Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor hogy is van ez?

Most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is írna nem siettetem a fiamat!

11 hónapos lesz jövőhéten.

Egy hete egyik pillanatról a másikra kapaszkodás nélkül ment 3 lépést.

Utána pár napig semmi.

Aztán pár nap múlva megint sétált 2 lépést tett önállóan.

Azóta eltelt egy hét es semmi

Miért nem lepked azóta?

Mikor fog megtanulni járni?

Ha az egyik kezét fogom nagyon szépen egyensulyozik es sétál mellettem

2013. szept. 20. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Amit utoljára írtál, azt azonnal hagyd abba és ne csináld!

Önállóan lépkedni nem tudó gyereket, nem sétáltatunk! Pláne nem úgy, hogy csak az egyik kezét fogod. Terheled vele ugyanis a gerincét.

Amire önállóan képes, azt hagyni kell. Abban nincs káros.

És most már bármelyik pillanatban akár képes lehet több lépést megtenni, de akár még 1 hónap is eltelhet.

Ha még nem érzi magát elég erősnek, nem érzi magát elég biztonságban, addig nem fog több lépést megtenni. Amint meglesz minden feltétele, akkor majd fog.

A fiam az első 2-3 lépése után 2 hét alatt megtanult önállóan járni.

Viszont ismerek olyat, akinek a gyereke 11 hónaposan megetette az első lépéseit, aztán eset egyet és vagy 1 hónapig nem próbálkozott többször. Viszont utána meg megtanulta.

2013. szept. 20. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:
bocs, lemaradt egy t betű, szóval esett egyet
2013. szept. 20. 11:18
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
A kezét egyáltalán ne fogd. azt csinálhatod, hogy kapaszkodva áll pl a kanapénál, akkor két három lépéssel arrébb leguggolsz és hívod magadhoz. Mi a párommal úgy adtunk magabiztosságot a fiunknak hogy apa is leült én is leültem egymástól kb 2 méterre és hol apától indult hozzám a gyerkőc hol fordítva. Sokat játszottunk így és nagyon megdicsértük mikor sikerült eljönnie odáig aztán elég bátor lett hozzá és egyedül is ment neki egyre nagyobb távolságokra sikerült eljutnia. hagyd rá, ne aggódj észre fogod venni mikor már körbeszaladja a szobát! Türelem! És ne sétáltasd a kezénél fogva. Lányomnál hallgattam anyósra és 13,5 hónaposan indult csak el, addig meg csak úgy sétált ha a kezét fogta valaki. Nem volt bátorsága egyedül elindulni. Fiam 11 hónaposan indult el.
2013. szept. 20. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha "sétáltatni" akarod, azt kizárólag akkor lehet, hogyha könnyedén megáll a lábán és csak az egyensúlyozáshoz kellesz. De akkor mindkét kezét fogni kell, nem az egyik oldaláról sétáltatni.

Egyébként nekem rögtön az jutott eszembe, hogy rájött, hogy ő ilyet is tud, ezzel megelégedett és egyenlőre marad a mászásnál.

Semmiképp se erőltesd és ne is izgulj, teljesen normális ez, csak Neked tűnik visszaesésnek, pedig szó sincs róla.

2013. szept. 20. 14:32
 5/6 anonim ***** válasza:
A lányom a két-három lépés , majd karombazuhanós járás után másfél hónappal kezdett el rendesen járni. Közte volt, hogy egy hétig egy lépést sem tett önállóan.
2013. szept. 20. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:
A vezetgetést tényleg ne csináld, sok problémát okozhatsz vele. Teljesen normális, hogy ilyen "szakaszosan" fejlődik ilyenkor a babád. Nincs lekésve semmiről, bőven ráér másfél éves koráig megtanulni járni. Hagyd a saját tempójában fejlődni, és ne erőltess semmit.
2013. szept. 20. 21:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!