Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen játékot vegyek a 13...

Milyen játékot vegyek a 13 hónapos kislányomnak?

Figyelt kérdés
Azt veszem észre hogy unja a játékait. Zenélős kiskocsikkal játszik, a könyveket lapozgatja de ennyi, az ilyen formabedobós fel idegeli, nem érdekli. Vegyek neki konyhát evöeszközökkel, lábasokkal? műanyag ételekkel? Kisállatokat esetleg ? Babája van nem érdekli, van hogy piszkálja a szemeit de ennyi.😅
ma 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Ha jól emlékszem 13 hónaposan, nálunk se volt kimondottan nyerő játék. Ritkán 10-20 percig volt hogy eljátszott. De sztem ebben a korban nem is feltétlen kell olyan hű de sokat eljátszaniuk. Mi sokat voltunk kint, ott elmotoszkált, levelekkel, fűvel, ágakkal, kavicsokkal.

Olyan 15-18 hónapos kora között kezdett el komolyabban érdeklődni. Mármint ezt úgy értem hogy akkor már elfőzőcskézett a konyhában, gyurmázott, rajzolt fél egy orKat.

ma 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Semmilyet. Agyhalált halok, amikor meglátom egy-két gyerek játék felhalmozását. Gondolom nálatok is van már elég. Kellene hagyni, hogy feltalálja magát, egy fakanállal, edénnyel, bármivel. A fiam pl. a gyulai páros kolbásszal vonatosat játszott :-)
ma 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Vehetsz neki uj jatekokat, miert ne. Vettem en is, ha ugy gondoltam. De ugye ilyenkor azert meg nem feltetlenul kotik le oket, de attol meg nem tilos :D

1 ev korul a labdakat szerette nagyon a fiam meg az FP mesemondokas konyvet, arra emlekszem azt ugy sokat nyomkodta.

De pl kiskonyhat kapott szulinapra, de az volt benne neki csak a jatek akkkor, hogy nyitogatta, kipakolta, bepakolta. Szoval kb erre lehet szamitani, sok kiegeszitot nem erdemes hozza venni, szet lesz csak dobalva.

De mar olyan 1,5 eves koratol kezdve “fozott” benne, cuki volt :D

Konyha magassagara esetleg erdemes figyelni, nekunk lidl-os van, most 2 eves a gyerek es meg mindig azert nohetne hozza, labujjhegyen eri csak el a felso reszt.

Bar o csak 85 centi, vannak nala magasabb 2 evesek is boven, de a lanyok lehet meg kisebbek is:D

ma 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
29%

Ha nyilvanvaloan játektultengése van miert akarod tetézni? Kihal belőle minden.

1 kincs még érték, és megvan az öröm a feeleng a ragqszkodás, de egy egész jatékbolt már nem az.

ma 14:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Természetesen nem halmozok fel egy egész játékboltot, szűrővel, edényekkel, fakanállal eljátszik persze meg a távirányítóval, mostanába ruhákkal játszik így a kinött babaruháit egy dobozba tettem a játékszobába azzal elvan egy fél órát. Most adtam el a fél játékát vinteden, csörgőket stb amik már végképp nem érdeklik annak helyére vásárolnék hasznos dolgokat a korához illöen. Nem értem mire fel a bunkóskodás, ha meg felvásároltam, és fogok is egy egész játékboltot, akkor sem hiszem hogy ez az itt kommentelök problémája lenne.
ma 15:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Fiam van. 13 honaposan labdazott, könyvet lapozgatott, autót tologatott legszívesebben. Meg futkarozott, rohangált, elmatatott egész nap. 16 hónaposan, a napokban kezdték jobban érdekelni a fejlesztő játékok, úgy mint formabedobo/kirakó, Duplo, építő kocka, stb, de ezekkel még "rendesen" nem tud játszani, viszont most már próbálkozik, ismerkedik vele, eddig max szetszedte
ma 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!