Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mennyi és milyen segítsé...

Kinek mennyi és milyen segítsége van gyereknevelésben? (apuka, nagyszülő) Nagyon pici gyereknél (2 hó)

Figyelt kérdés
Nem lustaságom miatt kérdezem,hanem csak kíváncsiságból. Nagyszülőtől kapunk segítséget babafelügyeletben, főzésben, de az apukát alkalmanként zavarja, hogy "már megint itt lebzsel az anyós". Apuka persze néhány ház körüli teendő, takarításon, teregetésen kívül semmilyen baba körüli teendőben nem segít (etetés, öltöztetés, pelusozás).Olvasok és irígylek itt másokat, akik ketten veszik ki részüket a feladatokból. 5-10 percet játszik esténként a babával, de a csörgőrázása közben is a TV-t nézi. Nekem ez kicsit fárasztó, mert a gyerkőc elég aktív, 8 hetes, de alig alszik napközben, elég sírdogálós is, volt hasfájásos időszak is. Az agyam estére lemerül a gőgicséléstől.Kikapcsolódni csak akkor tudok, ha a nagymami itt van és 1-2 órára foglalkoztatja a babát. Sokat veszekszünk is emiatt. Tényleg extra kérés részemről, hogy segíthetne többet munka után? Csak 1-2 órára gondolok. Mert szerinte nekem ez a dolgom, én ezért vagyok itthon és ezért kapom a pénzt. Kezdek elkeseredni, hogy ezt így nem fogom sokáig bírni és nem élvezem az anyaságot, "rabszolgaságba hajtott", és szerintem ez így nem fair. ????

2013. júl. 9. 11:58
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem nem az a problémád, hogy ,,nem segít", hanem, hogy a baba körül nem érzed, hogy annyi felelősséget vállalt vele mint te. Lehet, hogy te mondjuk nem tartod fontosnak a házkörüli munkát inkább jobban örülnél, ha néha ő Ringatná álomba a gyermekedet és csodálhatnád azokat a pillanatokat amikor jól esően úgy érzed, hogy a gyermekednek igen is van apja és ti egy család vagytok már. Szerintem inkább amikor hazaér és teregetni kezdene kérd meg, hogy inkább babázzon és te kiteregetsz. Kérd a segítségét a pelenkázásban is. Magyarázd el, hogy nem azért mert egyedül nem tudnád, de sokkal kényelmesebb és jó érzés, ha a támogatását érzed. Ha a pároddal lepihentek és a kicsi is kezd elaludni vedd magatok közé és gyönyörködjetek benne együtt. Kérd meg és te magad is törekedj rá, hogy minél több közös pillanatokat teremtsetek. Nem nehéz egy újszülöttet ellátni egyedül sem, pláne ha van nagymami aki néha segít is. Igazából azt nehéz elfogadni hogy ha a kapcsolatotok minőségében változott a gyermek születése után akkor úgy érezheted mintha ,,MINDEN" a nyakadba szakadt volna. Valójában pedig csak arról van szó, hogy szeretnéd, ha ő is ugyan úgy ,,érdeklődne" a kicsiért hiszen nem csak magadnak szültél. Azok akik hisztisnek neveznek azok pedig a valódi primitív emberek. Minden lelki probléma mögött meghúzódik a baj igazi forrása. Jól érzed, hogy a férjed hozzáállása miatt borultál ki, de ha ő folyton rólatok áradozna és puszilgatna benneteket de semmivel sem ,,segítene" többet akkor hidd el már is úgy éreznéd magad mint egy hercegnő...
2013. júl. 14. 14:49
 32/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm, Kedves Utolsó, a bíztató szavakat, talán kicsit rátapintottál a lényegre.

Valóban primitív emberek, akik azt hiszik,olyan könnyű és egyszerű az anyaság szerepköre. És bizony fárasztó, hiába állítja be bárki "szanatóriumnak". Az éjszakázás, evés-nem evés, házimunka...bizony erre várandósan nem lehet előre felkészülni...csak megrohanja az embert.

De attól még senkinek nincs joga leminősíteni vagy ideggyengének nevezni a másikat.

Azóta egyébkét némiképp javult a helyzet. Férjemmel sok mindent átbeszéltük, már voltunk közös programon, kimozdultunk (HÁRMAN! is)és nagyon jól éreztem én is magam. A babának alakul a napirendje,egyre kiszámíthatóbb, így néha van több időm nekem is, ez is felüdülést jelent.

Lehet egy kis hormonális dolog vagy enyhe depresszió is állt a háttérben...nem tudom. Csak hogy már valamivel jobb.

A negatív hozzászólóknak csak annyit,hogy érdemes lenne nekik is önmagukba nézni- ők sem tökéletesek!

2013. júl. 15. 16:40
 33/33 anonim ***** válasza:

Meglátod, minden nappal jobb lesz!

Mikor rádmosolyog.....majd késöbb rádnevet.....mikor vicces arcot vágsz és ö felkacag...

Mikor látod ahogyan fejlödik, okosodik, úgymond kinyílik a világra. ...

A napirend még sokszor fog változni, ahogyan nö a baba, lesz olyan, hogy gördülékenyebben, lesz hogy nem....

Én is megtapasztaltam és hidd el, rengeteg élményt fog adni a nehézségek mellett is!

2013. júl. 16. 23:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!