7 honapos a kis fiam és meg nem üll velamelik babák késob kezdenek el ülni? Az mért lehet vagy mit kell ilyenkkor teni?
7 hónapos még az átlag baák nem ülnek. Van néhány korán fejlödö baba, de normál esetben nem ülnek. Ja és vannak anyukák akik már 3 hós kortól kitámasztják így 7 hós korra már megül, de a gerincük éppen tönkre megy, magától még 10 hósan sem fog tudni felülni.
Szóval a mozgásfejlödés az átlagosan fejlödö gyerekeknél így megy.
4 hó hátról hasra fordul
5 hó hasról hátra fordul
7 hó kúszik
8 hó térdel, mászik, ül
9 hó áll
10-13 hó önállóan megy.
persze vannak kisebb eltérések, de ez a nagy átlag.
a státusz vizsgálaton 1 évesen követelmény az önállóan felülés, és megtartás.
Az ülés a térdelésböl jön, onnan dobja ki oldara a popsiját és tolja fel magát. ez az agynak egy bonyolult tevékenysége.
semmit! Hagyd a maga ütemében fejlődni! Mi a gyors fejlődésnek isszuk a levét :S
A fiam 6 hetesen forgott 5 hónaposan felállt előtte kúszott mászott pár napot és ez a baj... 6 hónaposan ült egyedül fel ...
Most 3 és fél a gyors fejlődés miatt maradtak vissza csecsemő reflexei (pl négykézláb áll és ha fel kell nézzen a plafonra becsuklik a könyök<- mászás kimaradás...) és egy 18 kilós gyereket emelek dobálok forgatok mindennap gyógytornáztatva!
Hagyd hogy magától fejlődjön! ne csinálj semmit!
Az én fiam 8 hónapos és még ő sem ül magától.Ha felültetem,akkor rövid ideig ül,aztán eldől ill a babkocsiban ahol tud kapaszkodni,ott képes hosszabb ideig is ülni.Most kb 2 hete kezdett el kúszni.Mászni még nem mászik,de fel tud emelkedni négykézlábra.Pont ma volt először,hogy a járókában felhúzta magát és feltérdelt.
Kicsit én is aggódtam,mert nála is elég lassan indultak be a dolgok,de most az elmúlt 2 hétben hirtelen ugrásszerű változás állt be nála,így már megnyugodtam,mert látom,hogy rendben van vele minden,csak tényleg igaz,hogy minden baba más és különböző tempóban fejlődnek. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!