Létezik, hogy minden WHO-s ajánlás ellenére a 4 hós DM-es Jó éjt gríz TEHÉNTEJES?
a tápszernél tudom mi a helyzet, hogy módosított, de ott ezt jelzik is.
de akkor miért nem azt írja, hogy módosított tejfehérje, ahogy a többinél is??? nem győztél meg , én még mindig félek... Ha marhahúst a DM-es kajáknál a 4 hósokna ajánlanak, akkor ezektől az is kitellik, hogy teljes tejből van a grízük.
de akkor hogyhogy ezt nem írják rá???
írtam a DM-nek. várom a válaszukat :-)
Oké, azon kivoltam, hogy a DM 4 hósnak javasol marhahúst, nem is vettem meg, de szerintem nem is lehetne ilyen korai ajánlással, 4 hótól marhahúst, meg tehéntejet.
Az oké, hogy országonként változhatna ezek a dolgok, de a WHO-s ajánlás minden országban egy alap kellene hogy legyen.
a védőnőm meg minden vélemény ajánlás ellenére 3 hónapos kora óta nyomatja, hogy kezdjem a hozzátáplálást, pedig anyatejes volt csak és kizárólag. Most hat hónapos és kb. az egyévesek étrendjét sorolja fel...
eddig kicsit OFF volt
a többi babakajában is valószínűleg találsz olyat, amit még nem kéne... pl. HIPP babatea 4 hónaptól: cukor
08:36-os vagyok.
A WHO-s ajánlás, az "csak" egy ajánlás, nem kőbe vésett törvény, amit mindenkinek be kell tartania. Ezért hívják ajánlásnak. Sarkítok: ha azt mondják, hogy szoptass 5 éves koráig (szoptatok és abszolút anyatej párti vagyok egyébként), akkor Te 5 éves koráig szoptatnál, ha lenne addig tejed? Mert én nem. Nekem már a 2 éves kor is furcsa, de lehet mire odaérek nem lesz az (most 1 éves a lányom, reggel még szopizik és amíg kell neki, kapni fogja, de nem szúrom magam hasba, ha holnap azt mondja, h elég). Szóval arra akarok kilyukadni, hogy hiába a WHO-s ajánlás, h szoptass 2 éves koráig, mindenki addig fog szoptatni, amíg van teje és amíg jónak látják a babával. És ha az anyuka azt mondja (mert van ilyen is), hogy a baba 3 hónapos korában ő köszöni szépen befejezte, akkor befejezte, senki nem fogja megbüntetni érte, mert nem törvény, hogy 2 évig koráig, a vért pisilsz is, de szoptasd a gyereked. Amúgy meg, pl Brüsszelben a barátnőm a baba fél éves koráig tud otthon maradni vele úgy, hogy a szabijait is mind-mind kivette. Szóval ajánlás ide vagy oda, a meglehetősen fejlett országban nem nagyon érdeklődnek a WHO-s ajánlás iránt. Mert ugye a mh-re nem viheti a babát, h megszoptassa... Tudom, h eltértem az eredeti kérdéstől, csak érzékeltetni akartam a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!