Nagyon rossz anya vagyok, mert ilyen gondolataim vannak?
Dehogy vagy rossz anya, csak kimerültél.
Nincsen semmi segítséged? A férjednek nincsen szabadnapja, amikor te aludhatnál éjjel, és ő kel fel a picurhoz? Nincsenek nagyszülők, közeli rokon vagy barátnő, aki néha tudna neked segíteni?
Szerintem téged nagyon egyedül hagytak.
Ez így van!!Ne hallgass másokra.Csináld úgy hogy nektek jó legyen.Lányomnál én is bombázva lettem különféle jó tanácsokkal.Ne aludjon mellettem, ne kapkodjam fel..stb.Annyira jól sikerült a külön altatás,hogy igaz mellettem nem alszik, viszont az apja mellől nem lehet kirobbantani.(2,5 éves)Pedig nem tudod mennyit szenvedtünk.
Öcsikéje 7 hónapos.A születésétől fogva mellettem aludt.Most 2 hete kezdtem külön "szoktatni".Ami abból áll, hogy simán elalszik a kiságyban, viszont éjjel ha fel kel akkor jön mellém.Folyamatosan tolódik ki az éjjeli felkelésének az időpontja.Nem erőltetek semmit, nem hagyom sírni, tudja hogy mindig számíthat rám.Sokkal nyugisabb így mindenkinek.
A másik.Ha napközben alszik a babád, akkor te is pihensz?Én SOSEM voltam hajlandó bármit is csinálni, amikor a gyerek(ek) alszanak.Akkor én is pihenek.Mikor fent vannak, akkor csinálok mindent.A fiam már kúszik utánam, útközben mindig talál valami érdekeset, a lányom pedig már aktívan segít (mondjuk vele néha olyan, hogy 1-et előre 2-őt hátra :-D ), vagy mivel ehhez "szoktattam" simán el van magában is.Azért mert akkor vezetsz háztartást, amikor a pici is fent van, az nem azt jelenti, hogy nem foglalkozol vele!Később simán be lehet venni a dolgokba.De most is lehet elfoglaltságot találni neki.(zoknis fiók/konyhaszekrény pakolás)Én ezt itt már többször kifejtettem, persze sokan nem értenek ezzel egyet.Na mindegy..az én módszeremmel nem vagyok fáradt, pedig a fiam még mindig kel éjjel, tiszta a lakás, mindig van főtt kaja és még játszani is tudok a gyerekeimmel.
Ne vállald túl magad.Ha kell akkor a kupi közepén pihenj egy kicsit.
Ja és nekem sincs segítségem.Sokan már nem élnek, akik igen azoknak a többsége le se sz.r!
Kitartás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!