Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdek a pelenka miatt kikészü...

Kezdek a pelenka miatt kikészülni! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

3 fajta pelenkából is kifolyik a pisi! Fiam 7 hetes! Pedig megigazítom a fodrokat, kukit le stb.

Tegnap mondta a barátnőm,hogy talán kicsi. Igaz 1-esek voltak. A fiam kb. 4 kg körül lehet! Az 1-es Pampers-ből nem folyt ki, de itt nálunk azt nagyon ritkán lehet kapni!

Na adtam rá 2-es Pampers-t! Tegnap megörültem,hogy na az jó lesz, erre ma már kétszer is kifolyt.

Már kezdek kiakadni, mert szegény gyereket naponta többször cibálom ezzel az öltözéssel.

Mit csinálhatok rosszul? Nyilván én rontok el valamit, mert ennyi pelus nem lehet rossz!

2012. jan. 25. 08:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

A kis méretű pelenkáknak sajnos ez az átka vagy nem tudom hogy fogalmazzak.

Nekem a lányommal is ez volt anno, aztán ahogy nagyobb lett már nem volt ebből gond.

Most 2 hetes a kisfiam, neki a Huggiest használjuk, 1-1 alkalommal kifolyik belőle, de csak akkor ha rosszul van megigazítva vagy ha túl sok ideig van rajta (pl 3 óránál többet ez a pelus valahogy nem bír).

2012. jan. 25. 09:02
 2/19 anonim ***** válasza:
7 hetesen mi már a 3-ast használtuk, nagyon hurkás is volt a fiam, muszáj volt váltanom. Próbálj más márkát is!
2012. jan. 25. 09:20
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát az én fiam nem hurkás!:)

Most azt mondta egy ismerős,hogy amikor felraktam, nyúljak be a kis lábánál és azt a belső fodrot is igazítsam ki.

Bár a férjem azt mondja,hogy ő már csinálta és akkor is kifolyt!

A Huggies se jött be. Tegnap adtam oda barátnőmnek az egyik bontatlan csomagot!

2012. jan. 25. 09:23
 4/19 anonim ***** válasza:
mi pampest használunk kezdetek óta először a premium caret használtuk amíg volt méret,most hogy 5öst használ Active babyt használunk nagyon jó,én a Huggies-el megszívtam,egyszer vettem mikor akciós volt,de kemény volt,kifolyott minden,és a babám popsija folyton kipirosodott tőle
2012. jan. 25. 09:34
 5/19 anonim ***** válasza:
Kislányom már ugyan 7. hónapos de az elején a liberót használtuk és kb 2 hós volt amikor váltottunk a pempers premium car és a sleep and pleyre ezek nagyon beváltak és a slep and play akármennyire tele is van nekem eddig egyszer ázott át amikor belekakált egy hatalmasat és tle volt pisivel elég sokat iszik a lányom és rengeteget pisil
2012. jan. 25. 09:35
 6/19 anonim ***** válasza:
ja és 3ast használtam 1es után,mert a 2es nem sokkal volt nagyobb,és a kisfiamnak elég erős kis testalkata van széles a mellkasa,dereka így midig nagyobb kell,mint ahány kiló,még nincs 9kiló de 5öst használok,ami 11 kilóra van,próbáld meg a 3ast
2012. jan. 25. 09:35
 7/19 anonim ***** válasza:

hol folyik ki?

- ha combnál, akkor próbáld minél magasabbra rakni

- ha deréknál, akkor rakd szorosabbra. ne aggódj, ha az ujjad a pelenka aláfér, akkor nem fogja szorítani a babát

mennyi idő után ereszt?

2012. jan. 25. 09:39
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát mindig az oldala pisis, így gondolom a comjánál folyik ki!

Ma reggel pl. kb. 45 perc után!

Lehet,hogy hülyeséget kérdezek, de hogy érted, hogy magasabbra?

2012. jan. 25. 10:15
 9/19 anonim ***** válasza:

Nekem 2 tanácsom lenne, bár én nem jártam így, az én lányom a hátát szerette összekakálni, pisi gondunk sosem volt.

Próbáld ki a DM saját márkás pelusát, a babylove-ot.Nagyon sok jó tapasztalatot olvastam róla, nekünk is bejött.A másik jó pelus a Huggies premium (kék csomagolású), nekünk bevált.

Az a lényege az egész műveletnek, hogy mikor pelenkázod, a tépőzár ragasztása előtt próbáld a pelenka elejét minél jobban kihajtani a csípőjéhez és úgy odafogatni a tépőzárral, hogy ne mozdulhasson el.Nem szabad, hogy bepelenkázva kilátszódjon a gyerek csípője és akkor nem lesz gond.

Ennyi ötletem volt, remélem segít és kitartást a peluskereséshez!Sajnos eltarthat egy ideig :)

1 éves kislány anyuja

2012. jan. 25. 10:23
 10/19 anonim ***** válasza:

magasabbra: nem nagyon tudom máshogy mondani, csak, hogy minél följebb próbáld a pelust rakni. tehát ne "csípő" fazonú legyen, hanem amennyire tudod, a derekánál legyen.

én úgy szoktam pelenkázni, hogy a baba alá rakom a pelust, a tépőzáras rész, akár a köldöke fölé kerül jóval. utána hajtom rá a fölső részt, amennyire szükséges, akkor húzom ki a popsija alól. így biztos nem kerül rés a combjához. illetve emellet fontos, hogy a derékrész is elég szoros legyen.

remélem sikerül segítenem, és remélem, hogy tényleg ez a probléma, mert akkor van rá esély, hogy megoldódik

2012. jan. 25. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!