Kinek mennyi és milyen segítsége van gyereknevelésben? (apuka, nagyszülő) Nagyon pici gyereknél (2 hó)
"Apuka persze néhány ház körüli teendő, takarításon, teregetésen kívül semmilyen baba körüli teendőben nem segít "
Bocsi de én soha nem értem ezeket a kérdéseket, apa dolgozik utána megcsinál pár ház körüli dolgot mint írod. Mégis mit vársz még?
Ezt a gyereket ketten vállaltátok emlékeztesd rá a párod!
Az én párom is rengeteget dolgozik,de amikor haza jön ő is szerel ezt-azt a pincében,de utána is képes még órákat a lányával játszani (6 hós).
Fürdeti,eteti,pelenkázza,öltözteti ha kell.Sőt hétvégén van hogy ő főz ebédet,nem nekem kell.Vagy épp elmegyek kicsit vásárolgatni magamnak,addig ő vigyáz a lányunkra.
Ez teljesen természetes.Ez az élet rendje.Ezt vállaltuk együtt.
Nagyon sajnálom,hogy neked nem segít semmit.Nagyon nehéz lehet így.Kitartás!!
Senki nem segített, a férjem se sokat, mégis megbírkóztam vele. Magadnak szülted, nem? Egy nő úgy vállaljon gyereket, hogy benne van a pakliban, hogy egyedül marad.
Az első évek erről szólnak. Apuka dolgozik, kicsit segít, anyuka otthon van, főz, háztartást vezet. Mit akarsz még? Panaszra nincs okod, ha még az anyukád is ott van egyfolytában.
Már bocsi, de te jódolgodban nem tudod, mit csinálj. A férjed munka után a ház körül tesz-vesz, még ki is tereget, takarításban segít és te ennél többet vársz????
Ha komolyan azt mondod, hogy egy kisbaba mellett neked még napi több órás segítséged van anyukád személyében úgy, hogy a férjed igenis kiveszi a részét a melóból, akkor nem tudom, te mit csinálsz napközben.
Három gyerekem van, nem egészen két év korkülönbséggel születtek, a férjem SEMMIT nem segít a háztartásban, hiszen reggeltől estig dolgozik, a gyerekek sokszor már alszanak, amikor hazaér, tehát velük sem tud foglalkozni. Anyukámtól annyi segítséget fogadok el, hogy heti két németórám alkalmával vigyáz a gyerekekre. De ezt is csak most, amikor már a pici is egyéves.
Nőj föl, gyereked van, ne mondd nekem, hogy megszakadsz egyetlen gyerekkel a melótól!!!!
Na álljunk már meg egy kicsit!Azért azt a gyereket nem magának szülte,ő nem ezt vállalta!Ők mostmár egy család,és közösen vállalták a gyereket!Nem úgy hogy anyuka majd meg szakad,alig él,apuka meg "csak" dolgozik.
Ez nem fair így!
Aki szerint ez így rendben van,annak komoly értelmezési gondjai lehetnek a család fogalmával...
Nagyszülők vidéken, 200 km-re laknak, rájuk nem számíthatok, havonta jönnek, akkor pár órát vannak itt, de akkor is ebédnél kell őket várni, készülni kell a vendékekre.
Van egy 4 éves lányom. Férjem 7-re ér haza, akkor eszik a naggyal, játszik vele, megfürödnek, s elaltatja, de ő is elalszik vele.
Van egy pici, 3 hetes. Éjjel 2x kel enni, éjfélkor, háromkor, majd 6-kor, de a nagy is kel hatkor.
A picit megszoptatom, a nagy addig mesét néz, majd neki is adok reggelit, oda teszem az ebédet, , a pici 6-11 felvan, közben szórakoztatom, öltözünk, majd boltba megyünk,
Majd ebéd a naggyal, házimunka, majd kel a pici.
4-körül elmegyünk a játszótérre, 6-ra haza, megint pici etetése, s fürdetés, mosogatás, altatás, s kezdődik előről...
Teljesen én látom el a picit, a nagynál besegít a párom este, de nem várom el tőle, mert ő egész nap dolgozik, este fáradt, sokszor elalszik egy ültő helyében én meg itthon babázok, játszók a naggyal, főzök, kiteregetek...
Nekem ez nem munka, nem panaszkodom...
A férjem sajnálom, mert minden második hétvégéje szabad, s minden nap reggel 7-este 7-ig dolgozik. Igyekszem minél kevesebbet rá hárítani, ő a pénz kereső, ő tart el minket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!