Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mennyi és milyen segítsé...

Kinek mennyi és milyen segítsége van gyereknevelésben? (apuka, nagyszülő) Nagyon pici gyereknél (2 hó)

Figyelt kérdés
Nem lustaságom miatt kérdezem,hanem csak kíváncsiságból. Nagyszülőtől kapunk segítséget babafelügyeletben, főzésben, de az apukát alkalmanként zavarja, hogy "már megint itt lebzsel az anyós". Apuka persze néhány ház körüli teendő, takarításon, teregetésen kívül semmilyen baba körüli teendőben nem segít (etetés, öltöztetés, pelusozás).Olvasok és irígylek itt másokat, akik ketten veszik ki részüket a feladatokból. 5-10 percet játszik esténként a babával, de a csörgőrázása közben is a TV-t nézi. Nekem ez kicsit fárasztó, mert a gyerkőc elég aktív, 8 hetes, de alig alszik napközben, elég sírdogálós is, volt hasfájásos időszak is. Az agyam estére lemerül a gőgicséléstől.Kikapcsolódni csak akkor tudok, ha a nagymami itt van és 1-2 órára foglalkoztatja a babát. Sokat veszekszünk is emiatt. Tényleg extra kérés részemről, hogy segíthetne többet munka után? Csak 1-2 órára gondolok. Mert szerinte nekem ez a dolgom, én ezért vagyok itthon és ezért kapom a pénzt. Kezdek elkeseredni, hogy ezt így nem fogom sokáig bírni és nem élvezem az anyaságot, "rabszolgaságba hajtott", és szerintem ez így nem fair. ????

2013. júl. 9. 11:58
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó akkor majd apuka otthon marad a kérdező meg menjen vissza dolgozni. Két hónapos gyerek mellett ennyi segítség mellett ez csak hiszti.
2013. júl. 9. 12:17
 12/33 anonim ***** válasza:

9es vagyok. A férjem nem tud öltöztetni, pelenkázni, etetni testi hibájából adódóan. Szóval ez van! Én annak örültem, hogy velem foglalkozik, és fel tudtam töltődni. Elsírhattam neki, ha fáradt voltam, álomba simogatott, ilyenek.

Nagyszülők 130km-re tőlünk laknak, szóval én is egyedül láttam el a picit.

2013. júl. 9. 12:19
 13/33 anonim ***** válasza:
Nem utolsó hanem a 8-nak írtam.
 14/33 anonim ***** válasza:
53%

Majd megszakad, alig él???

"Rabszolgaság"??

HAHAHAHAHA!!!! Úgy, hogy az anyja is mindig ott van? (Mert gondolom nem keveset, ha már a férjet zavarja!)

És nem arról van szó, hogy a férj a seggét vakarja, mert segít, csak neki mégtöbb segítség kell, és még még mégtöbb, nehogy már foglalkozni kelljen a gyerekkel!

15/33 anonim ***** válasza:
37%

A francnak vállal gyereket az ilyen gyenge idegzetű ember? Akinek "az agya lemerül a gőgicséléstől"?

Ez az anyaság!

2013. júl. 9. 12:21
 16/33 anonim ***** válasza:
41%
Nem azért kapod a pénzt,hogy otthon legyél a gyerekkel?Hát ebben van igazság azért. Párom dolgozik és nem piszkálom utána még,hogy nem csinál semmit.Elég fárasztó a 9órás pakolás.Elmegyek én a gyerekkel a boltba,én csinálok itthon mindent.Hisz ő hazaér estefelé,álljon neki még segíteni?Ráadásul neked segitenek a rokonok.Nekünk senki nincs a közelben.Elején egyedül voltam a picivel itthon,mert suliba járt,utána amig melót nem talált itthon volt,de intézte a dolgait (családi gondok,nem csavargás) ,most dolgozik és megint én látom el a kicsit.Igen,a nő erre kapja a pénzt.Egy 2hós babával nem lehet még sokmindent kezdeni.Én is csak feküdtem vele az ágyon és beszéltem neki,csörgőztem,megetettem.Mikor aludt,csináltam a háztartást.Most már 9hós és kb ugyanez a menet,csak már mászik mindenfelé meg feláll.Ha megkérdem páromat figyel a kicsire,addig elmegyek a boltba egyedül vagy fogorvos stb.Egy 2hónapos baba etetését az anya intézi jobb esetben,hacsak nem a férfi szoptat...Ha tápszeres,akkor is anyaillat kell a picinek még.Öltöztetni nem hinném hogy sokat kéne ebben a melegben,a pelusozás is fél perc.Nem hinném,hogy ezek hu de nagy segitségek lennének.Párom megoldja ezeket,de egyszerübb ha én kicserélem pikk pakk,mintha ő szenved perceket.
2013. júl. 9. 12:25
 17/33 anonim ***** válasza:

Nekem a férjem segített amennyit tudott. Amúgy két kisgyerekkel vagyok itthon. Nagyon ritka a nagyszülői segítség, mert nem akarom, hogy az anyós nagyon belefolyjon az életünkbe. Nem kell ítélkezni, meg van a nyomós okom, hogy miért nem akarom, hogy a férjem anyja sokat segítsen. Mindegy, nem panaszkodom, amikor szültem két gyereket, akkor tudtam mit vállalok.

A férjem keresi a pénzt, dolgozik szorgalmasan, nincsenek felé különös elvárásaim azon felül, hogy játszon néha a gyerekekkel. Legyünk reálisak, mi ezért kapjuk a gyedet. Néha nehéz, de próbáld meg megoldani, mert nem mindig lesz nagyszülő, hogy segítsen, és ha sokat szekálod apukát, akkor leléphet. Sajnos ez utóbbira hajlamosak a férfiak nyomás hatására.

Az meg, hogy másoknál mennyit segít a férj, hát arra ne adj. Amúgy meg messziről jött ember azt mondd amit akar.

Csinálj programokat barátnőiddel, lehet sétálni a babával is. Baba mama klub, úszás, legyél kreatív.

2013. júl. 9. 12:28
 18/33 anonim ***** válasza:
48%

férjem értünk jött a kórházban, hazavitt minket, adott egy egy puszit és ment dolgozni...

hát ennyi volt a segítség :D

tényleg sokat dolgozik, H-Sz-ig késő estig.

anyósék és szüleim egyszer jöttek át 2 órára, egyszerre, hogy megnézzék az unokájukat, de segíteni nem segítettek a gyerek 2 éves koráig semmit.

addig a nap 24 órában együtt voltunk a fiammal. engem nem fárasztott, főleg mikor pici volt, rengeteget aludt, addig meg tudtam csinálni mindent, mikor ébren volt, vele foglalkoztam.

most már 3,5 éves, dolgozom, így anyós szokott segíteni, muszáj, mert mert nem mindig végzek a munkával ovi zárásig, akkor ugrasztjuk őt.

apukámnál néha ott szokott aludni, akkor is dolgozom :)

na meg most már a férjem is kiveszi a részét a háztartásból, ő takarít, én főzök, mosok, vasalok, rendet csinálok esténként.

mikor pici volt a fiunk akkor nem is vártam meg a háztartással míg hazaér, én tényleg nem éreztem úgy, hogy nem fér bele az időmbe. az hiányzott, hogy néha egyedül menjek mondjuk boltba, de nem volt rá lehetőség így megoldottam azt is

2013. júl. 9. 12:30
 19/33 anonim ***** válasza:
84%

Azért az túlzás, ahogy itt pár jóindulatú mártíranyu nekiesett a Kérdezőnek. Szerintem sincs olyan sok oka panaszkodni, de azért nem kell az életetek összes keserűségét rázúdítani, nem Ő tehet róla, hogy senki nem segít nektek.

Mi az, hogy magának szülte a gyereket? Ekkora baromságot is régen hallottam. Normális ember nem magának szül, hanem a párjának és magának.

Aki pedig azt írta, hogy a gőgicséléstől csak az ideggyenge emberek agya merül le, az vagy nem volt még huzamosabb ideig gyerek közelében vagy egyszerűen szeret nagyokat mondani.

2013. júl. 9. 12:46
 20/33 A kérdező kommentje:
Huh, hát ennyi "kedves" hozzászólás után nehéz "köszönetet" mondani, de azért köszönöm minden hozzászólónak. Nem fogom magam védelembe venni,bár azért jó néha más élethelyzetét is meglátni. Ki-ki maga tudja, hogy mit vár el ettől az élethelyzettől. Nem hiszem, hogy mindenkinek olyan flottul ment volna első gyerekkel az időbeosztás. Azért közlöm,nem magam javára fordítom a "szerzett" időt, pl. úgyis lehetne látni a dolgot, hogy amíg apuka fél órát játszana a babával, én takarítanék HELYETTE, közben én is "kikapcsolódok" a 24 órás mókuskerékből, ő pedig hasznos időt töltene a fiával. Nem kell azonnal az ember torkának ugrani, leminősíteni és ideggyengének titulálni. Napi több órás sírás mellett igenis el lehet fáradni estére. Ráadásul csak 1x alszik napközben 2 órácskát, abban kell megoldanom a többi házimunkát.A nagyszülőt sem nem minden napra kell érteni!
2013. júl. 9. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!