Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki homeopátiás szereket ad...

Aki homeopátiás szereket ad gyerekének, miért teszi? Komolyan hisz abban, hogy valami, hatóanyag nélküli laktóz golyó meggyógyítja a babát?

Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 20:15
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nekem valamiféle csoda hatására múlik el rendszeresen a fejfájásom, a náthám a homeos termékek hatására. Ugyanis én a terhességem óta nem szedek semmiféle vény nélkül kapható készítményt, viszont annál inkább homeos készítményt. És mint mondtam, eddig minden egyes alkalommal elmúlt a fejfájásom, elmúlt a náthám.

Ja és a placebo hatás. Ám legyen, mondjuk, hogy rám, egy placebo hatott hatott és nem hatásosak a készítmények, csak maga a tudat. Viszont szerintem ez nem mondható el egy pár hónapos gyerekről. A lányomnál hatott a chamomilla fogzásra, sőt a kúp is hatott és az én rossz alvó lányom, végre aludt éjjel, és a nátháján is segített. Na ha ez is placebo, akkor anyukák, mi valamiféle csodák vagyunk, mert mi átsugározzuk a gyerekbe a saját hitünket a szerekkel kapcsoltban. Ezek szerint nem is lesz szükség ezentúl semmilyen bogyóra, csak placebora és az anyukák beléjük vetett hitére. Hahahaha

De tényleg, Neked milyen diplomát fognak adni? Én nem szeretnék veled találkozni. És remélem, hogy majd egyszer Te is megtapasztalod. Bár ha itt népbutításról beszélsz, gondolom a majdani gyerekedet tömni fogod a gyógyszerekkel, amiből aztán végképp hasznot húznak a gyógyszergyárak, mert gyerekgyógyszerek ára kb háromszorosa a homeos készítményeknek és akkor csak vény nélkül kaphatókról beszéltem, nem antibiotikumokról.

2009. nov. 3. 21:56
 22/42 A kérdező kommentje:
Ha a Chamomilla Vulgaris (vagyis kamilla) ilyen csodaszer,miért nem főzöl belőle neki teát?
2009. nov. 3. 21:58
 23/42 anonim ***** válasza:
79%

Na igen! Ha az orvosi jársz tudnod kellene, hogy a babáknak nem lehet főzött kamilla teát adni, csak alkalomszerűen, mert kiszárítja a bélbolyhokat olyan mértékben, hogy az emésztési promlémákat okoz a későbbiekben. De felnőtteknek sem ajánlják mindennapi fogyasztásra. Viszont ajánlották a homeos bogyót tea helyett. És ezt egy nálad okosabb ember mondta, neki már van diplomája is nem is egy, sőt egy prf rövidítés is a neve előtt.

A babáknál a fogzás pedig nem egy két napig tart hanem hónapokig. Nálunk 4 hónapos kora óta tart és még mindig szenved vele, pedig már másfél éves. Na ha 4 hónapos korától mindenn nap belediktáltam volna egy deci kamillateát lehet ma már oda lenne a tápcsatornája és vele együtt az immunrendszere.

2009. nov. 3. 22:10
 24/42 anonim ***** válasza:
75%
bármi is az igazság, szívből szánlak, hogy azzal töltöd az idődet, hogy provokatív kérdést írsz ki csak azért, hogy provokáld a többieket. Kívánom, hogy sokáig ez legyen a legnagyobb örömöd!
2009. nov. 3. 22:10
 25/42 A kérdező kommentje:
:)Nem tudom mi a "prf"...de te biztosan.Napi fél csepp is elég lenne,hiszen a homeós bogyóban mennyi kamilla is van???Jaaaa,hogy semmi???Csak a kamillácska kicsi energiája,ami átadja az információt a víznek,amiben feloldod a kicsi,aranyos laktóz golyókat.:)
2009. nov. 3. 22:15
 26/42 anonim ***** válasza:

Szia

Én aztán nem hiszek/és nem is hittem benne soha. Ennek az lett az eredménye,hogy nem is értettem hozzá. Volt egy barátnőm,az folyton ezekkel tömte az agyam,hoyg milyen jó, de akkor még csak azt sem tudtam hogy maga a szó mit jelent.

Csakhogy,megszültem,és kevés volt a tejem. Mindent bevetettem már,amit el lehet képzelni. Aztán egy volt koleganőm ajánlott rá homeos bogyókat (amit már az a nagy homeo rajongó barátnőm is említett),próbáljam ki lesz tejem sok.

És lett.

Én nem hiszek a homeopátiában most sem,és nem is szoktam soha ilyeneket venni, alkalmazni, ugyanis nem értek hozzá, nekem kicsit olyan kuruzslásnak vagy mifenének tűnik és mivel nem ismerem,nem merem használni sem magamon sem a gyerekemen.

De az a sok apró bogyó tényleg csinált nekem tejet. Erre nem tudok mit mondani.

2009. nov. 3. 22:23
 27/42 anonim ***** válasza:

22:23-as vagyok.

Mostmár teljesen lázba jötem hoyg ennyi jót megtudtam a homeopátiás szerekről.Tudom,hogy nem idevaló hoyg kérdezzek, de valaki válaszolna egy két kérdésemre?

1. Honnan tudjam hogy valami homeopátiás vagy sem?

2. Ha van valami bajom,hogyan találjam ki hoyg mi a jó rá?

3. Minden orvos ért a homeopátiához?-ergo ha háziorvoshoz megyek a nyavajámmal, vagy a gyereket gyerekorvoshoz viszem akkor kérhetem hoyg homeopátiás szert írjon fel?

4. Vagy egyáltalán kell ahoz recept?

2009. nov. 3. 22:33
 28/42 anonim ***** válasza:
76%
Remélem maximum a saját székletedben fogsz kutatni a diplomáddal.S_e_g_g_f_e_j_!
2009. nov. 3. 22:36
 29/42 anonim ***** válasza:
87%
A prf.sztem professzort akar jelenteni,de ez most mellékes.Sztem te semmiféle szakdolgozatot nem akarsz írni,egész egyszerűen csak provokálsz.De ha mégis,akkor kívánom,h kerülj olyan helyzetbe az életedben,amikor rákényszerülsz arra,h higgy dolgokban!És ez most nem feltétlen a homeopátia.Egy tudálékos kis okoskának tűnsz nekem,akit még nem tanított elég alázatra az élet(pedig erre a te szakmádban (is)igen nagy szükség lenne!)
2009. nov. 3. 22:39
 30/42 anonim ***** válasza:
69%

Naa, szerintem ennek már így semmi értelme nincsen. Fölösleges ilyen szintre süllyedni,hogy csúnyákat írjunk másokról. Attól senkinek nem lesz jobb.

Szerintem nem kötelező mindenkinek egy véleményen lenni,azt gondol a kérdező amit csak akar,és az összes válaszoló is azt gondol amit csak akar.

Senki nem változtatja megitt a másik életét sem azzal ha kérdez sem azzal ha válaszol.

2009. nov. 3. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!