9 hós babával mennyit kell foglalkozni?
Tudom, sokat- de mégis mennyit mettől meddig?
Úgy jó ha felkeltünk a babával 8 kor, megetettem meg minden, kicsit én is megcsináltam a dolgaimat. Délelőtt 10- délig 12-ig folyamatosan mesét olvastam neki, mondókákat, mondtam neki szavakat anya apa tapsi tapsi, nem nagyon mondja utánam, de gondolom ha mondjuk délután 3- este 6-ig folyamatosan foglalkozom vele minden nap akkor értelmes lesz?Nem akarom hogy visszamaradott legyen.
12-15-ig én főzök a kedves párocskámnak, meg a dolgaimat intézem ebben az időpontban. Nekem is kell 3 órahossza pihenés, meg gondolom neki is az agyának kicsit kell pihenni, hogy ezeket feldolgozza az agy. Nem? Kérek tőletek tanácsot hogy még ebbe a foglalkozásba mit vigyek bele???
2 óra hossza mese olvasás, mondóka? Hűűű és végig hallgatta? Az én fiam 2 éves, de 5 perc után már nem is érdekli...
A lényeg szerintem hogy sokat beszélgess és játssz vele, amennyi az idődből kitelik és szerintem akkor mindent megtettél az ügy érdekében.
Én őszinte leszek veled.Lányom lassan 1 éves és kb semmit nem kell törődni vele.Ha leülök mellé,elmegy mással játszani.Ha az ágyon fekszem,feljön és birkózunk.Néha kergetem a nagy plüss medvével,vagy huzgálom őt a szivacsával.Egyébként kb semmi nem érdekli,amit velünk kéne játszani.
És lányom rengeteget magyaráz mondókázás és olvasás nélkül is,mert hallja a mi beszélgetésünket,abból tanul,nem a könyvekből.Mondja: brutya(kutya),cica,vauvau,cic cic,höcsö(hörcsög),anya,apa,enym(enyém) és rengeteg saját szót is.
9,5 hónapos a lányom és én megőrülnék, ha annyit foglalkoznék vele, mint te.
Nem őrülsz bele?
Az enyémet le se kötné, folyton jön-megy, felfedez, matat, legtöbbször elég, ha csak figyelek rá.
Néha leülök mellé játszani, tanulgatni, de ez max. 5-10 perc utána úgyis megunja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!