5 hetes babánál már működhet a hiszti-sírás? És megérti, ha ilyenkor nem veszem föl?
Örülök, hogy a "tapasztalt" anyukák a válaszom megértése nélkül pontoztak le. Kiegyensúlyozott, nagyon nyugodt ikreket nevelek, úgyhogy van némi fogalmam a dolgokról.
A mi esetünkben az alábbi történt: 3 hetesen hasfájósak lettek, ezért gyakran voltak kézben, aminek az lett pár napon belül az eredménye, hogy hisztiztek, ha a kiságyba raktam őket. Azért is írtam, hogy minden esetben, ha sír, fel kell venni a kiságyánál. Karban tartva rövid időn belül elhallgat, ha csak hisztizik, ha gond van, azt jelzi. Ha csakis hisztizik, elhallgatás után visszahelyezhető a kiságyba, de újból ki kell venni, ha rázendít. Ez egy fárasztó folyamat, ha a hisztiről való leszokás a cél, de aránylag gyorsan sikerül.
Én mind a mai napig így teszek, vagyis nem vagyok kegyetlen anya, aki hagyja sírni a gyerekeit, de azt viszont butaságnak tartom, ha valaki egész nap kézben cipeli, nehogy elsírja magát...
Remélem, hogy így bővebben megfogalmazva már érthető volt a két "nem hasznos" válaszom.
Köszönöm, hogy egyetértesz! :)
Nem szoktam foglalkozni az ilyesmivel, csak most borzasztóan felbosszantott, hogy olyanok pontoztak le, akiknek szerencsére nem volt ilyen tapasztalatuk az első pár hétben...
szia!
én vagyok az első és harmadik hozzászóló, aki éjjel sajnos többször kénytelen órákat sétálni a picivel, mrt nagyon hasfájós, viszont nem pontoztalak le, mert teljesen egyetértek veled, kivéve a mostani hzzászólást, miszerint ne sétálj vele órákig, hanem találd meg az okot. én megtaláltam, próbálok is ellene tenni, de van, mikor csak a sétálgatás marad (órákig). Gondolhatod, hogy én is a könnyebb utat választanám, ha lenne ilyen..:)
Szia! A hasfájás teljesen más tészta, ott tényleg csak a sétálgatás, a gyerek kézben tartása és egyben megnyugtatása a megoldás. A mieink is ezért kezdtek később hisztizni. Nálaunk azonban két hét után ez az egész hasfájós sztori elmúlt. Kitartást Neked!
4 hónapos ikrek anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!