt hordozóban (TS-e babkocsi, utazás, ha ordított, akkor kint volt velem konyhában...)
6 hósan felült, rá egy hétre felállt, 11 hónaposan elindult....
Olyan könnyű okoskodni.
Egyik gyerekem sem volt hajlandó 6 hónapos korukig csak feküdni.
Fiam 5, lányom 4 hónaposan már forgott hasra és vissza.
Én a kisfiamat ekkor volt hordozóba:
kocsiba
otthon a konyhába mig főztem,
4 hós korától 6 hós koráig abba evett,
volt hogy ebbe aludt el, mert máshol nem volt hajlandó.
6 hetes koráig nem nagyon vittük hosszú utra, max fél órákat volt egyhuzamba benn.
Babkocsink fektetős kocsi, ha elaludt a hordozóba akkor azt tettem a babkocsira és úgy mentünk vásárolni.
Szerintem ez egy köztes állapot.Mig pici volt, addig a pluszba kiemeltem a hordozóba a gerincét ( plédet tettem alá). Fejlődése szinte már gyorsnak számat. Szülinapján stabilan ment.
Nem kell a hordozótól félni,de egész nap tényleg nem kell benne lenni, de bizonyos helyzetekben nyugodtan tedd bele.
Rendes a szülésznőd.
BArátnőmnél a kisfia sokat volt pihiszékbe (szinte napközben abba is aludt ), tény és való, hogy le is van maradva fejlődésben, és ő is ennek tudja be, vagyis gondolt rá, hogy ez lehet az oka.
Utolsó előtti: nyilván a szülésznőm nem mindenkire általánosan mondta, de lehet, hogy neked csak a szerencséd volt.
Semmiképp sem szeretném a babámat ilyenbe hordozni, csupán megkérdeztem a szülésznőmtől, nem lesz-e ártalmas a picinek, ha ilyen babakocsit veszünk, mert egyébként tetszik. De nyilván fontosabb a gyermekem fejlődése.
Igen, nagyon rendes a szülésznőm, egyúttal dúlai feladatokat is ellát, és minden kérdésemre szívesen válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!