15 hónapos kincsem napok óta szól, amikor bekakil. "Anya! és mutat a pelusára" :-) ) Olyan büszke vagyok! Mikor kezdjem a biliztetést? Várható, hogy nyáron már teljesen szobatiszta lesz?
1,5 éves lányom is ezt csinálja hónapok óta. Most jutott el oda, hogy hozza a bilit és szól, amint megérzi az ingert és kakilnia kell.
Megmondom őszintén, hogy megvárom a tavaszt. Lehet, hogy mondjuk 2 nap alatt szobatiszta lenne (van ilyen gyerek is) és akkor állandóan rohangálhatnék vele wc-t keresni.
Én szeretek napközben "csavarogni", sétálni és kimenni a szabadba (Hősök tere, stb).
Ilyenkor télen pedig vagy 20 réteg ruha van a gyereken.. na ha még nem lenne pelenka. Nem lehet ilyenkor a szabadban elvégezni a dolgokat, ha épp nem találok wc-t.
Szóval, elkezdheted szoktatni a bilihez. Mutogatni neki, beszélni róla. A macit rátenni, stb..
Fürdés előtt ráültetni, ha akarja.
De még feleslegesnek találnám, hogy élesben neki álljatok.
Egyébként igen, lehetséges, hogy nyárra teljesen szobatiszta lesz.
Az unokaöcsém 1 nap alatt az lett és sok ilyen gyermeket ismerek. Ez is leginkább attól függ, hogy agyilag megvan-e érve rá a gyermek vagy nem?
A fiam is így volt 15 hónaposan. Jövő hónap végén lesz 2 és fél éves és még mindig nem szobatiszta.:(
Ez még nem jelent semmit, hosszú még az út a szobatisztasággá válásig. Első lépés, hogy felismeri, ez nálatok megtörtént. De majd akkor lesz értelme próbálkozni, ha magát az ingert is felismeri, jelzi valamilyen módon, hogy kell. A vége pedig, hogy azt vissza is tudja addig tartani, amíg a bilire vagy wc-re nem ér. És ez még nem most lesz.
Az én legkisebbem is ilyen :)) Fiú, 17 hónapos és egyetlen szót tud ezt hogy KAKA :))) vicces, és nem tudom beleírjam e a babanaplóba miszerint ez volt az első következetesen használt szava:) Ő is kakál, mutatja és megfogja a kezem, és visz a pelenkázóhoz. De mivel vannak nagyobb tesók van hogy a wc felé indul és már vetkőzik is, tolja le a nacit.
Hát remélem hogy tavasszal nyáron lesz ebből szobatisztaság de én is sokaktól hallottam már ezt, hogy ne bízzam el magam:D mert van aki mutatja így korán de azért nem lesz hamarabb szobatiszta. A nagyobbjaim nekem is 2.5 évesen lettek szobatiszták megbízhatóan.
Szerintem pont jó lesz:).
Az én lányom októberi, most volt kettő, és nyáron szinte végig pelus nélkül volt(mindenhol volt bili vagy tálka), augusztusra ágy-, szeptemberre szobatiszta lett:).
A lányom is kb 15 hónapos volt, amikor elkezdett szólni, hogy kaka van. Most 23 hónapos, és közelében nincs a szobatisztaságnak. Hallani sem akar róla. Pedig mostanában már előre szól, hogy kakilni fog, de a bili vagy a wc nem érdekli.
Szóval így nehéz azt mondani, hogy nyáron szobatiszta lesz a gyereked. Majd kiderül. Mindenesetre ismerkedni lehet a bilivel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!