Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet, hogy buta kérdés, de...

Lehet, hogy buta kérdés, de elmondja nekem valaki lépésről lépésre, hogy a kislányokat hogyan pelenkázzuk?

Figyelt kérdés

Első babámat várom. Kislány lesz.

A családba főleg fiúk vannak, mindenki mondd minden félét.

Van aki azt mondja, hogy a szemérem ajkak között is ki kell törölni a nunit van aki azt mondja, hogy az tilos.

Aztán a krémezésnél is mindenki mást mondd és már teljesen össze vagyok zavarodva, hogy akkor mi a jó. :(

Valaki kiokosítana? :)

Köszönöm szépen.

34 hkm

2013. máj. 2. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Én kiszoktam törölni a puncusát minden pelenkázásnál.

Illetve krémezni puncustól lefelé szoktam.

Szerintem ki kell törölni hiszen ha te elmész wc-re te is kitörlöd.

Kezdetek óta így csinálom semmi gondja nem volt.

2013. máj. 2. 10:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy hallottam védőnőmtől, hogy a szemérem ajkak közé nem kell piszkálni. Ami van benne fehér magzatmáz újszülött korában, azt sem törölgettem ki neki soha, a fürdetések hatására pár nap alatt kiázott onnan. Kenni sem szabad kenőccsel ott bent nekik, csak kívül. Soha nem volt begyulladva a nunija, már 3,5 éves a kis drágám.
2013. máj. 2. 10:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem a kórházban is úgy mutatták, hogy ki kell törölni a nunija között, a csecsemősök is kitörölték és bekenték popsikrémmel is. Már 2 éves a lányom, még mindig úgy csinálom és semmi baja.

Na meg, ha bekakil elég sokszor olyan lett a nunija is, akkor meg muszáj mindenképp kitörölni, nem?

2013. máj. 2. 10:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia.Gratulálok a babóhoz:)Én szerintem természetes,hogy a szemérem ajkak között is ki kell törölni,mert oda is bele megy a kaki.Én jó pár popsi törlőt elhasználok.Először megtisztítom körülötte,és a nagyajkakat.Aztán egy tiszta popsitörlővel az ajkak között is,hátrafelé törlő mozdulatokkal.A krémezésnél is bekenem a nagyajkakat,vigyázok,hogy közé,viszont ne menjen krém.
2013. máj. 2. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
a liberonak van egy reklám kis plakátja, ott képekkel írással jól szemléltetve van, fogod kapni szülés után a kórházban
2013. máj. 2. 10:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek... :)
2013. máj. 2. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam betörölni a szeméremajkak közé.

Bekukkantok persze, hogyha van ott kaki, akkor ki tudjam törölni, de nekem két védőnő is mondta, plusz a kórházban a csecsemősök is, hogy nem szabad betörölni oda, mert akkor a természetes védekezési mechanizmust bontom.

A krémet a popsira szoktam "pöttyözni", aztán azt kenem szét a bőrén (popsi és külső szeméremajkak). Ahol pirosabb, oda többet kenek.

A lényeg, hogy ebben is mindenki máshogy tudja, szóval hallgass magadra, abból nem lesz baj. :)

2013. máj. 7. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Régi kérdés,de leírom,én hogy csinálom. Igen,az első napokban az magzatmáz,ami ott látható.Utána viszont-mivel a pici kislányoknak is van minimális pici hüvelyváladékuk-az,valamint az odakerülő popsikrém,stb.fehér trutyit képez,ami ha ott pang,akkor felülfertőződik! Ha kitörlöd-én egy babapiszkával szoktam a kis -és nagyajkak közül is-akkor látható,hogy zsíros,tehát nem ázik ki.Oda amúgy se megy a víz. Apopsikrémet pedig nem szabad odakenni,mert összehámosíthatja az ajkakat,amit utána szét kell választani.
2015. ápr. 16. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!