Mennyit kell foglalkozni egy 6-7 hónapos babával?
Neeem ne aggódj, én fiam is ilyen volt!
Lehet sokan kiakadnak majd,de mikor ilyen idős volt, simán megnéztem a sorozatom,vagy egy filmet, mert mikor fent volt, akkor csak mellette kellett ülnöm, tökre nem igényelte a foglalkozást.Persze voltak napok, mikor nyűgösebb volt és akkor cipelni kellett.
Most 15 hónapos és nagyon igényli a foglalkozást.
Ma pl vagy 4x végignéztük ugyan azt a könyvet, ő hozza és ül be az ölembe, játszunk, kergetőzünk, a legújabb,hogy nagyon szereti a kukucs játékot, fejére húzza a pokrócot és kuncog alatta:)
Az építkezés még mindig nem annyira érdekli és nem tudunk hosszú percekig mondókázni, énekelni, 1-2-t elmondok neki, vagy furulyázok, aztán már megy is tovább.
A könyvek is csak 1 éves kora körül kezdték érdekelni.
Nagyon szépen fejlődik, okos kisfiú:)
Szóval ne aggódj, nem lesz baja:)
Nem fog hátrányba kerülni, így is nagyon sokat tanul. Persze beszélj azért hozzá, de nem kell egész nap vele foglalkozni és állandóan fejleszteni. Nagyon sokat tanulnak azzal, hogy megfigyelnek téged, nézik, amit csinálsz. Ha épp beszélsz, akkor is csak úgy szívja az agyuk az infókat. Külön fejlesztés, és állandó vele foglalkozás nélkül is.
Lányom sem igényelte, hogy állandóan vele foglalkozzak. Tökre felfedezte már kicsiként is önállóan a világot. Sok dolgot megfigyelt, anélkül, hogy én ezt észrevettem volna, és külön tanítottam volna neki. Amikor lehetett beszéltem hozzá, de nagyon sokat játszott magában.
Amíg jól elvan, addig nem igazán hátrány.
Viszont arra figyelj azért, hogy vannak dolgok, amiket nem fog magától megtanulni, hanem neked kell megtanítanod neki.
Pl. ez a maci, az a kutyus, kék-zöld-piros, stb.
De ezek még ráérnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!