Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hetes a kisfiam, elolvasnátok?

5 hetes a kisfiam, elolvasnátok?

Figyelt kérdés
Első baba, 5 hetes.Olyan gondom van, hogy alapból jó gyerek, de nem tudom rászoktatni arra, hogy 3 óránként egyen,néha még a 2-őt sem tudja kivárni, van tejem bőven, és 4070grammal született, most már több mint 5 kiló tehát bőven elég lenne ha 3 óránként enne de nem megy.Gondol egyet és addig sír amíg nem teszem mellre.Este is felkel 2 óránként ahogy nappal is,Gondolom megszokta.Tudnátok segíteni, hogy tudnám rávenni arra, hogy 3 óránként egyen?

2013. máj. 31. 08:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora babát még felesleges szoktatni. Neki a tej innivaló és ennivaló is. Így persze, hogy gyakran kér (enyéim is 1 kilókat híztak az első 3-4 hónapban, és bizony ők is gyakran kértek enni. olyan 3 hónapos koruk körül tolódott ki az idő)

Mért akarod szoktatni?? Igény szerint szoptass!

2013. máj. 31. 08:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha 5 hós lesz, akkor tedd fel ezt a kérdést megint, addig pedig kitartás.

A csecsemök nem egyformák, és a legtöbb nem 3-4 óránként eszik, hanem sürübben. Jó húsban van, így még többet akar enni, ha anyatejes akkor tedd cicire amikor akarja.

Csecsemös idöszak ilyen, éjszaka is müszak van, majd jobb lesz a helyzet.

àltalában 3 hós kor felett kicsit jobb szokott lenni, és 6 hós korra meg konkrétan már nagyon jó lesz.

2013. máj. 31. 08:08
 3/14 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm a választ!
2013. máj. 31. 08:08
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok, még hozzátenném, enyémek sem születtek picinek, 3700-3900 g között voltak, úgyhgy ez sem mérvadó...
2013. máj. 31. 08:09
 5/14 anonim ***** válasza:
Miért akarod,h 3 óránként egyen?Te is időre éhezel meg?Ő még nem ismeri az időt,ha éhes jelzi az anyukájának,vagy csak hozzád akar bújni,cicizni,nekem 2 lányom is 4 kg fölött született,de ez nem ok arra,h ritkábban van szüksége rád,vagy egy pufi baba még gyakrabban is lehet éhes,mert picike a gyomra,nem tud sok tejet befogadni,de ezt a nagyobb testet táplálni kell neki,adj neki,mikor kéri,ne kínozd az éhséggel..
2013. máj. 31. 08:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jó így. Az igény szerinti cici a legjobb! Majd javul a helyzet!
2013. máj. 31. 08:10
 7/14 anonim ***** válasza:
34%
Sajnos nincs ötletem és ha bírod akkor én is azt javasolnám, hogy még hagyd a dolgot. Esetleg próbáld 2 és fél óránként és abban a félórában hagyd sírni, játszatok, masszírozd, fordítsd hasra,rakj neki valami érdekes lógó játékot, kendőket, esetleg adj neki pár korty vizet (ne cukrosat).
2013. máj. 31. 08:12
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

5 hetes babától még ne nagyon akard elvárni hogy 3 óránként egyen. 9 hetes babám tápszeres, 2 óránként enne, én most kénytelen vagyok húzni az időt hogy 3 óránként egyen mert megkaptam a lecseszést a védőnőtől hogy sokat hízott a gyerkőc. Viszont nálunk annyi hogy éjszaka csak egyszer kel.

2013. máj. 31. 08:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem tudod rávenni, végig fogja ordítani. Pici még, hamar megéhezik, valószínüleg a te közelséged is hiányzik neki. Az én babám ugyanezt csinálta, állandóan rajtam lógott éjjjel-nappal, féltem nincs elég tejem, fájtak a melleim, kaptam mindenkitől a családban, hogy ez nem normális, sőt én is kételkedtem, de elmúlt, túlélhető. Most 3 hónapos az excicifüggő, már 10 percet sem tölt rajtam :)
2013. máj. 31. 08:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom neked, hogy szoptass a babád igényei szerint. Nagyon pici még. Persze azt szajkózzák, hogy mert a 3 óránkénti szoptatás a jó.. Én elengedtem ezeket a fülem mellett, szerintem hülyeség.

Én úgy szoptattam ahogy a gyerekek igényelték. Az első pár hónap így telt el. Majd fokozatosan beállt a dolog, az éjszakákat is végigaludták.. Neked is jót tesz, no meg a picikédnek is. Ne törődj mással.. Hamar elrepül ez a kis idő, használd ki! Jó egészséget nektek és kitartást! :)

2013. máj. 31. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!