Van itt olyan anyuka aki hagyta sírni a babáját?
A fiam 7 hetes, és soha nem aludt a kiságyban egyedül.Nem felkapattuk, egyszerűen az első pillanattól nem alszik benne, csak sír.Hasfájós is néha, az más, de pl. most is a babkocsiban tologattam míg én csináltam a dolgom(mert enni kell, ezért főzni is muszály), és abban elaludt mint a kisangyal, de mihelyst betoltam a szobába és kijöttem fel is kelt.Tehát álmos, látszik a szemén, aludna is, de csak ha toljuk, vagy ölben.De mindig ugye nem lehet, van dolgom, ma még nem tudtam pl. reggelezni sem(fél 8 óta van fent.)Szóval most beraktam a kiságyba, és sírdogál, de be megyek hozzá mindjárt.Nem szoktuk sírva hagyni, de ez már tarthatatlan.Miért nem alszik, biztos nem fáj semmije.Szeretném megtanítani egyedül aludni, jobb lenne mindenkinek.
Segítséget várok, és ha lehet nem olyan anyukáktól akiknek "minta" babájuk van(eszik, alszik, és csak néha sír), hanem ilyen problémás babák anyukájkától, akik átélték azt hogy nem tudnak semmit csinálni a babájukkal(tól).
Előre is köszönöm.
Szia én már terhesen elhatároztam, hogy nem fogom a babámat hurcibáláshoz meg tologatáshoz szoktatni, mert van a családan olyan gyerek, aki már két éves, de még mindig ringatni kell. Agyrém.
Sajnos ki kell tartanod. Én úgy csináltam, hogy letettem a kiságyba, és ott voltam vele, csitítgattam, néha megsimiztem, vagy csak simán odatettem a kezem hogy érezze, hogy ott vagyok. Eleinte nagyon hosszú ideig sírt, de végül mindig elaludt. Ma már 4 hónapos és ott tartunk, hogy ha álmos, jelzi, hogy tegyem a kiságyba (kismacskamód nyivákol és a szemét dörzsöli). Néha nem is alszik el azonnal, csak nézelődik a szobában szépen csendben. Aztán bemegyek, cumi be, és odateszem az arcához a nyunyóját (pelusból kötöm neki). Max 5 perc és már alszik is.
Volt az elején pár nap, amikor kinyílt a kis csipája és csak kézben volt csöndben. Pár nap pizsamában sírás és babaringatás után megacéloztam magam, és mára mindketten kiegyensúlyozottak vagyunk. Kitartás!
Szia!
Én hagytam a fiam sirni,ameddig nem volt vészes!tettem a dolgom,néha odamentem,babusgattam.vagy feltettem a konyhapultra hordozóba.ha hasfájós is,próbáld meg kicsit hasra tenni,nekem az bevált!
én soha sem hagytam sírni és megsem kell tologatni, bár rossz alvó, de szerintem nem azért, mert felvettem. A pici most még a te közelségedre vágyik, egy ekkora gyereket még nem lehet elkényeztetni. Megnyugtatja a közeled, az illatod, az ismerős szívverés, miden ami te vagy, hoszen eddig ez vette körül. Korai még egyedüllétre szoktatni szerintem.
De független attól, hogy melyik megoldást választod, egy a lényeg: ha elhatározod magad, akkor tarts ki a döntésed mellett, mert a bizonytalanságot, már a nagyon pici is megérzi és elve kudarca ítéled a próbálkozásodat.
Köszönöm, aranyosak vagytok.Most is pl. cicin aludt el már több mint egy órája, de jobb lenne a kiságyban.
Sokan mondják hogy ilyenkor kell még rászoktatni, mer ilyenkor "tanulja"meg a dolgokat, és később is eszerint fog viselkedni.
Hát majd elválik.
18:50-es vagyok!
Elfelejtettem oda írni,hogy kitartás és csak nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!