Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség! Kezdek kikészülni!...

Segítség! Kezdek kikészülni! Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Kisfiam lassan 6 hónapos. Sose volt jó alvó, de amit másfél(!) hónapja művel, teljesen kikészít. Nehezen alszik el, hosszan kell ringatni-énekelni. A hátam tropa lassan, de ezt még elviselném, ha mindezt nem 1(!!!) órás alvásért tenném. Ugyanis mostanában altatás után ennyi idő múlva ordít. És ez egyre rosszabb, pár napja már, hogy óránként kelek hozzá éjjel is. Először azt hittem kevés a tejem, de hiába adok neki Sinlacot, ugyanúgy sírva ébred 1-másfél-2 óra múlva. Van, hogy sikerül visszaringatnom, de volt hogy már inkább cicire tettem 2 óránként, mert akkor legalább fekszek :(

Nem fogzik, adunk Viburcol kúpot, attól hol jobb, hol nem, aludtunk együtt/külön. Nappal 3x1 órát alszik. Fogtuk eddig a melegre, frontra, mozgásra, de ennyi ideig?

Mi baja lehet, mit tehetnénk még? Volt még így valaki?

2013. aug. 18. 23:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Tej nagyon sok dologban megtalálható ill. tejszármazék. Ha azt írod,hogy nincs más tünet,akkor a tejet és más allergiát azért ki lehet zárni. :) Én ezt tényleg csak azért hoztam fel,mert nálunk így volt. Szerintem beszélj a gyerek orvossal,hátha tud valamiben segíteni. Mi használtunk anno Espumisan cseppeket,de ez se egy állandó megoldás. Ugye azt mondják,hogy mindig este és éjszaka erősödik fel a fájdalom. Nekünk most 2 napja vannak rossz éjszakáink,de ez a foga és az idő miatt. Remélem hamar kiderül,hogy miért nem alszik nyugodtan :)
2013. aug. 20. 11:44
 12/12 JnéHN ***** válasza:

Szia!

4-8 vagyok.

Nem vittem alvásambulanciára, sem pedig neurológushoz. Két orvos egymástól függetlenül azt mondta, hogy semmi baja, sőt az egyik Nyíregyháza egyik legjobb gyerekorvosa a kórházban. Azt mondta, hogy korának megfelelő az érettsége minden szinten, de ha nagyon akarom, akkor elküld neurológushoz, aki ír majd nyugtatót neki. Én nem akarom, hogy a gyerekem 1 évesen nyugtatókon éljen. Még felnőtt korban is ellenzem.Így nem kértem. A két természetgyógyász is azt mondta, hogy semmi baja, úgyhogy marad az,hogy majd kinövi.

Az altatás milyenségétől nem függ, hogy utána hogy alszik, az ébredések száma ugyanannyi. Van, hogy cicin alszik el, van amikor éneklek neki (3x a Bóbitát), van, hogy babakocsiban és van, hogy leteszem, hogy elaludjon magától. Általában 5 perc alatt el is alszik. Kicsit nyöszörög, hogy letettem, de elalszik 3-5 perc között. Mindezektől függetlenül ugyanúgy felkel. Próbáltam, hogy odaveszem magam mellé, de akkor is felkel, a helyzet annyiban módosul, hogy a fekve szopizástól az én hátam fáj reggelre.

Szóval nincs más helyzet, mint várni, hogy egyszer bekövetkezik a csoda.

Még mondták nekem, hogy próbáljam ki a gyógyteáket, mint a kamilla, citromfű, levendula. A nagyobbnál kipróbáltam, de még többet volt fenn utána, mint előtte.

2013. aug. 21. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!