Tényleg ennyire rossz anya vagyok?
2 hónapos a pici babánk, és a férjemmel örökös harc megy azon hogy én ragaszkodom hozzá hogy külön szobában legyen a pici, ő meg nem akarja...
ezt már a terhességem elején megbeszéltük, hogy én külön szobába szeretném ( a mi szobánkkal szemben van az övé, kb 5 lépés van köztünk.) anyukám is nyaggat, hogy szegény gyerek sír, vagy éhes akkor nem kellene nekem is átrohangálni hozzá, hanem csak ott lenne mellettünk, fel se kéne kelnem.Legutóbb közölte hogy milyen rossz anya vagyok, hogy kizárom a gyereket közülünk. Én nem érzem úgy hogy ki lenne zárva, csak úgy, hogy hozzászoktatjuk hogy az az ő szobácskája, és ez pedig a miénk, persze ha nagyobb lesz amikor kedve tartja jöhet mehet, de nem minden éjjel lesz együtt alvás... Értem én hogy nekem akarnak jót, de ha nekem ennyi fáradozás belefér, hogy 2-3-4x 5 lépést megtegyek a kisbabámért? egyébként babafigyelő is van, és ha már nem úgy veszi a levegőt ahogy megszoktam, gyorsabban vagy lassabban felriadok rá, és megyek át hozzá...
Egyébként azért nem akarom hogy egy szobában legyünk mert a nővéremék is így voltak hogy a sógorom ragaszkodott hozzá hogy egy szobában legyenek, aztán később egy ágyban aludtak, és a végén nem volt szívük "kitenni" őt a szobájukból, így még 7!!! évesen is köztük aludt. ez nem egészséges, persze 1x-1x belefér, de hogy mindig.. annyi a házaséletnek, meg mindennek. én ezt nem szeretném.
Szerintem pár hónapos koráig belefér az együttalvás, de utána tényleg érdemes a saját ágyához szoktatni a kicsit.
A nagynál mi kb. 1,5 éves koráig egy szobában (de külön ágyban) aludtunk vele. Eleinte az éjszakai szopizások miatt volt kényelmes, majd az építkezés miatt nem is volt rá lehetőség, hogy külön szobában aludjon.
A kicsi kb. 2-3 hónapos koráig aludt velünk egy szobában, ugyancsak az éjszakai szopizás miatt, majd amikor már az éjszaka java részét átaludta, átkerült ő is a gyerekszobába.
Mindkét gyerekem nagyon jó alvó, a nagy már 7 éves, a kicsi 4, de nincs éjszakai átvándorlás. Olyan volt már, hogy amikor kettesben voltunk itthon, akkor mellettem aludt el a nagy, de amúgy annyira szeretik a saját kuckójukat, hogy fel sem merül, hogy ne a saját ágyukban aludjanak itthon.
Ja és a kicsi a du-i alvásnál hétvégente a mi ágyunkban alszik, de ennek meg csak az én lustaságom az oka, ugyanis olyankor én is szundítok egyet, annyira jólesik :)
Szerintem te tartsd magad. Ha neked ez így jó, akkor legyen így. A férjed amúgyis kevesebbet van a gyerkőccel, te pedig lehet,hogy gy jobban ki tudod magad pihenni,még akkor is, ha fel kelsz éjszaka.
Mi 1 szobában alszunk a kezdetektől, de külön ágyban. 3 hónapja viszont elkezdett éjszakánként úgy felsírni a kisfiam, hogy nem lehet megnyugtatni, csak ha befekszik közénk. Így este együtt alszunk el, aztán berakom a kiságyba. Ha így sír fel, akkor magunk közé veszem,és legtöbbször már reggelig ott is marad. Napközben is mellettem alszik el, úgy hogy fogom a kezét,vagy átölelem, de amint elaludt,megy a kiságyba.
Nemtudom nálunk mi lesz a vége. Én már külön szobába költöznék, de csak azért,hogy legyen saját igazi gyerekszobája, de ezek miatt még mindig jónak látom,ha az ágya a mi ágyunk mellett van,és közel vagyok hozzá.
Állj a sarkadra és győzd meg a férjedet ész érvekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!