Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok amikor már...

Mit csináltok amikor már régóta sír a baba és majd fel robbantok mert nem jöttök rá hogy mi a baja, semmi nem jó neki stb?

Figyelt kérdés

Az utóbbi kép napban délután 4körül elkezdett sírni a kisfiam (9 hetes), persze az elején nem esek már kétségbe, ránézek az órára, oké, kajaidőig még van vissza. Akkor nézzük a pelust, kínáljuk meg teával, nem kell neki, oké, ringassuk kicsit, nem jó, toljuk babakocsiba, nem jó, rázom a popsiját (ez mindig bejön)-nem jó, oké akkor egye fene készítem a kaját, hátha most annyira éhes hogy korábban enne mint adott idő, kaja nem kell neki... pedig úgy sír mint amikor rettenetesen éhes... Csak üvölt és üvölt, semmi nem kell neki, semmi nem tetszik neki, és 1 óra után már majd szét robban a fejem, szét ved az ideg, hogy most még mit kéne kipróbálnom, mi a baja... Másfél óra után fogom a gyereket, berakom a babakocsiba, rácsukom a szobaajtót és kimegyek a konyhába... nézegetem a tányérokat hogy huuuu de földhöz csapnék most valamit... 10-15 percig kint kell ülnöm mert úgy érzem hogy felrobbanok.... Utána persze lelkiismeret furdalásom van hogy magára hagytam az üvöltő gyereket, de egyszerűen másfél óra után már nem bírom idegekkel...

Ti mit csináltok ilyen üvöltős esetben amikor hiába csinálsz bármit semmi nem jó neki, talán ő maga sem tudja hogy mi a baja.

15 perc után ha bemegyek, újra nekiállok lenyugtatni és még kb fél óra mire elcsendesül és bealszik....

Soha nem bántottam, soha nem is bántanám, de 1 óra után már annyira befeszülök hogy legszívesebben kiraknám az udvarra hogy egy picit csönd legyen... :) Inkább kimegyek a konyhába egy kicsit mert annak sincs értelme hogy ott üvöltök a gyereknek, hogy Mond már meg mi a bajod..... :S

2013. máj. 31. 08:25
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
Felvettem, ringattam, etettem, simogattam, hason ringattam, letettem, tornáztattam, adtam hasfájásra gyógyszert, stb. Bekapcsoltam valami zenét, amit szeretek, és felvettem a babát, énekeltem, táncoltam vele. Aztán letettem és elmentem bőgni. Aztán kezdtem elölről. :) Egy idő után ők is kimerültek. Ezek voltak a legrosszabb napok.
2013. máj. 31. 08:30
 2/30 anonim ***** válasza:
83%
A hasfájásról még nem hallottál?ebben a korban kezdődik és nagyon fáj szegénynek erre még az anyukája is kiabál vele...olvass utána sürgősen,vegyél neki vmit,amivel megkönnyíted ezt az időszakot,masszírozd,gondold bele magad az ő helyébe,h nagyon fáj valamid,nem tudsz ellene tenni,senki sem érti mit kiabálsz,miért sírsz,csak idegesek lesznek tőled...rossz lehet neki,igaz?tőled vár a pici segítséget,segíts rajta
2013. máj. 31. 08:32
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

nem lehet h a hasa fáj?

tápszeres?lehet a tápszerrel van gond.

2013. máj. 31. 08:33
 4/30 anonim ***** válasza:
35%

Én erre csak annyit mondanék, hogy kár, hogy a szülővé válást néhányotoknak nem oktatják. :(

9 hetes gyereket magára hagyni, hadd üvöltsön? Majd csodálkozol, hogy utána bealszik, mert kifárad? Mivel beszélni nem tud, nyilván így jelez, hogy valami nem jó neki. Esetleg nem fájhat a hasa? Menj el a védőnőtökhöz és kérj tanácsot tőle! Te meg ne idegeskedj, mert az a csöppség nem tud másképp jelezni!

2013. máj. 31. 08:34
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát szegénykém nem könnyű az elején. Nem fáj esetleg a pocakja? vagy nem fárad el annyira hogy túlpörög és azért sír mert fáradt, de pont ezért nem tud elaludni? Szegénykének valami baja van azért üvölt. Próbálj meg nyugodtan közelíteni hozzá, és amikor sír, ne arra gondolj hogy már megint egy pokoli délutánod lesz egy síró csomaggal, hanem arra gondolj hogy ő még csak így tudja jelezni hogy mi a baja. Mikor sír, tedd le az ágyba ha már nem tudsz vele mit kezdeni(peluscsere, kajcsi, dédelgetés) és nézd egy darabig. Nézd hogy mit csinál, nem húzgálja e föl a lábát, mit látsz az arcán, erőlködik. Ha ez sem hoz semmi eredményt próbálj énekelni neki. az azért is jó mert az énekeléstől te is megnyugszol, ő pedig azért nyugszik meg mert nem az idegtől szétvetett hangodat hallja hanem kellemes énekelés.
2013. máj. 31. 08:34
 6/30 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez az otthagyásos dolog nem jó.Amikor újszülött volt a kislányom,éjjel felkelt,az első 3 hétben felcserélte a nappalt az éjszakával.Szokásos "problémák"...Már síkideg voltam,fáradt,nyűgös,de nem bántottam,üvöltöttem semmi,csak órákat jártunk éjjel kettőkor a férjemmel,őt ringatva,hogy aludjon vissza.Aztán a férjemnek el kellett utaznia a Balatonra 1 éjszakára,én meg áthívtam anyóst,hogy ne legyek egyedül.Felkelt éjjel a babám,anyós pillanatok alatt visszaaltatta,én meg bámultam,mint borjú az új kapura.Aztán rájöttem.A mama ugye nem volt fáradt,türelmes volt,nyugodt ezt a kislányom is megérezte.Tehát te is legyél türelmes,nyomj be a youtube-n neki zenét,és nézzétek,rakd be pihenőszékbe,bugyoláld be,játszócumi a szájába és vidd ki az erkélyre stb. TÜRELEM!
2013. máj. 31. 08:35
 7/30 anonim ***** válasza:
89%

utolsó vagyok

látod,más is a hasfájásra gondol!

nekünk a görcs oldó kúp,amit a doki ír fel az be szokott válni,de használtam espumisan cseppet is,az nagyon bevált!próbáld ki te is,nem veszíthetsz

2013. máj. 31. 08:35
 8/30 anonim ***** válasza:
51%

Az én babám 3,5 hónapos nálunk kb 2 hónapos koráig az volt a délutáni műsor, hogy 5 órakor elkezdett üvölteni és ez tartott 9ig amíg eltudott aludni ami nekem bejött.

Ha már nagyon nem tudtuk mi baja fürdött egyet a meleg víz megnyugtatta kicsit utána masszíroztam -teljesen sötétben és csendben- ezzel nyertünk kb egy órát csendben...

A gyerekorvos szerint mivel sokat volt fenn napközbe túl fáradt a zajoktól fényektől stb...Aztán kb 2 hónapos volt mikor egyszer csak észrevettük a férjemmel hogy jéé együtt vacsorázunk.

Szóval ezt szerintem kinövik egyszer ...:)

2013. máj. 31. 08:36
 9/30 anonim ***** válasza:
78%

http://www.youtube.com/watch?v=9J_2exbK8Zo

nézd meg ezt a videót,nekem bejött

2013. máj. 31. 08:38
 10/30 anonim ***** válasza:
68%

Első vagyok, a hasfájáson kívül is még nagyon egyszerű okokból is tudnak üvölteni, pl. melegük van, vagy fának, kényelmetlen a pelus, stb.

De én is hasfájást tartom legvalószínűbbnek. Ilyenkor mondogasd magadban, hogy nem azért sír, hogy veled kiszúrjon, hanem mert valami baja van. Ez sokat segíthet, ha kiborulsz. Nem baj, ha sírsz, vagy kicsi arrébb mész egy-két percre, egy kicsit megkönnyebbülsz tőle. De aztán vedd fel, öleld meg.

2013. máj. 31. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!