Ti mennyit tudtok gyermeketekkel foglalkozni?
szia, hát mikor a lányom 22 hós volt, ugyanezzel küzdöttem én is...kb. napi 2-3x fél-1 órát ültem le vele konkrétan játszani, a többiben főztem, vásároltunk, mosás, stb., stb...próbáltam bevonni, de áhhh....akkor minden dupla annyi idő volt, nem mindig volt hozzá türelmem...és akkor eldöntöttem, hogy ugyan a terve nem ez volt, de beadom bölcsibe...
és nagyon jól tettem...4 órában visszamentem melózni, ami bőven elég+ a háztartás. Elég könnyen beszokott, és szereti, van társasága, és nagyon sok mindent megtanult...én azt tanácsolom, hogy gondolkozz el ezen, és heti párszor esetleg vmi kis napközifélébe, vagy akár bölcsibe is, ha vissza tudsz menni dolgozni, add be, mert mindkettőtöknek jobb lesz...
Ha te is kicsit tudsz nélküle vásárolni, főzni, az egy felüdülés, és utána ha elhozod, sokkal több erőd, és ideged marad vele foglalkozni...sőt nekem már van hogy hiányzik, és eltervezem, hogy hazahozom, és mit csinálunk majd, erre mondja, hogy nem, anya, elfáradtam...:-))
Én is beállnék a sorba :)
A kisfiam 3 éves.
Én napi 8 órában, teljes állásban dolgozom, az apuka külföldön dolgozik- gyakorlatilag egyedülállóként menedzselem a mindennapokat.
Hétköznapok:
Reggelizünk, elviszem bölcsibe, én munkába megyek-
Délután 17-re odaérek, elhozom és az esti alvásig (kb. 1/2 9) van időnk közösen, ami 3,5 óra, de ebben vacsora, fürdés is bele kell férjen.
Jó időben megyünk biciklizni (ő bicilizik futóbiciklivel vagy rollerezik, én sétálok) vagy a közeli játszótérre, ha van kedve- bár ilyen kánikulában 7ig nem.
A vacsora valami gyors és könnyű- nem sokáig főzögetős.
A napi közös séta-mozgás-kintlét után hazamegyünk, vacsorázunk, fürdünk és mesélek legalább egy fél órát, ölben ülve, szeretettel. Ez a nap "fénypontja" a foglalkoztást illetően.
Ezután a "szeretgetés"- amikor odabúik az ölembe kicsit és már aludni is kell, hogy reggel7kor normálisan, kipihenten tudjon ébredni.
Nem tudom, hogy kinek mi fér még bele- hétköznap nálunk ennyi.
Most a kánikulában bölcsiből hazamegyünk, akkor gyorsan előkészítem a vacsit, ruhákat stb. mondjuk fél óra, fél óráig beszélgetünk, eszünk valami gyümölcsöt pl. mostanában 15-20 percig az ölemben ülve szoktunk Logico primo játékot vagy LÜK-öt játszani.
Aztán olyan 1/2 7-7 körül kimegyünk még a levegőre 1-1,5 órát, amikor hazajövünk, akkor már tényleg csak gyors fürdés, evés, esti mese van és ismét alvás.
Ha a kicsi elaludt, akkor szoktam a háztartási teendőket elvégezni (mosás, vasalás, besárálólista stb.).
Hétvégén kicsit könnyebb, illetve pénteken csak 2ig dolgozom, hamarabb érte megyek, együtt bevásárolunk, kipakolunk- közben tudunk beszélgetni, igyekszem játékosra venni, hogy neki is élvezetes legyen. Ő hozza a papírt, adja a bankkártyát, kapokja a kosarat, megjegyez valamit, amit venni kell stb.
Péntekre még beszorítom a takarítás nagyját is- legalább 2-3 óra. Addig ő vonatot épít vagy segít porszívózni (jön és húz valamit velem) vagy segít felmosni (egy száraz felmosóval jár előttem stb.).
Este kicsit tovább fent maradunk egy élf órával, kicsit többet mesélek, esetleg mondókázunk, éneklünk, tovább lehet bohóckodni a kádban stb.
A hétvégét igyekszem ügyesen beosztani. A szombat délelőtt még a főzés-háztartási munkák maradékára megy el, de alvás utántól vasárnap estig igyekszem mindél inkább minőségi időt vele tölteni.
Elmegyünk közösen valahová (állatkert, nagyobb séta stb.) puzzle-t rakunk, ilyesmi.
mindig azt érzem, hogy olyan kevés ez az idő- de ettől nem gondolom, hogy rossz édesanya lennék. Ennyi fér bele sajnos. Nem azon kesergek, hogy miért ilyen kevés, hanem ha itt a munkahelyemen van pl. 15 percem, akkor azt tervezem, hogy lehetne a legjobban beosztani a kevés időt- vagy itt bent átutalom a csekkeket, kiszaladok ebédidőben gyógyszertárba, postára- hogy ezekre se menjen otthon az idő.
Szép napot
sztem mikor a kicsik elérik az 1 éves kort, ezzel a "hova kapjak, mit csináljak, hogy ne szakadjak szét?" -érzéssel mindannyian megküzdünk...:-//
ketteske voltam..
jó, hogy van ez az oldal, csomószor én is olyan gázul voltam/vagyok, hogy milyen egy béna vagyok, mindenki mindent meg tud oldani, csak én vagyok egy nagy rakás..és akkor írok ide, vagy csak beütöm a keresőbe, és máris jobban vagyok, hogy nem vagyok egyedül a bajommal..:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!