Létezik, hogy minden WHO-s ajánlás ellenére a 4 hós DM-es Jó éjt gríz TEHÉNTEJES?
A nyugat-európai országokban persze, hoyg nyomatják a korai hozzátáplálást, meg a tápszert mivel a nők többségének vissza kell menni dolgozni.
Tudom nyugaton minden szép és jó (bár van ismerősunk Brüsszelben, nyugdíjas, és dolgoznia kell, hogy megéljen), de azért én örülök, hogy itthon maradhatok 2 évig és nem kellet elválasztani a gyereket 6 hónaposan.
A bébiételgyártók anyagi érdeke, hohy minél előbb elkezdjék a hozzátáplálást
előző
Válaszolt a DM. Rendes tehéntej van benne :-(((((((((((((((
Először is szeretném megköszönni érdeklődő kérdését a babylove üveges tejbegrízhez. A babylove kekszes és vaníliás tejbegríz esetében az „50 % Vollmilch” jelentése teljes bio tej, vagyis nem módosított tehéntej.
Felvettem a kapcsolatot a gyártóval is a témával kapcsolatban, hiszen a magyar gyermekorvosi és védőnői ajánlás szerint a gyermekeknek csak egy éves kor felett lehet tehéntejet adni. Ha jó gondolom, akkor az Ön kérdése is inkább arra irányult, hogy a terméket 4 hónapos kor felett ajánljuk, nem pedig egy éves kor után. A babylove bébiételeket, így a vaníliás tejbegrízt is egy német táplálkozástudományi intézet közreműködésével fejlesztették ki, kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó összetevőket tartalmaz, bio-minőségüket egy független szervezet ellenőrzi. Ebből a szempontból nyugodt szívvel ajánlom önnek a babylove üveges ételeket. A német gyártók azzal szokták indokolni a 4 hónapos kor felett ajánlott termékek esetében a tehéntej hozzáadását, hogy ezeket a termékeket, így egy tejbegrízt, vagy egy gabonapépet, csak kiegészítő ételként, alkalomszerűen, nem pedig állandó táplálékként és nem minden étkezéskor adjuk gyermekünknek, így az nem károsíthatja a babák szervezetét.
Igaz, már majdnem fél éves a kérdés, bocs, hogy írok ide, de ez engem is elkezdett nemrég érdekelni.
4 és fél hónapos volt a babám, mikor vettem egy ilyet, mert rá volt írva, hogy 4 hó.
(Talán ugyanaz a gríz, amiről írtál.)
Otthon nézegettem az üveget bontatlanul, mikor láttam az összetevőket. 50% teljes tej, + glutén... Inkább megettem.
A Babylove vaníliás grízpépjéből is vettem (ami por), 4hónapostól van az is. Kb 4 hónapos lehetett akkor a babám, megkóstoltattam vele 1 kis kanállal, nem ízlett neki, nem is adtam többet, nemrég láttam, hogy abban is glutén van...
Nem rosszak egyébként a termékeik, mert tényleg nem tartalmaznak se cukrot, semmi adalékanyagot, a gyümölcsös bébiételeiket, italokat a lányom szereti is, csak hát na... meg kell nézni tényleg, miből van, mert ami rá van írva szám, az nem jelent semmit. (Tudom, hogy Németországban másképp van a hozzátáplálás, de nekünk ez félrevezető lehet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!