Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most tényleg ekkora baj, hogy...

Most tényleg ekkora baj, hogy büszke vagyok arra hogy ilyen ügyes a babám?

Figyelt kérdés

Mindig is gyorsabb volt a mozgásfejlődése.Ügyes baba,mindig ezt mondta a doktornő és a védőnő.

3 hósan fordult hátról-hasra.4 hósan vissza.5 hósan kezdett el mászni,rá 2 hétre ülni.

Most töltötte a 6 hónapot és önállóan felállt a kiságyba.

Ez volt 1 hete.Azóta is feláll mindenhol,ahol csak tud.

Bútorok,szék mellett stb.

Én ezt persze örömmel meséltem a rokonoknak,barátnőknek.

De sokan úgy vélik csak dicsekedni akarok,meg nagyzolni hogy az én babám már miket tud.Nem így van!

Én csak egyszerűen örülök hogy ilyen ügyes.

Tényleg ekkora baj ez?Már én érzem rosszul magam tőle,ezért már nem is mondom senkinek. :(

2013. júl. 15. 19:27
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Úgy látom,vannak itt még nagyon ügyes babák! :))

Legyünk büszkék,hogy minket választottak anyukájuknak.

Köszönöm,hogy írtatok!

Minden jót nektek!

2013. júl. 15. 22:25
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Lehet én vagyok más világ,de én ezekre a dolgokra mindig is azt mondtam,hogy nem a szülő érdeme,hogy dicsekedjen,nem a szülőtöl függ,mikor mászik,ül,áll stb a baba.

Itt ahol én élek(külföld),nem is jellemző ez a dicsekvés/büszkélkedés.

Amikor a 9,5hónapos fiam szaladt kint és a szomszéd elképedve figyelte majd odajött,mesélte,hogy az ő fia 16hónaposan indult el.Erre a párom azt felelte,biztos lusta volt.Azonnal szóltam a páromnak,mert hiába ő ártatlanul válaszolt,minden negativ gonosz szándék nélkül,láttam a szomszéd arcán,hogy bizony rosszul esett neki.

2013. júl. 15. 23:06
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is gyors volt és okos, de arra kínosan ügyeltem, hogy ne mondogassam szintén kisbabás barátoknak. Bárhogy mondtam volna, dicsekvésnek hangzik. A közvetlen család egész más téma, hisz a nagyik is odavoltak tőle. De barátoknak, rokonoknak, ismerősöknek csak akkor, ha rákérdeznek. Vagy ami még egyszerűbb, ha nálatok vannak, vagy veletek, maguk látják. Sokkal jobb, ha ők maguk dicsérik meg, nem? Így nem tűnsz dicsekvősnek, és a kétely is eloszlik.
2013. júl. 15. 23:51
 14/25 A kérdező kommentje:
Értem!Hát akkor csak csendben örülünk a családdal,hogy egyre ügyesebb a pici babánk! :)
2013. júl. 15. 23:54
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a baj,ha valaki büszke, ha nem ha másról sem tud beszélni a babájával kapcsolatban,csak,hogy miket csinál.

Én falra mászok az ilyen teljesítménykényszeres anyuktól, akinek nem az a lényeg,hogy milyen szépen mosolyog, van,hogy kacarászik, hanem non-stop arról beszél,hogy áll-e már, ül-e már, szaval-e már, akár az ő vagy a más gyereke!

Nemrég összefutottam egy ismerőssel, aki kérdezte,hogy van-e gyerekem. Mondtam,hogy igen, másfél éves. Erre sem a nevét, sem a nemét nem kérdezte,csak,hogy mit tud már.

2013. júl. 16. 04:56
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Az önmagában nem baj, hogy büszke vagy a babádra, ha nem hasonlítgatod más babákhoz. Mert engem pl. az nagyon idegesített, amikor megkérdezték, hogy miket tud a babám, és amikor válaszoltam, akkor mindig azzal jöttek, hogy ó hát az ő babájuk ezt meg azt mennyivel korábban csinálta. Mintha az enyém retardált lenne, az övék meg attól lesz zseni, hogy 2 héttel előbb fordult hasra.

Őszintén szólva én egy gyereket nem attól tartok "ügyesnek", hogy bizonyos mozgásformákat előbb csinált. Sőt, a túl korai felállás bizonyos esetekben problémákat okozhat.

2013. júl. 16. 05:27
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én pedig azt gondolom, hogy minden baba nagyon ügyes függetlenül attól, hogy mit mikor csinált. Nem ez a lényeg, a kutyát nem fogja ez érdekelni pár év múlva. Őszintén szólva Kérdező, a 22 óra 25-ös kommented nem túl szimpatikus, valószínűleg az ilyen mondataid miatt gondolják mások, hogy nagyzolni akarsz. Lehet, hogy az én fiam "csak" 9 hónaposan állt fel és 1 évesen indult el egyedül (ami az átlag), de semmiért nem cserélném el, csak mert 1 évesen még nem fut gátat.
2013. júl. 16. 07:10
 18/25 anonim ***** válasza:
Csak zárójelben megjegyzem, hogy a zseni babákkal később kezdődnek a problémák. Barátnőm babája 1 hetesen emelte a fejt, sőt majd nem fel is támaszkodott, javasoltam, hogy nézesse meg mert ez nem normális, hát kiderült izomrövidülése van ami tornáztatni kell. Másik barátnőm gyereke 8 hónaposan állt, rohant , neki is javasoltam nézesse meg a gyereket jó e ez így, nem nézette meg, most 2 éves a gyerek és olyan O lába van, hogy "öröm" azt nézni naponta tornáztatom a gyereket, hogy legalább a csípője ne menjen rá. Lehet örülni, sőt kell is örülni a gyerek sikereinek, de nem biztos, hogy az a jó ha egy ygerek már 1 évesen futásközben zongorázik is. Minden gyerek teljesen jól működik aki fejlődik, függetlenül attól, hogy gyorsabban vagy lassabban. Amúgy meg kérdező szerintem a te gyereked teljesen átlagosan fejlődik, nem gondolom, hogy gyorsabb lenne mint a többi átlag.
2013. júl. 16. 08:39
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel. Nem az a baj, hogy büszke vagy rá, hanem az előző kommentedből leszűrve, ezt ilyen módon adod elő.

Én is szoktam örülni, amikor a babám először megcsinál valamit, de mi szükség van erre az összehasonlítgatásra?

"vannak még itt ügyes babák"... most mégis, az a gyerek, amelyik normál időben csinálja a dolgokat, már nem ügyes?

Én nem vagyok irigy, örülök, hogy a tiéd tudja, de ilyet szerintem nem kellene mondani. Minden baba meg fogja csinálni, amit kell, teljesen mindegy, hogy ezt 4,6 vagy 8 hónaposan teszi. Attól még nem lesz az egyik ügyesebb, a másik meg béna.

Az én fiam 4,5 hónapos. Forgolódik, nézelődik, mosolyog, jól elvan a játékaival. Nem kúszik, nem mászik, nem áll fel, nem énekel. Szerintem nincs semmiről lemaradva.

Mindenki örüljön annak, hogy a gyereke egészséges és fejlődik, nem kell ezt még külön kategorizálni.

Én is unnám, hogy valaki állandóan arról áradozna, hogy a babája már ezt meg azt tudja. Közli egy mondatban, mondom rá, hogy de jó, és ennyi. Mit lehet erről többet beszélni? Örüljetek a pároddal, a többi meg nem számít.

2013. júl. 16. 08:42
 20/25 A kérdező kommentje:

Én azt írtam,hogy nagyon ügyes babák.

Ugyanis nekem a doktornénink mindig azt mondta,hogy minden baba ügyes,de vannak olyanok akik nagyon ügyesek.

Az én lányom ide tartozik. :)

De látom,itt is van aki félreértelmezi,amit írtam.

Ezért hisznek mindent dicsekvésnek.

Nem baj,én örülök így is. :)

2013. júl. 16. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!