Éjjel felkelteni a babát, hogy egyen? Okos döntés?
Na most mint apuka irok ide. Mert nem értek egyet a feleségemmel, de nem igazán merek szólni, hiszen akkor sárkánnyá változik.
Kisfiúnk 5és fél hónapos. Végigalussza az éjszakákat este 9től kb. reggel 7-8-ig. Viszont amikor még pici volt, egyik reggel orditva kelt fel, olyan éhes volt már. Igy a feleségem úgy döntött, minden éjjel 1-kor felkelti és megeteti, hogy reggel ne legyen hiszti.
Én már ezt kezdem unni és félek, a gyerek rászokik. Viszont szólni nem merek, mert mégiscsak férfi vagyok, annnyira nem értek hozzá.
Egyik reggel ordítva kelt fel :D hát az enyém elég sűrűn ébred így, mondjuk még csak 3 hónapos.
A pici babákat szokták kelteni este, ha gond van a súlyukkal.
A feleséged magával is rendesen kitol'. Más azért imádkozik, hogy aludja már át a gyerek az éjszakát, de ha minden rende van, akkor nem látom értelmét. Az hogy a baba nyűgösen kel fel..na bumm. Reggelente én is nyűgös vagyok.
Kislányom 6 hetes korától átalussza az éjszakákat. Sokszor ébredt ő is sírva, mégsem jutott ilyen eszembe hogy felkeltsem éjjel enni. Ez hülyeség.
Szerintem beszélj a pároddal!
Dehogy keltjük éjjel,örülünk hogy alszik.
Reggel sirással kezd,persze,hisz éhes,peluscsere kell.
Megetetem,kicserélem,csend is van.
Sztem nem muszáj szólnod a feleségednek ezzel kapcsolatban, ha emiatt leharapja a Te fejedet. Ha Ő felkel hozzá, van szíve felébreszteni egy édesen alvó babát, akkor rajta. Akkor jegyeznék meg bármit is a helyedben, amikor esetleg látod a feleségeden, hogy fáradt, terhére van az éjszakai kelés.
Butaság ébresztgetni egy ekkora babát valóban, elég nagy már ahhoz, hogy jelezze, ha valami baja van, éhes..
Azt is jól látod, hogy a gyermek hozzá fog szokni. Lehet, hogy egyébként is felkelne már 1kor, függetlenül attól, hogy nem éhes. Persze le lehet szoktatni róla hamar.
(Egyébként jó látni errefelé érdeklődő apukákat is néha. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!