Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki homeopátiás szereket ad...

Aki homeopátiás szereket ad gyerekének, miért teszi? Komolyan hisz abban, hogy valami, hatóanyag nélküli laktóz golyó meggyógyítja a babát?

Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 20:15
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

Gyógynövény????Ja.Meg holdvilág,meg berlini fal...persze 10 a 25 hatványon felhigítva,rázogatva(l. CH 25)

Komolyan ezzel foglalkozom hónapok óta és egyre kevésbé értem.

Azt igen,hogy ezeket is nagy gyógyszergyártó cégek adják el(l.Boiron),vagyis a semmit,óriási haszonnal.

Egy náthára nem kell gyógyszer,nekem is ez a véleményem.

Pénzért semmit árulni nem etikus.

Erről szól a szakdolgozatom.

2009. nov. 3. 20:44
 12/42 anonim ***** válasza:
66%
Ne ebből írd a szakdogádat, mert Úgy veszem észre, hogy halvány lila gőzöd sincs mi a homeopátia!!!
2009. nov. 3. 20:45
 13/42 A kérdező kommentje:
Lehet.Ezért megköszönném,ha elmagyaráznád.:)
2009. nov. 3. 20:47
 14/42 anonim ***** válasza:
81%

A gyógyszerek inkább népbutítók.Csak a gyógyszertárak hasznát növelik az indokolatlan gyógyszerszedések.A gyógynövényekből készült szerek nem népbutítók.A lelkiismeretes orvosok is belétják ezt,külföldön pedig már sokkal régebben.

Pl.nekem állandóan kötőhártyagyulladásom volt,és cseppeket akptam könnypótlásként.Drága volt,és nem használt.Azután kaptam egy homós szert,amióta használom,nem gyullad be a szemem.Ha érzem,hogy ég a szemem,akkor csöppentek bele,és elmúlik az égés.Még egy hatása van a cseppeknek:amióta használom,már nem kell távollátó szemüveget használnom,és olvasáshoz is 1 dioptriával kisebb kell.

Egy ismerősöm gépkocsivezető.Családi problémák miatt idegileg kiborult,és álladó feszültségben él,félő volt,hogy idegösszeroppanást kap.Az orvos írt fel neki nyugtatót,de attól aluszékony,tehát nem szedheti,ha dolgozik.Kapott homeopátiás bogyokat,ami csökkenti a feszültséget,és dolgozni is tud mellette,és nem kell az idegösszeroppanástól tartania.

Ha objektíven akarsz írni a témáról ( ami követelmény lenne)akkor jobban győzödj meg a gyógyszerek és a homós szerek hatásairól.

2009. nov. 3. 20:48
 15/42 anonim ***** válasza:
79%
Ut. vgyok.Nézz jobban utánna, mielőtt nyilatkozod a hülyeséged!Attól hogy te nem érted, min alapszik a homeopátia, még hatásos és rég bevált gyógyítás!
2009. nov. 3. 20:48
 16/42 anonim ***** válasza:
79%
Sztem ha a kisbabád éjszaka nem tudna aludni a náthától, Te is megpróbálnál segíteni valamivel,attól függetlenül,hogy valószínűleg simán is meggyógyulna előbb-utóbb.
2009. nov. 3. 20:58
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

én orvosis vagyok, ergo hiszek a nyugati orvoslásban, gyógyszerekben. DE! alapvetően túl sok gyógyszert eszünk eszetlenül, ennek nem vagyok híve. nagyon is fontos a homeopátia, az otthoni gyógyítás, népi módszerekkel, amiken generációk nőttek fel. én pl idén kipróbáltam náthára az utifű teát és nagyon jó volt, sokkal hamarabb elmúlt. és nem olyan káros, mint azok a vény nélküli vackok. a homeopátia nem ostobaság. a probléma ott kezdődik, mikor kuruzslók arra használják, hogy beteg emberekből pénzt szedjenek ki, pl azzal az ígérettel, hogy gyógyítja a rákot. ill ha valakit annyira behálóz ez az egész, hogy az élete árán sem fordul orvoshoz, pedig a homeoopátia nem segít.

én azt mondom igenis használjuk, mert jó, de ésszel, tudatosan, tudva hogy hol vannak a határai. de egy náthára, fogzásra, mensis görcsökre stb tökéletes.

2009. nov. 3. 21:01
 18/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,tudom őket használni.

1.a homeós bigyókat is gyógyszergyártó cégek készítik,csak nem kell 10 évig várni a piacra dobásra a kísérletek miatt,ezért óriási a hasznuk

2.igen,a placebohatás is eredményes tud lenni

3.nem kizárólag gyógynövényekből készülnek,van mindenféle badarság(házilégy,holdfény,tórium...sorolhatnám,ezeket egy gyártócég honlapján találtam)

4.igen,jól élnek belőletek

Minden jót,még egyszer köszi,tanulságos része lesz ez a néhány vélemény:)

2009. nov. 3. 21:17
 19/42 anonim ***** válasza:
79%
De mégis, ki az aki diplomát akar neked adni?! Mi leszel ha nagy leszel? Miből gondolod, hogy okosabb vagy, mint azok, akik kitalálnak mellékhatások nélkülio szereket, amik még használnak is. Érdekes, hogy az augmentin+paxirazol párosnak 2 hét alatt se jött ki a placebo hatása, így meg se gyógyított, a stodaltól meg 2 nap alatt elmúlt a köhögésem. De te edd az antibiotikumokat, mert az "igazi" "gyógyszer" gyártóknak is meg kell élni valakikből. Ja és az antibiotikumokhoz ne felejtsd el a multivitaminokat, normaflore-t ... Utána menj vissza az orvoshoz, hogy adjin gyógyszert a mellékhatásokra... Pl agybaj
2009. nov. 3. 21:38
 20/42 A kérdező kommentje:

A SOTE akar.Kutatóorvos leszek.Nem szedek antibiotikumot,mert nem igen támadnak meg a bacik.Ha te szedtél,a te butaságod.Tudod az a vírusok ellen szart sem ér.A köhögésed 2 hét alatt bármitől elmúlik.

Egyébként csak mellékesen jegyzem meg: a Stodalt gyártó cég pontosan 13 fajta antibiotikumot is gyárt.

Jó egészséget!

2009. nov. 3. 21:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!