Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem a szoptatás ÉS a...

Miért nem a szoptatás ÉS a tápszeres táplálás EGYÜTT a legjobb a babának?

Figyelt kérdés
A kérdés csupán elméleti, de mindkettőnek meg van a jó oldala, akkor miért csak "kényszerből" használjuk a kettőt együtt? Pl. egy rossz alvó babát miért ne lehetne tápszerezni, ha attól jobban és hosszabban alszik? A tápszerben is vannak hasznos dolgok.

2013. júl. 12. 19:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
27%
5. vagyok. Miért pontoztatok le? Én nem tápszer-ellenes vagyok, hanem anyatej-párti, akinek sajnos nem volt annyi teje, hogy szoptatni tudtam volna a gyermekemet, tehát tápszert eszik. Egyébként nehogy már egy csecsemő gondozói tanfolyammal akarjon valaki nekem szakmai kérdésben eszet adni.....
2013. júl. 13. 05:43
 12/28 anonim ***** válasza:
23%

1. Szerintem nem az anyatej a legolcsóbb! Meg kéne nézni, hogy annyi kcalt, te mennyi kcalból állítasz elő, és remélhetőleg minőségi étkezésből, hiszen szoptatsz.

2. 3 hónapos babám az elejétől fogva vegyesen kap tápot és tejet! Estére elfogy a tejem, így az esti szopás után kap kiegészítést (ha igényli). Semmivel nem lett kevesebb a tejem a 3 hónap alatt. Megvolt két fejlődési ugrás is, és a helyzet ugyan az. Ha egész nap mellen van a gyerek (és nekem nagyon sokat van cicin, mert borzasztó kényelmes evő), akkor sem tudok teje fakasztani már este!

2013. júl. 13. 08:26
 13/28 anonim ***** válasza:
68%

A gyerekem a Beba HA start pro nevű tápszert eszi, havonta 8 dobozzal váltok ki neki, 2202 ft/ doboz receptre, ami 17616 forint havonta,tehát ne mond nekem, hogy az anyatejnél nem drágább!

A tejtermelésedet te tudod, ezzel nem is vitatkoztam, csináld, ahogy neked jó, nem értem, miért támadsz?

Mi bajod? Önigazolást keresel?

2013. júl. 13. 09:34
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

"Meg kéne nézni, hogy annyi kcalt, te mennyi kcalból állítasz elő, és remélhetőleg minőségi étkezésből, hiszen szoptatsz. "

A minőségi étkezés nem jelenti azt, hogy homárral eszem a kaviárt, hanem zöldséget, gyümölcsöt, rendes főtt ételt - amit akkor is kellene enni az embernek, hogy ne parkoljon el idő előtt érelmeszesedésben, cukorbetegség miatt, stb, szoptatástól függetlenül. Az egészségesen étkező szoptató anya és az egészségesen étkező nő étrendje között nincs havi tízezres különbség.

2013. júl. 13. 12:19
 15/28 anonim ***** válasza:
14-es válaszban parkoljon helyett patkoljon....
2013. júl. 13. 12:21
 16/28 anonim ***** válasza:
igaz manapság már vannak jó tápszerek. de tényleg az anyatej a megfelelő a csecsemő számára. nekem sajnos a kórházban elrontották a dolgot mert egyből cumisüveggel itatták nem is cuppant a cicimre. ha már közelítettem feléje ordított ezért sajnos tápszeres lett de így is szépen fejlődik.
2013. júl. 13. 12:39
 17/28 anonim ***** válasza:
29%
Mind a kettő étel,egyikkel sincs semmi probléma benne van mindkettőben az amire a babának szüksége van,én pl nagyon örültem,hogy végre adhatok neki tápszert,bár most ezért a sok anyatej csodáló lepontoz,de nekem könnyebb volt,és fiam egészséges,jó az immunrendszere,Ő pl 1 hónapig kapott mindkettőt aztán utána már csak tápszert,mert elapadt a tejem.Akinek nincs sok teje úgyis idő után kiegészít,és együtt és külön -külön is jó a babának.
2013. júl. 13. 13:13
 18/28 anonim ***** válasza:
40%
Mert a baba legtermészetesebb tápláléka az anyatej, ezt így adta a jó Isten. A tápszer csak ez után következett. A tápszer csak PÓTLÓ. EGYÜTT semmi szükség rá. Elméletileg. Aztán a gyakorlat úgy is hozhatja, hogy anyatejet is kap és pótlásként tápszert is. De nem helyette a legjobb a babának és nem együtt a legjobb a babának.
2013. júl. 13. 13:45
 19/28 anonim ***** válasza:
Kedves 11-es... te sem álltál sorban, mikor észt osztogatták :D Lehet többet tudok,mint te , földi halandó :P
2013. júl. 13. 16:10
 20/28 anonim ***** válasza:
19%
pontozzatok csak le fejős tehenek nyugodtan
2013. júl. 13. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!