Miért undorodok a kisbabámtól?
20/L
5 hete szültem és nem bírok rá nézni a kislányomra. Az anyosom vagy az anyukám vigyáz rá. Egyszerűen undort érzek iránta, hogy ő a hasamban volt. A angliában dolgozik, úgyhogy ebben rá most nem tudok számítani. Probáltam már mindent, kérdeztem a barátnőmet, hogy neki volt-e hasonló helyzete de senkinek sem volt. Este felébredek, hogy bög a gyerek, nemtudom még etetni sem normálisan, nekem ehhez nincs türelmem. Ha ránézek az jut sajnso az eszembe, hogy amit elértem eddig most ő tönkretette. Ott kellett hagynom az egyetemet. Közben modellkedtem azt is ott kellett hagynom, egyszóval mindent:( Hiába szeretnék vele törödni nem tudok, nem szeretem. Néha már azt gondolom kár volt megszülnöm vagy aggyam örökbe, másnál talán jobb élete lesz:( Kérlek aggyatok tanácsokat. Borzalmasan érzem magam:(
Istenem, mennyi álszent ember van itt!!!
Az ember már egy anonim oldalon sem kérhet segítséget?
Ha igazán rossz anya lenne a kérdező, akkor nem tenne itt fel kérdést, hanem ráhagyná a nagyszülőkre, ő pedig élné tovább a megszokott életét.
De nem, a kérdező nem érzi így jól magát, változtatni szeretne.
Erre ti belerúgtok, hagy szenvedjen még jobban és veritek a melletek, hogy bezzeg ti milyen fasza anyák vagytok, mert szarrá olvadtok egy kisbaba láttán?
Az ilyen válaszolónak se lennék a gyerek helyébe.
Kérdező remélem nem vetted a szívedre a sok rosszindulatú választ!
Az anyaság érzése nagyon sok embernél nem alakul ki rögtön, ez egy folyamat.
Nekem pl. több hónapba telt mire igazán éreztem, hogy szeretem a lányom, de a mai napig nem vagyok úgy vele, hogy olvadozok és minden pillanatomban ő jár a fejemben.
Anya vagyok, de emellett nő és ember is különféle igényekkel.
(jöhetnek a "szuperanyák" lepontozni)
Első hetekben én is megrémültem attól, hogy nem érzek semmit a baba iránt. Mondjuk én nem undorodtam tőle, csak magamtól, folyton az járt bennem, hogy mennyi áldozatot kellett hoznom, és nincs érte semmi. Majd jött egy olyan fázis, hogy meg akartam halni. Közben bántott a lelkiismeret. Törődtem a babával, de csak kötelességből. Aztán mikor a párommal megbeszéltük a dolgot, többet volt velünk, és megláttam ahogy imádja a babát, elsírtam magam, és hirtelen olyan érzés volt, mint mikor szerelmes az ember. Beléjük szerettem újra. Nekem szerencsém volt, mert beszéltem szakemberrel, kezdődő depresszióm volt.
Szerintem a legnagyobb baj az, hogy nincs melletted a párod. Ha két három hét múlva sem múlik el ez az érzés, keress szakembert. Később, ha nagyobb lesz a kislány, pokolian fog fájni, és utálni fogod magad azért, hogy nem tudod visszahozni ezt az időt, és nem tudod már másképp csinálni!
Fontos lenne, hogy a terhesség alatt is így érezted?
Egyébként egy fontos momentum elhagyta a szádat, illetve a billentyűzetedet: valaki azt írta a szomszédok felnyomhatnak és a gyámügy elveheti a gyereket. Te erre azt írtad: Azt próbálják meg. A másik hogy aggódsz ez a probléma miatt, azt akarod megváltozzon. Ezek mind a ragaszkodás valamilyen formái. Én is javaslom hogy szakembert keress fel.
AMikor pedig alszik a babád, ülj le az ágya mellé és nézd, képzeld el hogy örökbe adod és soha többé nem látod. Idővel lesz másik gyermeked, de az ő hiányát, az általa hagyott űrt semmi sem fogja soha többé pótolni. Ha ezeket végiggondolva, még mindig üres a szíved, és a szakember sem tud segíteni, akkor tényleg elgondolkoznék az örökbeadáson. Sokan várnak ilyen pici babára.
Esetleg ha vállalja, akkor a nagymama is lehet a gyám.
De együtt kell élned egy életen át a gondolattal, hogy elhagytad az elsőszülöttedet.
Az egytemet gyerek mellett is be lehet fejezni.
A modellkedés pedig csak egy felszínes, hazug világ. Tudom mert én is csináltam.
Milyen világ az ahol csak 10 kg sminkkel vagy szép, és ahol 36-os cipőbe kell nyomorítanod a 39-es lábadat. Ahol nem nő vagy, hanem a szerződés TÁRGYA?
Tényleg nemesebb ez mint a baba nevelése?
Minden jót kívánok nektek az életben!
39-es,
Neked fogalmad nincs arról, hogy mi az a depresszió. Ez egyrészről örömteli, mert szerencsés vagy, hogy sem Neked, sem semmilyen ismerősödnek nem volt, de nagyon gáz, hogy így beszólsz valakinek, aki segítségre szorul.
Légyszíves ne veszekeggyetek:(
Amióta megszületett azóta érzem ezt az érzést, meg amikor rúgott még a pocimban:S Nem szeretném örökbe adni, de nem bírom ezt az egészet, meg még arra szoktam gondolni, hogy ha most így viszonyulok hozzá és már felnőtt hogy fogok a szemébe nézni hogy valaha őt nem szerettem és ezen gondolkodtam:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!