Mit gondoltok, elég egy babatartó a nagy kádba, ha ott
fürdetnénk, nem babakádban?
11/18 A kérdező kommentje:
Mi is panelben lakunk, ahogy mondod, ketten már nehezen férünk be egyszerre, a kád sem az a nagy fajta, kicsi a nagy kádunk is, relative. Ezért is gondolkodtam el ezen. A szobába állványra nem tenném. A mosógép felfelé nyílik. A kézmosóba belóg a csap, kicsit féltem a babát tőle már most.
Ha a nagyba teszem a kicsi kádat, a mozdulat ugyanaz, az egyetlen ami mellette szól eddig, hogy vizet tudunk vele spórolni egy kicsit.
Kb. hány liter víz kell alkalmanként a fürdetéshez? Meddig töltitek a kiskádat?
ha formázott kádat veszel, akkor azért abban sokkal könnyebb fürdetned is, mint a nagyban (a vízfogyasztás melletti előny mellett)
2013. máj. 31. 17:14
Nekünk a párom készített egy rácsot a nagy kádra. Fából volt, de lehet,h lehet kapni is akár műanyagból. Tök jó stabil volt, és nem szakadt le a derekam.
2013. máj. 31. 17:22
Én is ilyen biztonsági fürdetőben gondolkodom, szerintem nagyon praktikus lehet. Ha a baba kész van, mehetnek a kádba a bátyjai.
A tesóknál még a nagykádba tettük a kiskádat, de azóta elköltöztünk, és itt pont nem olyan alakja van a nagykádnak, hogy a kicsi beleférjen. A zuhanytálcába beférne, de ennél jobb hangulatú fürdést érdemel a kicsi is.
Egy elektromos gépre, mosógépre sosem tennék kiskádat...
2013. máj. 31. 17:30
Nekünk is felül nyílós mosógépünk van, de simán ráraktam a kiskádat. Ki szoktam húzni amúgy is a konnektorból mindig, ha nem használom.
2013. máj. 31. 17:36
láttam már én is rácsos megoldást, az is jó szerintem, bár én simán letérdelek a nagykád mellé
2013. máj. 31. 17:58
Az újszülöttet nem akarok sokat mondani de kb. 5 max. 6 liter vízben le lehet bőven fürdetni de szerintem sokat mondtam. (kis kádban gondolkodva)
2013. máj. 31. 19:05
Mi úgy oldottuk meg, hogy egy bútorlapot (a beépített szekrény egyik polgár, amit nem használtunk) beburkoltam viaszosvászon terítőbe, hogy ne ázzon, ha víz megy rá. Ezt rakom a kádra, arra a kiskádat. Ha nagyobbikkal fürdik én is letérdelek a kádra mellé, de 5-10 perc után fáj a derekam. Első gyereket mi is a szobában fürdettük, apa cipelte állandóan a kádat, mert az akkori nagykádunknak nem volt pereme, oda nem tudtunk rakni semmit. De nem sokáig volt így, mert hamar megtanult pancsolni és még a falon is csorgott a víz! :) Utána jött a nagykádba a kiskád, majd mikor stabilan ücsörgött már, akkor csak a nagykádba raktam. Azóta költöztünk, sokkal egyszerűbb a kicsit a fürdőszobában fürdetni úgy, hogy nem kell a kádba hajolni!
2013. máj. 31. 21:25
További kérdések: