Bepanaszoltak a családsegítőnél? Mit tehetnék?
Két gyerekes édesanya vagyok, a legksiebb 9 hónapos múlt. Jó körülmények között élünk, a férjem is dolgozik, én diplomás, rendes fizuval annó, most jó gyeddel vagyok itthon.
Saját lakás, hiteles ugyan, autó is van. SZép körülmények , a gyerekeknek minden megvan.
A probléma a kicsivel van, rettentő sírós baba már kicsi korától fogva.Minden max 5 percig köti le, és ha legalább 2-3 ember nem sündörög körülötte, akkor csak a sírás...
De ezt úgy képzeljétek el, kimegyünk az udvarra, járókába teszem, el van 5 percig,majd jön a visítás,emrt igazából nem sír,csak ez a figyelem felhívó visítás. Kiveszem, megyünk hintázni, 5 perc, visít, kiveszem pléd 5 perc visít megint... nagyon nagyon kimerítő ez így, orvos nézte már, semmi baja nincs, csak allánadóan igényelné,hogy vele foglalkozzunk. És ugye bár itt jön az,hogy anya nem tud mindent este 9 után csinálni, így előfordul,hogy sírni kell hagyjam. mert pl a tesó kakil, feneket kell törülni, cipőt kell mossak, terigetnem kell. de gondolom nem kell részleteznem mennyi munak van 2 gyerekkel.
A szomszédban egy 80 körüli néni lakik, aki már többször megjegyezte,hogy jósokat sír a gyerek... Nem si foglalkoztam vala,mindaddig,amíg ma az egyik simerősöm aki a csal.segítőben dolgozik, elmondta, hogy a néni említette a munaktársának,hogy valami biztos nincs rendben, mert ő úgy sajnálja,hogy ez a szegény gyerek ennyit sír,biztos bántom...
Aki simer minket, tudja hogí soha de soha nem bántamán a gyermekeimet, miért nem lehet azt megérteni,hogy nem tudom egyfoyltában a kicsi fenekét fogni, és őt szórakoztatni?? pedig mindent megpróbálok,de nem tudok 100 fele szakadni
tényleg bennem van a hiba??? és aki nem látott még ilyen gyereket az el sem hiszi hogy ilyen létezik?
Mintha az én lánykámról lenne szó.
Néha én is azt hiszem, hogy tuti azt hiszik, nyúzom a lányom, úgy visít.
Enyém még kisebb, így hordozókendőbe teszem és úgy elvan naphosszat. Karban is tök jól elvan, de a hátam, a derekam már sínyli a 8 kilós csöppséget...
A lényeg, hogy le ne tegyem, mert akkor indul a visítás.
Azt mondják, elrontottam, de ő mióta megszületett, ilyen.
Ő ilyen, így kell elfogadni, egész napos figyelemre van szüksége.
Ami persze nagyon fárasztó, mert még pisilni se tudok elmenni mellette úgy, hogy ne visítson és sírjon.
Ha 1 méterre alrébb jövök, már nyafog, hiába lát a konyhába, visít.
Rendrakást, teregetést, mosogatást, főzést akkor intézem, amikor alszik vagy odateszem magam mellé a hordozóba és állandóan lekötöm a figyelmét.
Főzni 2 napra főzök, hogy ne álljak minden nap a konyhában.
Ami nem mindennapi tennivaló, azt beosztom, minden nap megcsinálok valamit, amikor alszik és amikor kész vagyok az előirányzott feladatokkal, akkor ülök le a net elé.
Na de tényleg fárasztó.
Játéka annyi van, bármit odaadok neki, elveszi és teszi félre és már húzza is a ruhám, hogy vegyem fel.
Na meg nekem csak egy csajszim van, fú, mi lehet 2 gyereknél, hát el sem tudom képzelni...
Csak azért írtam le, hogy lásd, hogy tényleg nem vagy egyedül ezzel a problémával, én mondjuk reméltem, hogy ez megoldódik pár hónapon belül és önállósodik majd, de lehet nekem is ilyen lesz a babám később is...
Kedves szomszéd nénivel tényleg ne törődj, ha normális tényleg hívd át, hogy szóroztassa, amíg összeütöd az ebédet, ha viszont nem kérnéd meg inkább semmire, beszélgess el vele, hogy szerinted mindenki törődjön a saját dolgával.
Nekem is a második ilyesmi természet. Többemberes. Tudom miről beszélsz!
Segítség semmi, most is itt nyúzza a lábam. Valahogy túl kell ezt élni.
Hordozásra én is gondoltam, de annyi ideig nem tudom nyugton tartani, hogy a hátamra tegyem. Ha előre teszem meg nekem nehéz, pedig van mei-tai-om is, meg kendőm is, de a háti hordozás nekem nem jön be. Lehet még nem találtam meg a megfelelő kötési módszert, mindenesetre próbáld meg, hátha nektek sikerül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!