Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit játsszak vele?

Mit játsszak vele?

Figyelt kérdés
Kislányom 10 hónapos és hosszú ideig semmi nem köti le. Nem akar mászni, hogy legalább az lekötné, hogy felfedezi a lakást. Lerakom játszani a játszószőnyegére, új játékokat adok neki, de az sem érdekli pár percnél tovább. Hasra rakom, elkezd bömbölni, ha négykézlábra állítom, akkor visszaül vagy a hátára fordul. Ha mesét nézünk, az sem érdekli már, szóval szinte semmi, csak a kézben levés. Nagyon unom már, hogy nem tudok mit kitalálni, sétálni ebben a vacak esős időben meg nem lehet. Azon vagyok, hogy végre másszon, de hiába teszem négykézlábra, ugyan megtartja magát, de 1-2 perc és ennyi volt. Mivel köthetném őt le? Mit játsszak vele szerintetek?
2013. jún. 5. 17:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ennyi idős gyereket semmi nem köti le 10-15 percnél tovább.

Azt ne várd, hogy félórán keresztül újságot olvas, TV-t néz.:D

Kipakolja a szekrényeket, megcsócsál ezt-azt, de nem fog 15 percnél tovább egyhelyben maradni.Végezd a napi teendőket, őt meg hagyd békén.Nagy valószínűséggel követni fog Téged- és persze akadályozni a munkában-a külön játszó sarkot/járókát, zenét csak akkor alkalmazd, ha veszélyes dolgot csinálsz. Pl. vasalás, főzés.

Azzal meg kell barátkoznod, hogy fölfedezi a világot, és ez Neked plusz munkával jár.

2013. jún. 5. 18:10
 2/12 anonim ***** válasza:
nincs esetleg egy kendőd/hordozód, hogy a hátadon tudna nézelődni egy kicsit? Esetleg mondókázás, közös játszás a szőnyegen. Nálunk bejönnek a műanyag formák, balesetmentes konyhai eszközök is, azokkal is eljátszik. Egyébként meg szerintem gyereke válogatja, hogy mennyi ideig tudja lekötni magát, nálunk pont az ellenkezője van, délelőttönként bármi történhet körülötte, akkor is elmatat magának 2-3 órát. Ilyenkor viszont az sem érdekli, hogy vki ott van-e mellette még
2013. jún. 5. 18:50
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Első, te valamit nagyon félreértettél! Hogy követne engem a babám, ha nem mászik még? Ott van a 2. mondatban, épp azt írtam, hogy nem akar mászni, de milyen jó lenne, ha már mászna és felfedezné a lakást! Én örülnék neki, ha már csinálná! 2. válaszoló! Van kengurunk, de nehéz lenne úgy mászkálni, hogy közel 9 kg-os babát cipelek! Sokat játszunk a szőnyegen, de megunja hamar, annyi mindent vetettem már be. A neten viszont a különböző mesék zenéje leköti egy ideig, azokat szereti a legjobban!
2013. jún. 5. 19:28
 4/12 anonim ***** válasza:

A mesenézés egy 10 hónaposnak még nem igazán szórakozás, mert a villogó képeken kívül szinte semmit nem ért belőle. Milyen játékai vannak? Egy 10 hónapost már érdekel minden, aminek más az anyaga, formája, mint az unalomig ismert egyforma fogású műanyag vacakok. Szedj össze néhány használaton kívüli különböző méretű kulcsot, mosd le, és kösd össze őket egy vastag cipőfűzővel kulcscsomóba. Imádni fogja, hogy zörög, hideg, rágcsálhatja, pakolászhatja.:) Ha van néhány különböző méretű gyöngyöd, vagy színes gombod, töltsd bele egy kisebb ásványvizes flakonba, gurul, zörög, ahogy ő akarja. Ha van felesleges újságotok, add oda neki, hogy gyűrögethesse, gyömöszölhesse a papírt.

Az neki nem játék, hogy te szeretnéd, hogy másszon, ha ő ülni, vagy feküdni szeretne.

2013. jún. 5. 19:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Na, igen, azt nem írtam oda, hogy nem csak a játékaival játszik! Eddig imádta a telefonomat, ment rajta a zene, táncizott rá, most már az is kezd uncsi lenni neki. Ásványvizes üveggel viszont jól el van, szereti, de jó ötlet a golyó, majd teszek bele, ha lesz itthon. Újságokat is tépkedi ezerrel, de amikor már a szájába szeretné betömni a szétszaggatott darabokat, elveszem tőle. Meg a kis ruháit imádja rázni, jobban el van ezekkel, mint a saját játékaival.
2013. jún. 5. 20:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Amúgy van direkt ilyen pici babáknak olyan mese a neten, amiben nincs beszéd, csak hangok meg zene és azt nagyon szereti.
2013. jún. 5. 20:05
 7/12 anonim ***** válasza:

A tv és a net ilyen pici babáknak még inkább káros, de anyának kényelmes. Amúgy kúsznia már kellene és 11 hónaposan másznia, gyógytornász kellene neki, de sürgősen:

[link]

2013. jún. 5. 20:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, utolsó, de nem nekem kényelmes így, nem azért néz a neten mesét a kislányom, hanem mert szereti, nyilván nem egész napról van szó, csak néhány percről. Nem kell neki gyógytornász, mert már voltunk konduktornál, amikor 9 hónapos volt, az ég világon semmi baja, kopp-kopp, csak kicsit lusta, de abban az egy hónapban is sokat fejlődött, azóta már négykézlábra áll és hintázik és abból már vissza is tud ülni. Gondolom, innen már nem sok hiányzik, hogy másszon.
2013. jún. 5. 23:40
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi a táblázatot. Ahogy így elnézem, a forgást teljesen időben csinálta, a kúszás az lehet, hogy kimarad most már, 10-11 hónapos korban kell négykézlábra állni, mászni, feltérdelni, a térdelés meg a négykézlábra állás és hintázás meg van, szóval nem értem, hogy miért írtad, hogy sürgősen gyógytornász kell.
2013. jún. 5. 23:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Sok-sok türelem kell hozzá, és ötletesség, nem tudsz mást tenni, ebben a korban az a normális, hogy semmi nem köti le tartósan a figyelmét.

7. válaszoló! Mi az, hogy már ezt, vagy azt tudnia kellene és sürgősen lássa gyógytornász? Azért mert te olvastad és belinkelted ezt a ki tudja, honnan való, alig-tudományos alapú táblázatot? ez olyan, mintha a kiskegyedből vennél nevelési tanácsokat...ne haragudj, de ez nevetséges! a gyerekek mozgásfejlődése nagyon eltérő lehet, nagyon egyedi, és remélem te sem rohansz majd az orvoshoz a gyerekeddel, ha nem azon a hétfőn tanulja meg a szorzótáblát, vagy a cigánykereket, mint a szomszéd gyerek....

2013. jún. 6. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!