Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell foglalkozni egy...

Mennyit kell foglalkozni egy 6-7 hónapos babával?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy a fiam teljesen jól elvan magában a szőnyegen a játékaival..nem nagyon igényli a társaságom,persze,amikor igen,akkor ülök fekszek mellette,de szerintem ez kb fél-egy óra a napból.+etetés ilyesmik.nem jelent hátrányt neki,h nem ülök mellette és nem éneklek,tornázunk,tapsolok,meg ciróka-marókázok egész nap?mármint a fejlődésében nem lesz hátrány?
2012. jan. 20. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy ilyen jó természetű kisbabád van. Egy gyerek kreativitása akkor fejlődik a legjobban, amikor egyedül játszik a játékaival. Hatalmas öngólt lőnek azok az anyukák, akik egész nap szórakoztatják a babájukat, mert a kicsi nem tanulja meg egyedül lekötni magát, és később sem lesz egy perc nyugtuk sem tőle. Egy héthónaposnak napi fél-egy óra direkt "foglalkoztatás" bőven elég. Nyilván etetés, fürdetés, pelenkázás közben is beszélsz hozzá, a kicsi ezekből is folyamatosan tanul.
2012. jan. 20. 13:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Neeem ne aggódj, én fiam is ilyen volt!

Lehet sokan kiakadnak majd,de mikor ilyen idős volt, simán megnéztem a sorozatom,vagy egy filmet, mert mikor fent volt, akkor csak mellette kellett ülnöm, tökre nem igényelte a foglalkozást.Persze voltak napok, mikor nyűgösebb volt és akkor cipelni kellett.

Most 15 hónapos és nagyon igényli a foglalkozást.

Ma pl vagy 4x végignéztük ugyan azt a könyvet, ő hozza és ül be az ölembe, játszunk, kergetőzünk, a legújabb,hogy nagyon szereti a kukucs játékot, fejére húzza a pokrócot és kuncog alatta:)

Az építkezés még mindig nem annyira érdekli és nem tudunk hosszú percekig mondókázni, énekelni, 1-2-t elmondok neki, vagy furulyázok, aztán már megy is tovább.

A könyvek is csak 1 éves kora körül kezdték érdekelni.

Nagyon szépen fejlődik, okos kisfiú:)

Szóval ne aggódj, nem lesz baja:)

2012. jan. 20. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog hátrányba kerülni, így is nagyon sokat tanul. Persze beszélj azért hozzá, de nem kell egész nap vele foglalkozni és állandóan fejleszteni. Nagyon sokat tanulnak azzal, hogy megfigyelnek téged, nézik, amit csinálsz. Ha épp beszélsz, akkor is csak úgy szívja az agyuk az infókat. Külön fejlesztés, és állandó vele foglalkozás nélkül is.

Lányom sem igényelte, hogy állandóan vele foglalkozzak. Tökre felfedezte már kicsiként is önállóan a világot. Sok dolgot megfigyelt, anélkül, hogy én ezt észrevettem volna, és külön tanítottam volna neki. Amikor lehetett beszéltem hozzá, de nagyon sokat játszott magában.

2012. jan. 20. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is nagyon jól elvan a játékaival, néha nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy "nem foglalkozom vele eleget". Persze szoktam neki beszélgetni, mondókázni, hancúrozunk, éneklünk stb... de nem álló nap! Hagyom egyedül. Meg kell tanulnia egyedül is játszani, hidd el, úgy is fejlődik!!! Sőt, valahol azt olvastam, akkor sokkal több mindent megcsinál, mert csak magára koncentrál! Amúgy meg örülj neki, hogy nem kell egész nap ringatnod, mint sok anyukának!:) Ne izgulj, semmi hátránya nem lesz. Gondolj csak bele, régen anyáink beleraktak a mózeskosárba és kb.csak enni vettek ki, meg beleraktak a járókába és kész! Csinálták a dolgukat. A nagymamáink "feladata" volt a mondókázás. Legalábbis nálunk így volt. :)
2012. jan. 20. 13:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!Szerencsésnek érzem magam,de sokszor olyan lelkiismeret furdalásom van,h nem foglalkozom eleget vele.de olyan jól elvan.Megnyugtattatok!!köszi mégegyszer!:)
2012. jan. 20. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg jól elvan, addig nem igazán hátrány.

Viszont arra figyelj azért, hogy vannak dolgok, amiket nem fog magától megtanulni, hanem neked kell megtanítanod neki.

Pl. ez a maci, az a kutyus, kék-zöld-piros, stb.

De ezek még ráérnek. :)

2012. jan. 20. 13:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Húúúú, engem is megnyugtattatok!!!! Köszi!
2012. jan. 20. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!