Párom a pár napja meghalt anyja nevét akarja adni majd a kislányunknak. Nekem ez a név nem tetszik, a párom kedvért belemenjek abba, hogy ez legyen a kicsi neve? Nem tudok dönteni.
Nem lenne szabad olyan nevet erőltetnie, ami neked nem tetszik...
Nem tudom, én akkor mennék csak bele, ha mindennél fontosabb nekem a párom, és végtelenül tisztelem őt.
Ha nem annyira, akkor nem engedném.
Ha belemész, valószínűleg előbb-utóbb úgyis megtetszik majd.
Hiszen pl. ha belegondolok, hogy bármilyen fura nevű is legyen egy ember, megszokjuk, és meg is szeretjük a nevét, ha a barátunkká válik. Pl. nekem van egy kedves ismerősöm egy helyes, fiatal lány, olyan idétlen névvel, mint a Magdolna. De már nem is tartom rondának a nevét, mert megkedveltem a csajszit.
Ugyanígy egy Mihály ill. József nevű fiúismerőseim. Csípem őket, és már a nevük is szimpi.
Adni ugyan nem adnám a gyerekemnek, csak azért írom, hogy meg lehet barátkozni egy elsőre béna névvel is.
Annyira szerintem nem szörnyű, hogy Julianna. Ha nagyon nem tetszik, de a két neves változattal meg tudsz barátkozni, akkor lehet mindenki elégedett.
Amúgy én szívesen adtam volna anyukám nevét a kislányomnak, mert szerettem és hiányzik nagyon, de egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy annyira nem tetsző nevet adjak a kicsinek (nagymamám anno kitett magáért a névválasztás terén...).
Szerintem gyönyörű név a Julianna, én is ezt akarom adni a lányomnak a nagymamám után :)
Olyan sokféleképp lehet becézni: Juli, Julcsi, Julika... És minden életkorban találni rá megfelelő becézést, sőt külföldieknek sem hangzik idegenül.
Szerintem ízlelgesd kicsit, ha nem tudod megszokni akkor adjátok második névnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!