Most akkor hogy is van ez?
Mielőtt bárki is írna nem siettetem a fiamat!
11 hónapos lesz jövőhéten.
Egy hete egyik pillanatról a másikra kapaszkodás nélkül ment 3 lépést.
Utána pár napig semmi.
Aztán pár nap múlva megint sétált 2 lépést tett önállóan.
Azóta eltelt egy hét es semmi
Miért nem lepked azóta?
Mikor fog megtanulni járni?
Ha az egyik kezét fogom nagyon szépen egyensulyozik es sétál mellettem
Amit utoljára írtál, azt azonnal hagyd abba és ne csináld!
Önállóan lépkedni nem tudó gyereket, nem sétáltatunk! Pláne nem úgy, hogy csak az egyik kezét fogod. Terheled vele ugyanis a gerincét.
Amire önállóan képes, azt hagyni kell. Abban nincs káros.
És most már bármelyik pillanatban akár képes lehet több lépést megtenni, de akár még 1 hónap is eltelhet.
Ha még nem érzi magát elég erősnek, nem érzi magát elég biztonságban, addig nem fog több lépést megtenni. Amint meglesz minden feltétele, akkor majd fog.
A fiam az első 2-3 lépése után 2 hét alatt megtanult önállóan járni.
Viszont ismerek olyat, akinek a gyereke 11 hónaposan megetette az első lépéseit, aztán eset egyet és vagy 1 hónapig nem próbálkozott többször. Viszont utána meg megtanulta.
Ha "sétáltatni" akarod, azt kizárólag akkor lehet, hogyha könnyedén megáll a lábán és csak az egyensúlyozáshoz kellesz. De akkor mindkét kezét fogni kell, nem az egyik oldaláról sétáltatni.
Egyébként nekem rögtön az jutott eszembe, hogy rájött, hogy ő ilyet is tud, ezzel megelégedett és egyenlőre marad a mászásnál.
Semmiképp se erőltesd és ne is izgulj, teljesen normális ez, csak Neked tűnik visszaesésnek, pedig szó sincs róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!