Aki homeopátiás szereket ad gyerekének, miért teszi? Komolyan hisz abban, hogy valami, hatóanyag nélküli laktóz golyó meggyógyítja a babát?
22.10-es vagyok
Úgy sem tudod, hogy prof? Te biztos kutatóorvos leszel. Nem véletlenül egy gyógyszergyártócég küldött ide egy kis ellenkampány gyártásra?
És hogy mennyi kamilla van benne, engem marhára de nem érdekel. Viszont nincs a fent említett mellékhatás és hatásos. Nekem elég ennyi és örülök hogy nem kell fájdalomcsillapítóval tömnöm a gyereket, aki egyébkén néha ordít a fájdalomtól és ilyenkor bizony jól jön a chamomilla.
Ha annyira nem lenne hatásos valószínüleg nem adtak volna annak a sok homeopata orvos kollegádnak diplomát az orvosin.
Azért annyi őszinteség lehetne benned kedves kérdező, ha már ilyen vitát szítottál,hogy nem akarod előadni magad mint nagy kutatóorvos. Bocs,de az elég szemet szúró,hogy a prf -re sem tudod hogy mi pedig a 10 éves unokahugom is rögtön rávágta volna. Te meg "szakmabeli vagy/leszel/sose leszel"(megfelelő rész aláhúzandó). :-))
Mi lenne ha jönne most inkább egy nagy vallomás, hogy mire jó ez az egész neked?
Íme a "vallomás":35 éves vagyok,ez a 3. diplomám lesz,biológusként dolgoztam,kislányom születéséig(2 éves)A szakdolgozatomnak tartalmaznia kell egy részt,személyes interjúkkal és egy szabadon választott "körkérdés" formában feltettet,a válaszokkal,amelyben szülők okolják meg miért,hogyan alkalmaznak homeopata módszereket gyermekükön.(6 éven aluli gyermekek szülei)
Én-megint-megköszönöm a válaszokat,sajnálom,hogy nem találkozott a véleményünk,az lehet a baj,hogy sokat olvastam erről a gyógyító módszerről.
Esküszöm...ki fogom próbálni.:)
A káromkodós választ is köszönöm,ő nyilván egy higgadt,példamutató és toleráns szülő.
A barátnőm gyerekorvosa olyan, hogy ránéz! a gyerekre és felír neki antibiotikumot. A mi gyerekorvosunk olyan, hogy a 3 éves kislánynak még soha nem írt fel antibiotikumot, a legtöbb problémát homeopátiával kezeli, sikeresen.
Ha ezeknek a golyóknak semmi hatásuk nem lenne, akkor hogyan / mitől gyógyulnak meg a gyerekek szerinted? De komolyan, mit gondolsz mitől van a gyógyulás?
Nem írtad meg azt sem, hogy mi az, hogy csak a rezgése marad meg az anyagnak.
Rendben.Ritka manapság a bakteriális fertőzés,vírusra nem adunk antibiotikumot.Egy vírusos fertőzés teától és orrcsepptől ugyanúgy meggyógyul,mint bármitől,legyen az homeopátiás szer.
Energia:
A homeopátiának 3 alapelve van:
1.hasonló hasonlót gyógyít-ez az ún. proving módszer,értsd ezalatt,hogy XY bevesz valamit,amitől megfájdul a feje és mondjuk izzad a tenyere-akkor ezt a szert piacra dobják tenyérizzadásos fejfájás ellenei homeós bogyóként
2.a homeopátia szerint annál hatásosabb valami minél nagyobb arányben hígítják,ezt a dobozon feltüntetett C vagy CH jelölés mutatja...pl.CH 25 az azt jelenti,hogy az eredeti anyagot a víz 10 a 25. hatványú mennyiséggel keverik,vagyis kb. zéró molekula marad a hatóanyagból,csak az "energiája,információja",mondják ők
3.jön a dinamizálás-ez azt jelenti,hogy ütögetik,rázogatják,hogy az energia "feléledjen"
Aztán ezt rácsöppen
tik tejcukorra(tejcukor allergiás babák szülei vigyázat!)
Ennyi,hosszú volt.
Szerintem nézz utána még egyszer és próbáld meg újraértelmezni, mert nagyon félreértesz valamit. Persze az egy dolog, hogy ha te így akarod értelmezni, akkor meg felesleges az egész.
Ja, és te akkor ha bármilyen betegséget elkapsz, akkor nem veszel be semmit és meg is gyógyultál? Hát te egy csodagyerek vagy! PErsze nem egy sima náthára gondolok, hanem mondjuk egy tüdőgyulladásra.
És mi az, hogy nincsenek bakteriális fertőzések??? Hogy a francba ne lennének! (tudom, azt írtad, alig)
Ja, és még valami, szerencsétlen gyereknek ilyen anyát kell elviselnie... mi lesz belőle. Gondolom, majd az oviban is ő lesz az,aki mindenkibe beleköt, mert otthon is ezt tanulta. Erre mondják, hogy utálnivaló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!