Anyukák! Ti minden pelenkázás után krémeztétek + hintőporoztátok a babátok popsiját?
Én nem mindig krémeztem, és soha nem poroztam.
Mindig körbe töröltem popsitörlővel, akkor is, ha csak pisi volt benne, de csak akkor kentem, ha piros volt (mármint ott belül a lyuk körül, mert ha a feneke is piros volt, akkor persze mindig kentem, amíg el nem múlt).
Szóval amikor egyáltalán nem volt piros, akkor nem kentem, csak kb. naponta egyszer fürdés után.
Nem.Napközben csak kakilás után krémeztem, hintőporozni nem is kell, az felesleges.
Éjszakára viszont mindig bekrémeztem a popsijukat, mivel ilyenkor hosszú ideig van egy pelus rajtuk.
Én csak akkor krémezem, ha piros. Általában az elfogyasztott kajától lehet (kicsípi). 9,5 hónapos és még a felicitas-i ajándék sudo-t használjuk. Szerintem a popsikrém is csak egy vegyszer ami felszívódik (persze ha piros a popó gyógyszerként hat).
Hintőporozni tudtommal már nem szabad, mert a tüdőnek nem tesz jót- te és a baba is belélegzi az apró szemcséket, több kárt csinál, mint hasznot.
Másfél éves kisfiam van, minden pelenkacserénél krémezem. Ha nincs rajta krém, és véletlenül pont akkor csípi ki a kaki/pisi, akkor sokkal rosszabb a bőre, így szerintem jobb megelőzni a kipirosodást, akkor is, ha esetleg időnként feleslegesen kenegetem.
Ha nem piros, akkor csak cink-oxidos védőkrémet használok (tégelyes Neogranormon), ha piros, kiütéses, akkor valamilyen hámosító kenőcsőt (Sudocrem vagy tubusos Neogranormon).
Amikor ilyen meleg van, akkor szoktam krém helyett hintőport használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!