Van az ismerősi körömben egy anyuka és neki az anyja, szóval a nagymama. A kislány 8 hónapos és olyan elfogultsággal beszélnek a kicsiről, hogy szinte már idegesítő. Szerintük nincs még egy olyan gyönyörű és csodálatosan szép gyerek mint az övék. Azt mondják már nem tudják szavakkal kifejezni hogy mennyire szép, nyomába sem ér egy gyerek sem. A nagymama szerint ez a kislány a fiús anyukák álma :) Igazi csodagyereknek tartják, mert azt mondják annyira értelmes, annyira okos annyira kedves, és olyan gyorsan fejlődik. Nem győznek dicsekedni vele, hogy már 6 hónaposan mászott és 7 hónaposan felállt a kislány (egyébként az én lányom is, mégsem vertem ekkora dobra). Én is szépnek, sőt a gyönyörűnek látom a lányomat, mégsem jelentem ki mások előtt, hogy nála aztán nincs szebb, és nem is érhet a nyomába senki. Ugyanúgy látok más babákat is szépnek, és ugyanúgy vannak akik ügyesebbek ebben-abban mint az én lányom, pedig ő is értelmes és ügyes kislány. Csak én látom úgy, hogy nagyon elfogultak a kislánnyal? Vagy más is ilyen?
Már megint egy olyan szitu, amit, ne haragudj, de nehezen hiszek el. Odáig értem, hogy a nagymama és az anyuka folyton áradozik a gyerekről, ami téged érthető módon eléggé idegesít. Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy azt mondják, hogy "A mi Katikánk a legszebb, legügyesebb a világon" - ami egyébként nem vall nagy intelligenciára, hogy kvázi idegeneknek ilyet mondanak, de még életszerű. De hogy azt mondják neked, hogy "Bocsi, de a te Gizi lányod, a nyomába sem érhet a mi Katinknak, mert a mi Katink sokkal szebb és ügyesebb, mint a te Gizid" - ilyet biztos vagyok benne, hogy senki nem mondott neked.
2013. aug. 22. 09:59
13/15 anonim válasza:
Igen, van aki jócskán túlzásba viszi. Ismerek olyan anyukát, aki konkrétan kiprovokálja másokból a dícséretet. Állandóan olyanokkal jön, hogy ugye, hogy az ő kislánya mennyire gyönyörű és csodálatos? És addig nem hagy békén, amíg nem mondasz valami kedveset a gyerekről. És ezt kb. 10 percenként eljátsza. Utána meg lelkesen meséli, hogy mindenki dícséri a kislányt. A lányzó különben sem nem szebb, sem nem okosabb, ügyesebb más gyereknél. Rendben, hogy mindenki a sajátját látja a legszebbnek, de azért egy beképzelt majmot se kéne nevelni a gyerekből. Én például sosem hagyom, hogy a gyerekeim mások külsejét vagy adottságait kritizálják.
2013. aug. 22. 10:09
14/15 A kérdező kommentje:
12-es válaszolónak!
Ha elhiszed, ha nem akkor is volt ilyen, hogy a nagymama azt mondta, konkrétan nem nekem, más anyukának amikor beszélgettek a gyerekekről, hogy az ő unokája annyira gyönyörű, és sokkal szebb mint az ő kislánya. Szerintem ez egyáltalán nem szép dolog. És az sem, hogy folyton hangoztatja valaki, hogy milyen ügyes, és már ennyi meg annyi idősen ezt meg azt csinálta.
Érdekes hogy máskor meg le vannak szólva azok a szülők, akik elmondják, hogy mondjuk 10 hónaposan már járt a gyerekük! Na mindegy...
2013. aug. 22. 10:16
15/15 anonim válasza:
12-es
már pedig vannak ilyen anyukák. Csak másképp fogalmaznak. Pl úgy, hogy 'Jé, Katika még nem tudja ezt vagy azt?? Julika már 1 hetesen oda-vissza forgott és 3 nyelven beszélt'. Én megkaptam, hogy fiúsak a lányaim, csak mert nem szőke hajú, kék szeműek.
Amúgy érdekes, hogy a legtöbb anyuka az hiszi, hogy a gyereke alapból szebb a többinél, ha szőke és kék szemű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!