Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok amikor már...

Mit csináltok amikor már régóta sír a baba és majd fel robbantok mert nem jöttök rá hogy mi a baja, semmi nem jó neki stb?

Figyelt kérdés

Az utóbbi kép napban délután 4körül elkezdett sírni a kisfiam (9 hetes), persze az elején nem esek már kétségbe, ránézek az órára, oké, kajaidőig még van vissza. Akkor nézzük a pelust, kínáljuk meg teával, nem kell neki, oké, ringassuk kicsit, nem jó, toljuk babakocsiba, nem jó, rázom a popsiját (ez mindig bejön)-nem jó, oké akkor egye fene készítem a kaját, hátha most annyira éhes hogy korábban enne mint adott idő, kaja nem kell neki... pedig úgy sír mint amikor rettenetesen éhes... Csak üvölt és üvölt, semmi nem kell neki, semmi nem tetszik neki, és 1 óra után már majd szét robban a fejem, szét ved az ideg, hogy most még mit kéne kipróbálnom, mi a baja... Másfél óra után fogom a gyereket, berakom a babakocsiba, rácsukom a szobaajtót és kimegyek a konyhába... nézegetem a tányérokat hogy huuuu de földhöz csapnék most valamit... 10-15 percig kint kell ülnöm mert úgy érzem hogy felrobbanok.... Utána persze lelkiismeret furdalásom van hogy magára hagytam az üvöltő gyereket, de egyszerűen másfél óra után már nem bírom idegekkel...

Ti mit csináltok ilyen üvöltős esetben amikor hiába csinálsz bármit semmi nem jó neki, talán ő maga sem tudja hogy mi a baja.

15 perc után ha bemegyek, újra nekiállok lenyugtatni és még kb fél óra mire elcsendesül és bealszik....

Soha nem bántottam, soha nem is bántanám, de 1 óra után már annyira befeszülök hogy legszívesebben kiraknám az udvarra hogy egy picit csönd legyen... :) Inkább kimegyek a konyhába egy kicsit mert annak sincs értelme hogy ott üvöltök a gyereknek, hogy Mond már meg mi a bajod..... :S

2013. máj. 31. 08:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%

Porszívót, hajszárítót próbáltad? Sok picit a monoton zaj megnyugtatja. Esetleg hasfájás elleni szer, de ezt ki kell tapasztalnod, mi jön be nála.

Ha végképp semmi, de semmi nem megy, helyezd biztonságba a kicsit, menj ki, szusszanj egyet, egyél csokit, bármi, ami NEKED segít, attól az egy perctől baja nem lesz, neked viszont számít, aztán menj vissza hozzá, öleld, simiz, hogy tudja nem hagytad magára, segíteni szeretnél neki, vele vagy történjen bármi. Kitartàs nektek!

2013. máj. 31. 08:49
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egyszerűen természetes dolog életemben nem leszek semmitől olyan ideges és feszült ha sír és szenved a gyerekem.(gyerekeim) szerintem ez direkt így van programozva hogy a lehető legjobban zavarjon ha kínlódik szegény baba mert annál inkább próbálsz ellene tenni.

Ez kimutatott tény hogy az anya pl. több percesnek él meg egy mindössze 20 mp-es sírást miközben más emberek azt kb. annyinak ítélik meg amennyit VALÓBAN sírt a gyerek.

Ez evolúciós szerintem, hogy eltúlozva érezzük a szenvedésüket vagy hogy mondjam.

Én is nagyon feszült voltam pláne első babánál (nem arra gondolok persze hogy na akkor agresszíven beszélek vagy bánok vele , hanem csak arra mikor az emberben úgy felgyülemlik a feszültség hogy ordítana legszívesebben NEM a babával hanem csak úgy bele a világba) .

A hasfájásos dolgokat nagyon jó hogy leírták előttem, persze zongorázd végig hátha használnak, de még ha ezeket végig is veszed akkor IS ordíthat látszólag ok nélkül egy pici baba. Mert túlpörgött mert túl sok volt az élmény, mert a kis idegrendszere még éretlen, mert zavarja vmi amit mi nem is gondolnánk .

És bizony olyankor is sokat képes sírni. Ha van segítséged ilyenkor gyorsan rá kell bízni a babát míg lenyugszol.

Ha nincsen, akkor még mindig jobb ha magadra csukod a fürdőszoba ajtót ordítasz egyet vagy megmosod az arcod vagy kinek mi amitől kizökkensz kicsit.

Még mindig jobb ez mintha idegességedben durvábban teszed le a babát vagy kiabálsz vele,m egy kis pár perces sírásba egyedül a kiságyban nem fog belehalni de ha te követsz el vmi olyat akkor még az iszonyú lelki furdalással is küzdened kell onnantól hogy hát milyen anya vagyok én hogy így haragszom rá stb...

2013. máj. 31. 08:52
 13/30 anonim ***** válasza:

Nekem ikreim vannak.. :) Megtanultam a legnagyobb sírás alatt is ellazulni. Egyszerűen nem idegesítem SEMMIN magam, mert az nem csak nekem, de a babáknak is rossz, mert érzik, ha feszült vagyok. Éneklek folyamatosan, táncolunk, ringatom, hasra fektettem az alkaromra és a másik kezemmel masszírozom a hasát az ujjaimmal, mint ha finoman markolásznám a pocakját (máshogy nem tudom leírni), kiveszem a pelusból, vissza teszem, kb minden olyan dolgot, amit fent is leírtak már. Egyébként nézz utána, egyáltalán nem biztos a hasfájás, főleg, ha nem kapkodja fel a lábait. Nálunk általában fáradtak, azért sírnak és már túlpörögtek, délután jön a sírás, amikor már a kis idegrendszerük elfárad.

[link] -

ez jó kis cikk. 4 hónaposak a Lányok, talán már ritkul a délutáni sírások alkalma, de gondolhatod, ilyenkor még hergelik is egymást, az egyik már abbahagyná, de erre rázendít a másik, és így tovább. Egyébként én erre az időszakra időzítem a sétát. Legalább én is friss levegőn vagyok, nagyobb a tér, Apa és a tesó sem hallgatja a "fellépésüket" és ők is jobban megnyugszanak.

2013. máj. 31. 09:27
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia, átérzem a problémát, bár a mi fiunknál ennyire nem volt rossz a helyzet. Mindenesetre pár hetes korában menetrendszerűen este 6-kor elkezdett üvölteni, és ez ment úgy este 9-10 óráig.

Ami nálunk segített (már ha minden szokásos egyéb problémát megoldottál): szélgörcs elleni cseppek, hasmasszírozás.

Ha tápszeres, vegyél neki speciális tápszert hasfájásra (ezekben kevesebb a laktóz).

Ha csak nyugtalan, akkor segíthet egy cumi, attól megnyugszik kicsit, és el tud aludni.

Ami nekünk rengeteget segített, az a pólya. Jó szorosan becsomagoltuk, ami kívülről furán hat, de ő jól érezte magát benne. Nem tudott csapkodni a kezével, megnyugtatta a helyzet, és szinte varázsütésre elaludt.

Most 3 hónapos, de már jó ideje nincs ez a gond.

Szintén lehetséges, hogy sok volt neki az inger napközben, ilyenkor jó lehet, ha besötétítesz a szobában, ahol alszik, leteszed az ágyba (esetleg pólyában), kicsit énekelgetsz neki. Sokszor csak nyugalomra van szükségük.

Én ezeket tudom tanácsolni, nálunk megoldódott. Az általunk használt termékek (nem tudom, otthon van-e ugyanez, mert mi Bécsben élünk): Novalac AC tápszer, SAB simplex cseppek, swaddle me pólya.

Ezen kívül sok türelem :)

Remélem, tudtam segíteni :)

2013. máj. 31. 09:28
 15/30 anonim ***** válasza:

teljesen megértelek.. az én babám is kiskorától hasfájós, és a frontok is nagyon megnehezítik az életét! Ha esetleg nem a hasa, akkor biztos ez a hülye idő.. tegnap is kettős front volt, ma is az van.. :/ sajnos ilyenkor sokat nem tudsz tenni, csak ott vagy vele.. Nekünk volt olyan hétvége, hogy a kezemben volt a nap 80%-ban, így nem sírt annyira és aludt is valamennyit.. fárasztó, és megterhelő, de neki így volt a legjobb. Sokszor annyira sírt, hogy már együtt sírtunk mi is a párommal..

Próbáld meg, hogy kiviszed a levegőre! Persze ha nem esik az eső, és nem fúj el benneteket a szél! Kicsinek nálunk ez bejött, órákat aludt a levegőn!

Hasfájásra nekünk a Gripe Water vált be, az Espumisan nem volt elég jó.. és a porszívós ötlet tényleg jó!! Arra mindig elhallgatott! Most viszont már fél tőle..

2013. máj. 31. 10:18
 16/30 anonim ***** válasza:
40%
Próbáld ki hogy igény szerint eteted, ne az óra szerint. lhet hogy éhes.... Ha szoptatsz nyugodtan mellre teheted, az nyugtatja is. Egy ekkora baba nem sir ok nélkül, vagy a hasa fáj agy éhes.
2013. máj. 31. 10:24
 17/30 anonim ***** válasza:
83%
Ne nézd az órát, tedd cicire, nem csak az evésre van hozzá szüksége. Az első 3 hónap a 4. trimeszter, csak rád van szüksége, se teára, se vízre. Hordozd és ne a kiságyban hagyd sírni. Egy életre tönkre teheted vele, hogy akkor amikor szüksége van rád, magára hagyod.
2013. máj. 31. 11:22
 18/30 anonim ***** válasza:
29%

Hogy vagy képes üvölteni hagyni a gyerekedet? :'( Baba ok nélkül NEM sír!

Elég kemény, hogy ilyen sokáig elhúzódik a szülés utáni depressziód, próbálj tenni ellene. Menjetek SOKAT sétálni. Szedj magnéziumot, omega3-at.

És ne felejtsd el, a kisbabád nem akart megszületni, TE akartad, hogy a világra jöjjön, kutya kötelességed gondoskodni róla fizikai és érzelmi szinten is!

Hordozókendő óriási találmány, erre én későn jöttem rá :S

És a hinta is. Nekem Adamo van, imádja a fiam!

Ajánlották előttem a hajszárítót, nekem az is bevált, ha nagyon-nagyon sírt (nem hasfájás volt, hanem kólika, ami minden este ugyanakkor jön és ugyanannyi ideig tart - és idegi okai vannak), akkor megfürdettem.

De legtöbbször elég volt, ha felkötöttem magamra és sétáltunk egyet.

2013. máj. 31. 11:29
 19/30 anonim ***** válasza:
85%

egyeseknek szövegértés egyes..... komolyan mondom...

1. a baba tápszeres, így nem szopik.

2. nem üvöltött rá a gyerekre.. hanem azt írta, ez nem megoldás!!

ha már írtok véleményt, olvassátok el normálisan, mit írt a kérdező..

2013. máj. 31. 12:06
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A hasfájáson túl vagyunk, tutti nem az volt a baja.

Csalódás számomra a negativ válaszotok (azokra gondolok akij támadnak) ,szerintetek nem teszek meg minden tőlem telhetőt??? Egyáltalán nem vagyok agressziv a babával és nem rá haragszom olyankor hanem a hülye helyzetre, mert tehetetlennek érzem magam... Eleinte bejött az éneklés kis sírásoknál de tegnap-tegnap elött nem... Szinte biztos vagyok benne hogy a fáradtság hozza ki belőle de hiába próbálok bármit abba az 1-2órába szinte semmi nem segit. Nálunk csak most fordult ez elő 2szer. Nem vagyon szivtelen és felelőtlen, a baba elött képes voltam éjszakákat átvirrasztani az extra nyávogós kis sziámi cicánkkal, akkor gondolnátok h a gyerekemért ne tennék meg bármit?! Egyszerűen csak összejön mostanában minden, időjárás stb... és igen másfél óra folyamatos visitás után kicsit szakadnak a cérnák. Soha nem bántanám.

2013. máj. 31. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!