Biztos lehurrogtok-de miért nem lehet egy kismama csinos?
Te magad írtad le: alkati sajátosság. Nekem bizony elment a tejem a mozgástól, pedig személyi edzővel edzettem. Nem is sikerült utána visszahozni megfelelő mennyiségűre, ahelyett hogy hajnalban félálomban mellre tettem volna a lányom szórakozhattam félkómásan a forralt vízzel a tápszerhez. Nagyon megérte.
Azt az x pluszkilót 9 hónap alatt szedi fel a nő, ennyi idő minimum "jár" a leadására. Most így is fogom csinálni, és leszarom hogy nem leszek trendi anyuka.
Az alapvető higiéniára természetesen figyelek, a baba kb 2-3 hónapos korától rendszeresen járok fodrászhoz, kozmetikushoz.
Biciklizni és görkorizni fogok, most terhesen is ezt teszem, de hogy aktívan sportolni addig, amíg főleg szoptatok (6-8 hónapos koráig, reményeim szerint) biztos nem.
Én azon döbbenek le, hogy valaki savaz másokat (akinek a körülményeirôl, életéröl mit sem tud), és fényezi magát, miközben a saját vállát veregeti, hogy hû de jól néz ki.
Tudod a többség örül egy hónapos baba mellett, hogy lyuk van a s.ggén.
Biztosan alkati kérdés is, mert valaki ha ránéz a sütire akkor is hízik tőle x kg-ot (meg gondolom meg is eszi).
Én nem vagyok hiú, nem törődöm többet a külsőmmel, mint kellene, de biztosan zavart volna ha hízok 30 kg-ot, mert azt le is kell adni.
Sokan elfelejtik, hogy nemcsak anyának készülnek a 9 hónap alatt, hanem feleségnek is kellene maradni a 9 hónap után - még ha az ember visszamegy eredeti súlyára is a sok nemalvós éjszaka miatt kicsit megváltozik a férjével a testi kapcsolat, hátha még ha egy bálna fordul vissza az ágyban, esetleg horkolva a kövérség miatt.
Én tavaly szültem októberben, kórházból kijövet 2 kg plusz volt rajtam az eredeti súlyomhoz képest. Mindjárt megyek újra szülni (11 hónap különbség) és most is ugyanolyan a súlyom mint tavaly ebben a hétben. Nem koplalok, eszek rendesen mindent - szendvicset, üdítőt, főételt, zöldséget, gyümölcsöt és imádom a süteményt. A majdnem egyéves fiam fitten tart, sajnos tornázni nem volt energiám és időm, de ezt csak a nemlétező izmaim sínylették meg.
Szóval nyugodtan legyél csinos. Én sem igazán értem miért jó egy kismamának topisan öltözni és ezzel elrejteni a plusz 25 kg-t ami szülés után rajta maradt.
Most biztos jól le fognak pontozni, de vállalom a véleményemet.
Én csak azt nem értem, miért kell átesni a ló túloldalára. Nem tartom normálisnak, ha valaki 2 órával szülés után sminkel és hazaérve az az első dolga, hogy szőrtelenít meg összeállítja a következő heti edzésprogramot.
Nekem kellett az a 4-6 hét szülés után, hogy kicsit regenerálódjak, pihenjek. Persze zuhanyoztam, fogat mostam, hajat mostam, ez alap. De nem használtam krémeket, mert nem akartam. Nem szőrtelenítettem, mert inkább ettem vagy aludtam vagy a babát csodáltam.
Aztán szépen fokozatosan visszaálltam "normál" módra, elkezdtem itthon sportolni, arckrémezni, gyantázni stb. De nem éreztem magam emiatt rossz feleségnek.
A másik: könnyű úgy dumálni, hogy "semmit nem tettem a fogyásért". Ha majd fél évig napi 5-8 éjszakai kelés mellett minden nap tornáztok, diétáztok és mégis alig megy le valami, talán megértitek hogy miért jut el sok nő oda, hogy leszarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!