Biztos lehurrogtok-de miért nem lehet egy kismama csinos?
30-as: nyilván ez sem normális. De aki nem sportol, hanem elmegy moziba vagy bevásárolni, azt is megszólják hogy "szegény gyerek, mi lesz vele míg az apjával/nagymamával van". Ne vedd magadra.
De: továbbra sem érzem bűnnek, ha egy nőnek a szülés utáni első hetekben, hónapokban a baba az első. Ha a férjét nem zavarja, akkor másokat se zavarjon.
Ha meg mondjuk 1 évvel később sem változik semmi, az más kérdés. De továbbra is magánügy.
25-ös, bocsi kimaradt az, hogy a legkissebb igaz nem egy hónapos, hanem három. A két nagy pedig suliba jár.
A kákán is csomót keresel?
23-as
Nos neked akkor nem ment el a tejed a sporttól, de nagyon sokan ezzel máshogy vannak. És de, ez az egész kérdésed a dicsekvésről szólt...
De hogy örülj, igen Te nagyon ügyes vagy! Példaértékű! Ezzel csak egy baj van, nem mindenkinek egyforma az élete (pl nincs mindenhol baba-mama torna), és lehet hogy neked 2 gyerekkel is juthat időd edzeni, míg másnak 1 gyerekkel sem (mert mondjuk annyi a dolga).
De tudod mit? Legyek inkább "bálna", mint rosszindulatú, másokat ismeretlenül is lenéző botsáska.
De te nem mozgásra vágysz, hanem olyan a genetikád, hogy 4 hetes gyerek mellett lementek rólad a kilók. Ez SZERENCSE.
"semmi sport, mert elmegy a tej - ha engedélyezi az orvos, miért nem" - ez meg ítélkezés. Ha valaki nem magánorvoshoz jár évek óta, akkor lehet hogy egy olyan nőgyógyász vizsgálja meg a szülés után, akit életében nem látott. Ő meg persze majd legyint, hogy "persze anyuka, tessék csak sportolni, nem megy el a tej". Vagy mégis. Mert nem ismeri a nő testét, az anyagcseréjét. Mert 6 hét alatt még épphogy csak beállt a tejtermelés.
Ez nem kifogás - még akkor is, ha sokan kifogásként használják. Csak nem mindegy, hogy 4 hetes vagy 6 hónapos baba mellett hangzik el.
Az nagy igazság, amit a nemtudomhanyadik válaszoló írt, hogy a szoptatás alatt is fel lehet szedni a kilókat. Nem mindenkinek egyforma a szervezete. Én eddig mindkét gyerek után nem a terhesség alatt híztam, hanem utána, míg el nem választódtak. Aztán lementek azok a kilók is. A sport csak annyiban kellett, hogy ne legyek lötyi.
Nemsokára megszületik a 3. babám, és éppen csokit eszek most is... Nem híztam meg, viszont csúnyább a bőröm a rengeteg pattanástól, mint egy tizenévesnek. Engem ez sokkal jobban zavar. Pedig nem igénytelenségből van, egyszerűen ez történik a hormonok miatt. Majd ezek is el fognak múlni. Annak az egynek örülök, hogy sebhelyek nem maradnak utánuk, és a hasam sem repedt szét még most sem.
Az meg leginkább ízlés dolga, hogy az ember az alkatának / hangulatának megfelelően öltözzön és az előnyös adottságokat hangsúlyozza. Jó kisugárzása annak van, aki jól érzi magát a bőrében, van akinél ez a kilókon múlik, másoknál meg nem.
23-as,32-es!Én kákát?Áruld már el,h mennyiszer jártál el sportolni vagy bárhová újszülött-1 hónapos gyereked mellől?
K@rvára nem mindegy,hogy 1 hónapos a gyereked vagy 3 éves óvódás!
Jézusom, legalább olvasni tanulj már meg, azt írtam, nem egy hónapos, hanem három, magyarul 3 hónapos, nem éves!
Nem eljárok sportolni, ha annyira érdekel, hanem van itthon elliptikus tréner, azon nyomom, mikor időm engedi, van hogy este, van hogy délután. Remélem kielégít a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!