Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hetes babánál már működhet...

5 hetes babánál már működhet a hiszti-sírás? És megérti, ha ilyenkor nem veszem föl?

Figyelt kérdés
Esti evés után, mikor leteszem aludni, sírni kezd és ha foglalkozom vele, akkor éjfélig is fönt van. Tegnap 10 percig sírt, aztán elaludt, ma már 20 perce tart, de még bírja. Hogy csináljam jól?
2009. okt. 19. 21:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem szabad sírni hagyni egy ilyen pici babát. Neked sem esne jól, ha sírnál, és mindenki tojna a fejedre, hát még egy ilyen pici és kiszolgáltatott emberkének.
2009. okt. 19. 23:00
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Estére a babák nyűgösebbek elfáradnak az új ingerek feldolgozásában.Szerintem se hagyd sírni,még nem tudja elmondani mire van szüksége.
2009. okt. 20. 07:22
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
ők még nem hisztisek,ezt majd késöbb tanulják csak meg.biztos van oka a sírásnak.fáj a hasa,megérzi a frontot,esetleg beteg lesz.az is lehet,hogy fázik az ágyba.bugyoláld be egy meleg pléddel,és fektesd oldalra,esetleg tegyél mellé egy ruhadarabodat hogy érezze mellette vagy.oka van,csak meg kell keresni.sírni én se hagynám,lehet hogy éhes,nem evett eleget,több kell neki,vagy száraz a levegő,mert már van fűtés.keresni kell az okot és megpróbálni megszüntetni,de ez biztos nem hiszti.ne hagyd sírni.
2009. okt. 20. 08:06
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerübb azt mondani egy babára hogy hisztizik és hagyni sírni.Ő még nagyon picike nagyon sok oka lehet a sírásának.
2009. okt. 20. 08:51
 15/24 anonim ***** válasza:
71%

Örülök, hogy a "tapasztalt" anyukák a válaszom megértése nélkül pontoztak le. Kiegyensúlyozott, nagyon nyugodt ikreket nevelek, úgyhogy van némi fogalmam a dolgokról.

A mi esetünkben az alábbi történt: 3 hetesen hasfájósak lettek, ezért gyakran voltak kézben, aminek az lett pár napon belül az eredménye, hogy hisztiztek, ha a kiságyba raktam őket. Azért is írtam, hogy minden esetben, ha sír, fel kell venni a kiságyánál. Karban tartva rövid időn belül elhallgat, ha csak hisztizik, ha gond van, azt jelzi. Ha csakis hisztizik, elhallgatás után visszahelyezhető a kiságyba, de újból ki kell venni, ha rázendít. Ez egy fárasztó folyamat, ha a hisztiről való leszokás a cél, de aránylag gyorsan sikerül.

Én mind a mai napig így teszek, vagyis nem vagyok kegyetlen anya, aki hagyja sírni a gyerekeit, de azt viszont butaságnak tartom, ha valaki egész nap kézben cipeli, nehogy elsírja magát...

Remélem, hogy így bővebben megfogalmazva már érthető volt a két "nem hasznos" válaszom.

2009. okt. 20. 09:39
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
8,6-os vagyok.teljesen igazad van utolsó.én sem értem miért pontoztak le,de ezzel ne is foglalkozz,én is igy szoktam csinálni mint te.kiveszem,visszateszem,még sose sétáltam velele órákig,és kézben se kellett még altatni,9 hónapos.itt 5 hetes babáról van szó,aki biztos,hogy ok miatt sír,és nem azért mert neki jó sírni.ennek meg kell találni az okát.a megtalálás meg nem órákig tartó ringatást takar.
2009. okt. 20. 09:44
 17/24 anonim ***** válasza:
50%

Köszönöm, hogy egyetértesz! :)

Nem szoktam foglalkozni az ilyesmivel, csak most borzasztóan felbosszantott, hogy olyanok pontoztak le, akiknek szerencsére nem volt ilyen tapasztalatuk az első pár hétben...

2009. okt. 20. 09:49
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én vagyok az első és harmadik hozzászóló, aki éjjel sajnos többször kénytelen órákat sétálni a picivel, mrt nagyon hasfájós, viszont nem pontoztalak le, mert teljesen egyetértek veled, kivéve a mostani hzzászólást, miszerint ne sétálj vele órákig, hanem találd meg az okot. én megtaláltam, próbálok is ellene tenni, de van, mikor csak a sétálgatás marad (órákig). Gondolhatod, hogy én is a könnyebb utat választanám, ha lenne ilyen..:)

2009. okt. 20. 10:04
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A hasfájás teljesen más tészta, ott tényleg csak a sétálgatás, a gyerek kézben tartása és egyben megnyugtatása a megoldás. A mieink is ezért kezdtek később hisztizni. Nálaunk azonban két hét után ez az egész hasfájós sztori elmúlt. Kitartást Neked!

4 hónapos ikrek anyukája

2009. okt. 20. 10:14
 20/24 anonim ***** válasza:
68%
Köszönöm!:)
2009. okt. 20. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!