Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hónaposan hogyan tanítsam,...

16 hónaposan hogyan tanítsam, játsszak vele?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kislányom, egész nap vele vagyok itthon és próbálom tanítgatni, játszani vele, de ügyet sem vet rám. Persze tudom, hogy ilyenkor még nem tudnak sokáig figyelni, vagy koncentrálni, nem is azt szeretném. Néhány jó kis játék ötletet szeretnék amivel leköthetem a figyelmét és amivel tanulhatna is új dolgokat.Annyira szeretném, hogy elinduljon magától de nem akar, csak úgy megy ha az egyik kezét fogom. Úgy érzem én vagyok a hibás, hogy hiába vagyok vele itthon keveset foglalkozom vele, mert ő nem akarja, de ez biztos azért van mert nem vagyok elég kreatív.

Tudnátok néhány tanácsot adni?

2010. dec. 10. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Hidd el, így is tanítod. kapcsolj be pl. gyerekzenét, nekem az állatos énekeket pl. nagyon szereti. Ahogy hallja a háttérben abból is tanul.

De ezt persze csak akkor, ha nagyon elvan, és nem akar téged. Nekünk is volt ilyen időszak, most már lehet vele játszani. Nem kell konkrétan tanítani, beszálj hzzá, főzzetek együtt, segítsen a házimunkában, stb.

2010. dec. 10. 11:51
 2/9 A kérdező kommentje:

Lehet az a baj, hogy nagyon rágörcsölök és tudatosan próbálom tanítani:(

Köszönöm a tanácsot, minden jót:)

2010. dec. 10. 12:06
 3/9 anonim ***** válasza:

az nem baj ha tudatosan tanítod, de ha nem vevő rá, nincs mit erőltetni. ha elvan magának, abból is rengeteget tanul. most megnéztem pár 16 hós kori fényképet, hogy eszembe jusson mikkel is volt ela kislányom akkor. :)

volt egy fa katicája, tologatós, rúdon, de ő már akkor járt, bár ha kézenfogva jáér a babád, akkor lehet enki is tetszene, és talán hajlandó lenne egyedül is, ha tolhat egy ilyen micsodát. :)

azonkívül volt egy doboza, amit én megcsinéltam formabedobónak (fa építőelemeket körberajzoltam, kivágtam, és a dobozt letapétáztam öntapadós fóliával, abba szerettet pakolni, nem csak a megfelelő formákt, hanem miinden kis mütyürt. szerette a ki műanyag álaltfigurákat is. ja és szeretett bébitaxizni is a lakásban.

2010. dec. 10. 13:07
 4/9 fotucsok ***** válasza:
Az én kisfiam 16 hósan indult el, és sosem játattam kézenfogva. Nem is az a fontos, hogy járjon. Ilyeneket játsz vele, hogy elbújsz a fotel mögé, és kikukucskálsz, hogy hol van anya, utána meg mászva mondod neki, hogy megfoglak. Utána megint búj el. Keresni fog, és tetszik neki a móka. Vagy letakarod őt egy pléddel, és keresed hangosan, hol van pl. Soma? Vagy lovagoltasd az öledben és énekeld a gyí pacit. Vagy hajtogatós mesekönyv egyik részét fakockára teszed, másik részét lehajtod (egy lejtő keletkezik) és a kisató legurul, felgurul. Ezzel észrevétlen tanulja a le-fel értelmét. Szerintem egyébként, ha mindig mondod neki, hogy ép mit csiálsz, abból tanul a legtöbbet. Én születésétől énekelek neki néhány dalt mondókát, és most 18 és fél hónaposan, egyik nap megdöbbentem, hogy az egyiknek elmondta az első két sorát, pedgi sosem kifejezetten tanítottam, csak mondogattam.
2010. dec. 10. 13:52
 5/9 fotucsok ***** válasza:
ja és a mesekönyvek nézegetése és mutatása, hogy mi micsoda, mit csinál szuper!!!
2010. dec. 10. 13:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Anya tanits engem könyvet pròbàltad màr? Sok hasznos ötlet van benne anyukàknak. Pl a bookline oldalon megrendelheted.
2010. dec. 10. 14:19
 7/9 anonim ***** válasza:
14.19-esnél a pont: Ezt a könyvet meg kell szerezni. Nekem megvan PDF-ben, de nem tudom sehogy átküldeni, már több anyukának akartam, de nem ment.
2010. dec. 10. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Első válaszolótól szeretném kérdezni, hogy milyen házimunkában tud egy 16 hónapos segíteni, ha még nem jár?
2010. dec. 11. 01:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, hasonlókat szoktunk játszani(kukucs, könyvnézegetés és segít is nekem a házimunkába mert a mosógépbe együtt tesszük a ruhát, áll a szekrénynél és törölget), csak mind ez pár percre köti le a figyelmét, de lehet ilyen korba ezek szerint ez nem is olyan nagy baj:)
2010. dec. 11. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!