Hát ennyire rossz anya lennék?
Kisbabám még csak két hónapos, de már harmadjára beteg (nátha-vírusos hasmenés-nátha). Annyira figyelek rá, melegen öltöztetem, nézem a páratartalmat a szobájában, éjszaka takargatom, és mégis mindig megfázik.. hogy lehetek ennyire béna?:( Sok ismerőstől meg hallgatom, hogy az ő babájuk x-éves koráig nem is volt beteg..
A terhességem alatt végig azon stesszeltem, hogy majd anyaként mindent jól csináljak, erre most sorra kudarcot vallok..
Lehet, hogy az a baj, hogy túl melegen öltözteted, és éjszaka takargatod. Ha kiviszed a levegőre, vagy kitakarózik, akkor könnyebben megfázik, mert melege van.
De nem vagy rossz anya emiatt.
Ettől nem vagy rossz anya, én úgy veszem észre, hogy ez nagyrészt csak a genetikán múlik. Az én kisfiam születése óta tápszeres, de több mint 1 éves koráig nem volt beteg, utána is csak azért, mert elkapta egy másik babától a 3 napos lázat. Azóta egyszer volt náthás, de 1 nap alatt túlment rajta.
A "megfázást" általában nem is konkrétan a hideg okozza, hanem fertőzés.
Két ok lehet, amikor az anyuka "hibája" lehet a sok betegeskedés, az egyik az, ha túl korán és túl sokat van közösségben, tömegben a baba. Tehát ha mondjuk naponta hurcoljuk tömegközlekedési eszközökön, gyakran visszük bevásárolni, plázázni, sok vendég fordul meg a lakásban, túl korai játszóházazás, játszóterezés, különböző babáknak (inkább csak az unatkozó anyukáknak) való programok. A másik, amikor nem figyelünk oda a higiéniára (pl. ha a cumi leesik, anyuka csak lenyalja). Ha ezeket kerülöd, és odafigyelsz a higiéniára, akkor szerintem elmondható, hogy nem a te hibád.
Köszönöm a válaszokat.
A higiéniával szinte biztos, hogy nincs probléma, mert erre nagyon odafigyelünk (egyes ismerőseink szerint túlzásba is visszük kicsit).
A túlöltöztetésben viszont lehet valami, mert tényleg eléggé fel van öltöztetve mindig, annak ellenére, hogy elég meleg van a lakásban. Viszont ha egy réteggel kevesebbet adok rá/egyel vékonyabb takarót teszek rá, akkor máris tüsszög, hideg a tarkója stb ..
Remélem nagyobb korára megedződik, mert előre félek az ovis korszaktól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!