Bepanaszoltak a családsegítőnél? Mit tehetnék?
Két gyerekes édesanya vagyok, a legksiebb 9 hónapos múlt. Jó körülmények között élünk, a férjem is dolgozik, én diplomás, rendes fizuval annó, most jó gyeddel vagyok itthon.
Saját lakás, hiteles ugyan, autó is van. SZép körülmények , a gyerekeknek minden megvan.
A probléma a kicsivel van, rettentő sírós baba már kicsi korától fogva.Minden max 5 percig köti le, és ha legalább 2-3 ember nem sündörög körülötte, akkor csak a sírás...
De ezt úgy képzeljétek el, kimegyünk az udvarra, járókába teszem, el van 5 percig,majd jön a visítás,emrt igazából nem sír,csak ez a figyelem felhívó visítás. Kiveszem, megyünk hintázni, 5 perc, visít, kiveszem pléd 5 perc visít megint... nagyon nagyon kimerítő ez így, orvos nézte már, semmi baja nincs, csak allánadóan igényelné,hogy vele foglalkozzunk. És ugye bár itt jön az,hogy anya nem tud mindent este 9 után csinálni, így előfordul,hogy sírni kell hagyjam. mert pl a tesó kakil, feneket kell törülni, cipőt kell mossak, terigetnem kell. de gondolom nem kell részleteznem mennyi munak van 2 gyerekkel.
A szomszédban egy 80 körüli néni lakik, aki már többször megjegyezte,hogy jósokat sír a gyerek... Nem si foglalkoztam vala,mindaddig,amíg ma az egyik simerősöm aki a csal.segítőben dolgozik, elmondta, hogy a néni említette a munaktársának,hogy valami biztos nincs rendben, mert ő úgy sajnálja,hogy ez a szegény gyerek ennyit sír,biztos bántom...
Aki simer minket, tudja hogí soha de soha nem bántamán a gyermekeimet, miért nem lehet azt megérteni,hogy nem tudom egyfoyltában a kicsi fenekét fogni, és őt szórakoztatni?? pedig mindent megpróbálok,de nem tudok 100 fele szakadni
tényleg bennem van a hiba??? és aki nem látott még ilyen gyereket az el sem hiszi hogy ilyen létezik?
Kotnyeles vénasszony,unalmában nem tud mit kezdeni magával.
Védőnő jár hozzátok,nem lesz semmi ebből.
Ha tovább kötözködik a nyanya,akkor megemlitheted,hogy rágalmazásért feljelentheted.
A szomszéd néninek szólnék, hogy esetleg foglalkozzon a saját dolgával, te majd ellátod a tiédet!
Nálunk is volt sírós korszak, dackorszak a 3 gyermek mellett, de soha nem szóltak a szomszédok, főleg nem másnak panaszkodtak, legalábbis nem tudunk róla.
Ha a védőnő, orvos rendben találja a babát, nincs szervi baja, akkor előfordul, hogy unalmában is sirdogál, de persze mást is muszáj csinálnod. Próbáld lekötni a figyelmét, esetleg hintába tenni, járókába udvarra, teraszra.
Csatlakozom azokhoz, akik a hordozást említették. Nekem a második volt ilyen, na mellette ott volt az első, aki alig múlt 2 éves, de a rosszcsontka állandóan tele volt kék-zöld foltokkal, mint akit ököllel nevelnek. Szerencsére nálam a szomszédnénik aranyosak voltak, meg látták is hogy mi van, nem én bántom.
Én a másodikkal úgy végeztem a házimunkát, hogy a hátamra kötöttem kendőben. Persze akkor nem a fröcsögő olajban sütöttem a húst, hanem szeleteltem, mosogattam, vagy épp teregettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!